Vama moram rečti, da je ta mali maraton izredno hiter in kvalitetno organiziran.Za spoznanje še boljše mogoče kakor pa v Celovcu.Saj sem sam že tekel pred dvema letoma na tem teku in vzdušje je bilo fenomenalno res.Ob progi je bilo poskrbljeno do maksimuma.WC kabine če si hotel poslati "faks".Hitrost je neverjetna.So pa vsi časi zmerjeni s čipom.Tako, da je stvar popolnoma regularna.Na tem teku je teklo prvih 100 tekačev pred dvema letoma pod 1uro in 10minut!A si predstavljate ta hitrostni dril.Prve dva sta tekla pod 1uro.Ja dobro ste prebrali, tekla sta če me spomin ne vara 59min 54sek.Toliko je tekle prvi drugi je bil za njim mogoče 4sek.Prvi belec je bil Italijan, ki je tekel 1uro pa par sekund.Vzdušje pa tako, da te ponese do nebes.Startnina je bila 18 euro.Za to si bil preskrbljen resnično.Majica izredno lepa, da ne govorim o medalji kako je bila lepo oblikovana.Jo bom poslikal in pokazal.Potem na koncu v cilju so bili makaroni s parmezanom.Ja Italijani pač ne morejo iz svoje kože.Brez parmezana je jedača prazna pravijo.Na cilju je bilo za piti veliko, ravno tako veliko je bilo sadja, jogurtov itd.Vse to so nam stregli izreedno sterilno.Ja sliši se hecno, kar bom povedal, ampak je to čista resnica.Stregli so nam v rokavicah, ki jih uporabljajo v bolnicah tiste gumijaste.Prijaznost resnična kakor se šika.Tako, da vam lahko povem.Da se extremovci ki organizirajo v Sežani lahko zamislijo kako je treba stvarem streči.Razglasitev rezultatov je pa poglavje zase.Za vsakega zmagovalca so imeli svoj tip majice.Podobno kakor to opravijo na kolesarskih dirkah roza, rumena itd.Igral nam je bend, ki je bil tako podoben "THE BEATLES"- om, da nisem mogel verjeti.Sicer nisem privrženc te zvrsti, no kakšen komad mi gre pa le v ušesa.Kako so bilo to podobno ustriženi, oblečeni in njihov glas, neverjetno, res neverjetno podboni so bili.Če ne bi peli v italijanščini bi rekel, da so se ponovno pojavili, ponovno rodili the beatles-i.Naslednje leto sem potem zopet hotel iti.Pa so me neke zadeve zadržale.Še vedno ga imam v mislih in pred očmi.Zagotovo se ga bom še udeležil, če bo le prilika.Je pa prednost tega polmaratona ta, da je nekako en mesec pred Ljubljanskim maratonom in je neke vrste test pripravljenosti.Sicer je lahko dober pokazatelj, lahko pa se ti potem vse v enem mesecu pokvari.Ja tukaj smo dobili tudi poleg vseh daril tudi bon v obliki 20% popusta v trgovini ARTENI v bližini.Tu pa niso nič komplicirali zaradi tega da ni popusta na blago s že napisanim popustom ali ne.Saj takrat so bili izredno prijazni resnično.Ko si se ogledoval kako stvar so takoj prihiteli poleg in te vprašali kaj želiš itd.
V Hervisu tega ne doživiš zlepa.Da ne bi našteval drugih stvari kot recimo prodajalke

mama mija.Opsa se bom v jezik raje ugriznil prijazne.In kakšen karakter imajo za znoret vam povem.Alora še sedaj jih vidim in vidim ha, ha, ha.
No taklo na srednje dolgo napisano.
Ja še bi se dalo o tem razpisati, ampak toliko za pokušino.Več pa prihodnjič.Izgleda, da letos zopet ne bo udeležbe na tem teku.Ampak naslednje leto se bom pa potrudil, da ga bom izpeljal ta tek.
Ker je kratko malo izredno fantastičen.
Lep pozdrav vsem ljubiteljem pestrega, aktivnega življenja.
TOMAŽ ZUPANČIČ
...danes je tvoj dan, izbira je tvoja...
http://www.adolimpik.com/