Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Pozdravljeni
Zavedam se, da je tema občutljiva in nelagodna in da veliko ljudi zelo nerado govori o njej. Kljub temu pa je med tekači ta problem še kako prisoten, posebno po kakšnih utrudljivih in težkih maratonskih preizkušnjah ali treningih. Kaj je vzrok? Je vzrok res lahko samo priganjanje telesa do skrajnosti, prehrana, energetski napitki, mokre tekaške hlače in perilo, enolične trase in spusti, ki pritiskajo medenično kost na to mišico in spodnji del črevesja...? Kombinacija teh dejavnikov?
Kakšne so vaše izkušnje in kako se ste se s temi težavami spopadali vi?
Želim vam lep večer.
S. B.
 klavdi
Končno si nekdo upa pisati o tem :D
Tudi sama imam podobne težave,včasih je sicer vse ok ,včasih so pa bolečine tako hude ,da bi kar jokala.(že med tekom)
Spraševala sem ža svojo zdravnico,pa mi ni dala nobenega odgovora.
Proktolog pa mi je odgovoril,da kaj si pa mislim,da to ne bo nikoli več tako kot je bilo in da naj se s tem kar sprijaznim(bila sem namreč operirana).Če ima še kdo podobne težave ,se tudi jaz priporočam za kakšen nasvet.

lp
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Moja izkušnja se nanaša na moj prvi maraton
Pred startom sem imel občutek, da bi moral iti ... pa so bili vsi diksiji opremljeni z dolgimi čakalnimi vrstami. Pa saj me ne tišči tako sem si rekel in za vogalom odtočim le vodo. Občutek rahlega nelagodja me je spremljal dva kroga na LM 2005. Po teku se je tudi notranji pritisk umiril.

Posledice: sem par dni težko hodil zaradi hemoroidov

Izkušnje: sedaj vedno pred maratonom poskrbim, da se notranja napetost sprosti, pa tudi če se je treba postaviti v dolgo vrsto pred diksiji, pa tudi, če bi zato startal zadaj in ne spredaj, kjer so vsi iz TF

Rezultat: zgodba se ni nikoli ponovila (razen enkrat - po treningu savna)
 klavdi
Sem tudi jaz mislila ,da je problem v tem,tako da sem sprobala že vse varijante(tudi da grem prej na wc),pa mi nič ne pomaga:( .
lp
 klopotec
Sam imam izkušno s hemeroidi (vnetimi hemeroidi, ker hemeroide ima vsak) pred leti, ko sem samo lenaril in svašta jedel in pil. Ampak so se ob uporabi svečk umirili in se več niso vneli. Vem pa da je to muka isusova.

Upam da se bo oglasil snežni, ker lahko pove marsikaj koristnega.
Sam mislim, da je treba odpraviti vzrok, ta pa je v prehrani, kjer vnašamo preveč neabsorbljivega kalcija in drugih toksinov. Razni kalcijevi umetni dodatki so zahrbtni, ker so slabo absorbljivi in se večina tega kalcija nekje v telesu nalaga. Pri tekačih je to sploh problem, ker stalno nabijamo telo navzdol in se ta kalcij lahko skoncentrira prav v vnetih hemeroidih. Potem je tu kuhana hidratna hrana...........
Če gre za stalne probleme, ki se ne dajo odpraviti, je verjetno smiselno urediti to kirurško, nato pa temeljito preanalizirati svoj način prehranjevanja in se takoj preusmeriti na nepredelano naravno, če je le mogoče ekološko pridelano hrano. Potem je velika verjetnost da v prihodnosti zvozimo brez vnetja in težav. Če pa gre za občasen pojav, potem pa kirurg ni potreben, potrebna je le preusmeritev na ustrezno prehrano.
Kakorkoli že, najprej pa je smiselno nabaviti sokovnik in pričeti z jutranjim pitjem zelenjavnih sokov. Marsikdo se ob tem nasmeje in si misli, da je to neka modna bedarija. Pa ni. Če bomo v prihodnosti hoteli pridobiti ali ohranjati zdravje, bomo morali iti po tej poti. Hrana in napitki iz vrečk pa so pot do vnetih hemeroidov. Pe na samo do tega. Žal. Takšna hrana je sicer praktična in daje tudi hitre rezultate, srednje in dolgoročno pa je svinjsko hinavska.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA