teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 ZHAK
Na trgu je precej velika izbira športne prehrane in prav tukaj se mi postavlja vprašanje: katerega izbrati, oziroma komu zaupati.
Pri običajni hrani se nekako odločiš na podlagi cene, preteklih izkušenj, reklame, blagovne znamke, tradicije. Nisem v dvomu, ali Union ali Laško pivo, pri sokovih prisegam na Fructal, pri jogurtih (nočem delati reklame)...
Tudi pri opremi se nekako lažje odločim za Nike, Adidas, Reebok, Asics kot pa neko "no name" firmo. Pri športni prehrani pa kupujem kar na pamet. Sicer vem ali rabim energijsko ploščico, gel, energijski napitek ali karkoli drugega, ampak v ponudbi izdelkov izberem nekaj potrenutnem navdihu. Slabih izkušenj sicer nimam, pa vendar me zanima, katerim proizvajalcem gre bolj zaupati, kdo so tisti, ki so tudi v svetu med boljšimi.
Uporabniški avatar
 brankos
Glede energy drinkov, ploščic in gelov se držim izdelkov Powerbar - že prvič, ko sem jih uporabil mi je sedel njihov okus in efekt. Probal sem tudi druge ekvivalentne izdelke, pa mi nekako niso sedli.
Očitno pri meni velja načelo - prva izira - najbojša izbira
Uporabniški avatar
 samostojni
pridi na kakšen gorski tek na Gorenjskem

MAXIM ti pomaga na koncu pa Jureta pobaraj.. iz MAXXIMUMa

sem ga lani prvič preizkusil s sodelavcem od Kranja pa do Kopra pa ni bilo nobenih želodčnih težav pa z mišicami tud ne, no kakšn žulj je že bil, sam na nog.
Uporabniški avatar
 pajo
Načeloma vse v trgovini TG Sportlife ploščice pa kar v DM. Pri meni sama voda ne špila preveč je treba še kaj dodati.
Uporabniški avatar
 AVI
meni najbolj paše...geli-powerbar...napitek-isostar...ploščice pa čisto po občutku....isostar, powerbar, ali kaj drugega...tud frutabela...al pa corny.... :D :D
Uporabniški avatar
 mitjas
samostojni napisal/-a:pridi na kakšen gorski tek na Gorenjskem

MAXIM ti pomaga na koncu pa Jureta pobaraj.. iz MAXXIMUMa

sem ga lani prvič preizkusil s sodelavcem od Kranja pa do Kopra pa ni bilo nobenih želodčnih težav pa z mišicami tud ne, no kakšn žulj je že bil, sam na nog.

Se strinjam, zadnje leto sem tudi jest na Maximovih izdelkih - geli, napitek, ... in nimam nobenih pripomb oz težav.
Seveda je v žepih na kolesu tud kakšna frutabela :wink:
 Saso202
Priznana znamka za rekreativce in bolj resne športnike v Nemčiji in Avstriji z kar dosti izbire raznih napitkov tudi pri nas (za vsakega se najde kakšen okus): http://www.fitlike.si

Pa še cenovno kar ugoden.
 Tamzi
Kje pa kupujete te zadeve? Jaz vem samo za Hervis, nekaj imajo tudi v Dm, Mullerju ampak to so njihove znamke in predvidevam da niso tako 'rekreativno profesionalne' kot Enervit ali pa PowerBar. Imam prav?

Kam grem torej lahko po nakupih?
Uporabniški avatar
 ZHAK
Ena od možnosti je internet.
Uporabniški avatar
 ninchi
Čau
Jaz kupujem Powerbar v Hervisu, druge znamke kot so Gensan pa Maxx pa v Prosport-u v btc ali preko njihove spletne trgovine in v trgovini Maxximum na Parmovi ali preko znancev. V glavnem se na netu najde polno teh trgovin, preko katerih lahko naročiš kot je omenil ZHAK. Moraš pa seveda poizkusit več znamk pa potem vidiš katera ti najbolj odgovarja :)

lp
ninchi
 diler
:arrow: Kar se tiče rehidracijskih napitkov, meni osebno najbolj paše Powerbar Rehidration drink, ki ima dodane še BCAA AK ter je brez umetnih sladil, na katere sem osebno zelo mentalno alergičen pri takih napitkih. Za vse duge zadeve pa DYMATIZE izdelki, dobim pa jih na http://www.abp-sport.com :):) priporočam !!

lp
Zadnje čase sem poizkusila powerbar performance sports drink. Odlična zadeva, samo so ga kar precej podražili, oz. popust preko neta ni več 30% ampak samo 20%.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA