teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 Eustahije
No, pa da ne bomo govorili samo o tem, koliko miligramov katere spojine je treba pojest po treningu, ker je te spojine običajno težko dobiti v trgovini, sem se spomnil da bi ustanovil thread s konkretnimi recepti, ki bi lahko bili približek idealnemu obroku. Omejil bi se na živila, ne toliko na športne dodatke, drugače bo govora o tem katera kantica je najboljša :)

Tole si jaz rad namešam:
1/4 kile skute z manj maščobe
3-4 velike žlice marmelade (morda dietne, s fruktozo)
Zmešaš in poješ.

Skuta sama po sebi nima dovolj OH da bi bila idealna hrana, ima pa veliko beljakovin, ampak zato je pa tukaj marmelada :) OH pa res ni težko nadoknadit :) Plus tega recepta je tudi, da je hitro pripravljen in se lahko je praktično takoj ko prideš domov, okusen je ( če je pasirana skuta potem je podobno kot danone, še posebej, če del skute zamenjaš z jogurtom), največji plus od vseh pa je, da je jed hladna, ker sta tako skuta kot marmelada vzeta direkt iz hladilnika :D

Ima še kdo kako idejo?
Uporabniški avatar
 Hojca
Evo, nekaj podobnega:

Preden grem tečt si zmiksam (s paličnim m.)
1/2 litrski manj masten tekoči jogurt,
2 žlici skute,
1 banano,
dodam še kakšno sezonsko sadje in
včasih žličko medu.
Postavim v hladilnik in takoj, ko pridem domov .. :D ...mljask mljask...
Uporabniški avatar
 Vreme
Tudi čokoladno mleko je lahko idealno živilo za regeneracijo!

Vedeti pa je treba, da je potrebno to zaužiti takoj po teko, v prvi uri po teke je najbolje!!
 katrina
Kaj pa v primeru da greš laufat bolj pozno (npr po 10 uri), takrat tudi kaj pojeste pa čeprav je pozna ura?
Uporabniški avatar
 Vreme
katrina napisal/-a:Kaj pa v primeru da greš laufat bolj pozno (npr po 10 uri), takrat tudi kaj pojeste pa čeprav je pozna ura?

Katarina verjetno nisi dobro razumela. Tukaj govorimo o hrani ki jo zaužijemo po teku! :D
Uporabniški avatar
 Hojca
katrina napisal/-a:Kaj pa v primeru da greš laufat bolj pozno (npr po 10 uri), takrat tudi kaj pojeste pa čeprav je pozna ura?

Jaz tako pozno zvečer včasih tečem krajše teke (okrog pol urce) in po teku res nič ne jem,
če bi pa tekla več, bi bilo pa sigurno treba kaj pohamsat. :P
Uporabniški avatar
 ROSI64
mojculja napisal/-a:

Jaz tako pozno zvečer včasih tečem krajše teke (okrog pol urce) in po teku res nič ne jem,
če bi pa tekla več, bi bilo pa sigurno treba kaj pohamsat. :P

Jaz jem ob vsaki uri, saj jem takrat ko telo potrebuje hrano in ne ob določenih urah zaradi navade.

Torej tudi če končam s tekom ob 22h pojem nekaj, če telo potrebuje.
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
meni najbolj prija navaden jogurt + pa suho sadje (mix). osvežilno! pa kozarec sveže stisnjenega soka grenivke.......mmmmmm........
Uporabniški avatar
 lenči
Če mi po teku paše, jem, ne glede na uro, včasih nič, včasih veliko. Banane skoraj vedno, potem pa kar mi zadiši, ker me telo doslej nekako še ni izneverilo, kaj želi.
 wind

Seveda. Sicer pustiš telo stradati čez noč, ni slabšega.

Ko sem v petek prišel s teka bolj pozno, sem najprej popil mešanico (whey+glutamin+maltodekstrin+vitamini), kako uro kasneje zmiksal 250g skute, jogurt, dodal sem še med, malo cimeta, ščepec klinčkov in čokolado v prahu. Pa še en kos koruznega kruha sem požrl zraven in eno pest mandeljnov.
Danes zjutraj pa podobno, le da sem namesto kruha dodal banano, namesto oreščkov pa žlico olivnega. Olje najprej, ker ni ravno njami, potem šele sladke dobrote. :D

Seveda pašejo v mix skute tudi vse domače marmelade, zaradi sladkorja v marmeladi se ne sekiraj, po teku ne bo šlo v špeh, telo rabi OH.
Uporabniški avatar
 Eustahije
katrina napisal/-a:Kaj pa v primeru da greš laufat bolj pozno (npr po 10 uri)

A potem nimaš težav s spanjem? Jaz sem po laufanju vedno tako poln dobrih idej (in vseh ostalih tudi:)) da sploh ne morem it spat. Še dve uri po tistem, sam da se vležem, se že nekaj spomnim in je treba probat/pogledat/pojest/downloadad/prebrat/zapisat/pognat/povedat ...

Ampak kako to, da smo zbrali komaj tri recepte?
Uporabniški avatar
 Eustahije
wind napisal/-a:zmiksal 250g skute, jogurt, dodal sem še med, malo cimeta, ščepec klinčkov in čokolado v prahu

No, 4 recepte. Jaz bi rekel da med, cimet in čokolada v prahu naredijo čisto nov recept :)
Uporabniški avatar
 aisha
jem, kadarkoli končam s tekom, ne glede na uro

najbolj pozno sem tekla zvečer nekje med enajsto in polnoči, končala s tekom okrog enih, in pol vsekakor jedla

ni ga čez skuto, jogurt in med

aisha :wink:
Uporabniški avatar
 garni
v Lidlu imajo sadne skute v embalaži po pol kile z malo maščobami. za moj okus so zelo zelo dobre :P, pa še banana in mal domačega meda pa je...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA