Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Mi smo si pa tale maraton izbrali za uvod v sezono 2010..

Standardna odprava-tekač+4 navijačice. Gremo 18.2. in se vrnemo 25.2., med zimskimi počitnicami, seveda. Letimo iz Trevisa v Barcelono. Naredili bomo en tak trikotnik Barcelona-Valencia-Toledo-Madrid-Zaragoza-Barcelona. Karte mamo že par mescev (še od takrat, ko so bile zelo poceni..), trenutno so pri Ryanairu 110 Eur(s prtljago).
Kako je že zdaj moderno rečt..grem na maraton predvsem uživat..

Me ne, se hecam. Resda je do takrat še daleč, a zaenkrat imam še vedno v planu izboljšanje osebnega rekorda. Če ne bo šlo, pa vsaj popravek letošnjega Stockholma.

Razen če mi ne bo veslanje preveč časa in energije za treniranje odvzelo.
Tini je seveda vabljen poleg (moje punce vedno vprašajo po njem..), odločitev je pa seveda njegova. Se pa za tek zanima tudi moj najbližji tekaški sosed. Ker, naš avto je poln, morda bo pri njem še kaj prostora za morebitne udeležence.
Valencia je čudovita..Vse je tako priročno skupaj..Muzeji, sakralni objekti, očarljiva tržnica, Mesto umetnosti in znanosti z akvaparkom na izlivu 'reke' Turie, pristanišče s peščenimi plažami..

In ko še takole zadaneš prečudovito sončno spomladansko vreme, je tudi napor maratonske razdalje pol lažje premagat. Če slučajn mal zaškriplje, ti ga pa koketne hitre Španke pomagajo pretečt, da v cilju skor ne morš verjet, da je maraton navkljub najdaljši letošnji 'dolžini' 26 kilometrov že za menoj. Edinole čas je mal bolj rekreativen, a ker ni več sledu o lanskoletnih bolečinah v kolenu, zdaj tudi ni več izgovorov in bega v veslaške treninge.

Kje je naslednji..

p.s. če najdem takega, ki bo imel tudi desetko, se bo morda opogumila še kšna od mojih navijačic..
Prva letošnja tekma je za mano. Vreme je bilo enkratno, kot je že Aleš povedal. Ravno na dan maratona je bil najhladnejši dan v celem tednu (7 stopinj na startu, 9 stopinj na cilju, vmes malo dežja). Ostale dni nas je grelo sonce (do 20 stopinj) in hladil veter.

Moj rezultat je povsem v skladu s količino letošnjega treninga (3:32 neto). Nekaj minut mi je "dodal" ogromen žulj, ki sem ga pridelal pod desnim palcem. Ravno, da sem še zaključil v prvi polovici udeležencev. :o (ja, Španci so hitri)

Najbolj me je presenetilo, da so bili startni boksi 10 minut pred startom praktično prazni. Razporejeni smo bili po vrstnem redu prijav (vsaj mislim tako), tako da sva bila z Alešem 10 m za startno črto. Nobenega prerivanja, ustavljanja. Za prehitevanje je bilo dovolj prostora takoj po startu, saj smo kar nekaj časa tekli po 3 ali celo 4-pasovnici ob kanalu reke Turie. Del proge ob Turii in obali smo pretekli dvakrat, cilj je približno na istem mestu kot start. Proga ravninska (40 m vzponov/spustov po polarju), razen dveh podvozov. Na koncu smo dobili kolajno, tekaško majico, sadje. Vmes pa na vsakih 5 km vodo/izotonik. Navijačev je bilo še več, kot v Ljubljani.

Mesto je enkratno, sorazmerno majhno. Stari del se da prehoditi v nekaj urah. Hrana poceni, sploh na tržnici.

Zdaj pa novim zmagam naproti. :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA