Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Gorski tek na Javornik, 19. september 2004, ob 10 uri

Slika
Vir: Gorenjski glas, torek, 31. avgust 2004

Gre za gorski tek po makedamski cesti, ki vodi od domačije Pavšelj v Zgornjem Lomu (nad Tržičem) do koče na Javorniku. Najprej se makedamska cesta dviguje do 4 km, nato se 2 km spušča in nato zopet dviguje do cilja. Strmina omogoča ves čas tek. Prvi tečejo okoli 42 minut, meni pa je lansko leto uspel čas malo pod 50 minutami.

Značilnost teka so prijazni organizatorji in vsaj do sedaj zelo uporabne praktične nagrade. Npr. enkrat sem prejel skodelice za čaj, drugič pa škatlo z izvijači, kar mi zelo prav pride pri vijačenju računalnika.

Iz koče na Javorniku pod Storžičem je zelo lep razgled na okoliške planine (Storžič) in dolino.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja danes je bilo zopet lepo napisano, da nas vabijo na gorski tek na Javornik.Tako, da ste vabljeni res v čimvečjem številu.Kdor je tekel na tem teku se ponavadi zmeraj vrača.Ker je sicer preprosta dirka.Drugače rečeno vse označeno tudi po kilometrih na koncu in tako dalje.Da ne omenjam dobrosrčnosti, ko na koncu teka, ko prideš skozi cilj dobiš na izbiro ali 0,5dl kačje kisline ali pa čaj.No eni se odločijo za prvo seveda pa tudi druga varianta kar lepo teče.Skratka je lepa gorska dirka.Celotno progo se da pretečti, tako, da ni nič hoje.Na nekateih koncih se pa teče izredno hitro.Ker se teče tudi navzdol nekaj metrov.To je enkratno ker organizirajo že 17-ič in še niso odnehali.Se ne dajo kar tako.So vztrajni tudi dekleta bi lahko tekla naša forumovska.Na koncu jih pa čaka lep razgled seveda če ne bo slučajno slabega vremena.Do sedaj kar hodim ga še ni bilo.
Enostavno je preprosta brez kakršnega pompa, ampak narejena iz srca.Tudi startnina ji velika je kar smešna, če bi primerjali Kranjskogorsko desetko ali pa Javornik.Koliko se da v Kranjski gori in koliko tukaj.Res niso ogromne nagrade, ampak prisrčne.Lansko leto sem bil izžreban in sem dobil reci in piši 1,5kg svežih jurčkov.Kaj ni to v redu, več kot v redu.Startnin je bila če se ne motim pa 1300sit.
Premislite in seveda pridite na gorenjski konec na planino Javornik.
Na analizi pa bojo teme kar letele iz naših ust ob zadostni količini vitaminčkov in podobno.
Lepo pozdravljeni vsi ljubitelji teka, narave in pa ljudi ki se radi gibljejo.Pa da ne pozabim se tudi radi družijo z nami.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Alora, da ne boste pozabili na tek na Javornik, ki je v soboto.Bo ravno pravšnji za relaksacijo po SAM maratonu.Vljudno vabljeni v čimvečjem številu, čeprav je ravno isti dan tudi v Varaždinu.Hudimana težko je biti na isti dan na dveh koncih.Samo ta dirka je svoje vrste posebnež.Ker jo prirejajo že toliko let ne glede na težave in vse tegobe, ki pestijo organizatorje tekem.
Seveda pa je stvar odločitve vsakega posameznika ali bo šel na Javornik ali v Varaždin.
Pravijo povsod je lepo, a doma je najlepše kajne.
ČAO!
Uporabniški avatar
 Filipid
marathon napisal/-a:Alora, da ne boste pozabili na tek na Javornik, ki je v soboto.

Mona, ma kaj a nismo 19. v nedeljo :roll: :wink: .
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ma saj sem hotel rečti v nedeljo, kar je razvidno iz uvodnega razpisa, se :oops: :lol: opravičujem dragi laufarji eskjuzmi plis.
Okej torej v nedeljo, da ne bo kdo manjkal na postrojenju na startu.
čao!
Uporabniški avatar
 Dule
Imam v planu tale tek, ki bo relaksacija po SAM-u.
Je lep gorski tek po makedamski cesti, tako da se da teči in ni potrebno posebno paziti pod noge kam stopiti. To je fajn, da lahko pogleduješ okoli sebe po neokrnjeni naravi, teče se po gozdnatem področju, pravi balzam za dušo, kjer mir zmoti le ptičje petje (uf kaj sem romantičen :lol: ).
Na tem teku bom že četrtič zapored (vedno od kar se redno udeležujem tekov), privlači me domačnost in preprostost prireditve in pa prisrčnost ljudi, ki se udeležijo tega teka. Vsekakor ta tek priporočam naprej, gremo Simi, Boštjang, GregorB, Tuareg, Yogo, in seveda vsi TF-jevci :lol: :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA