Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Denes zvečer 6.3 (vtorek)se bo končal vpis!!Zarad rekordneg odziva tekmovalcev in gostov v sali za večerjo in zabavo bo prevč ljudi na omejenom prostoru.Opravičujemo se.
Jest sem se uspešno prijavil. Glede na moje letošnje tekaške kilometre, zaradi kolenskih težav, je to idealni kraj za nabiranje prvih razdalj v letu 2010.
Žena pa je tudi vesela nad darilom za 8. marec. :P
 Perdurabo
Već petu godinu ista meteorološka priča:Snijeg,kiša,hladnoća danima uoči Škrapinga.I ove godine je određeni broj ljudi odustao mislivši da će u Lici ostati na prislinom zimovanju.Sad im je vjerovatno žao kad vide Ivonine fotografije na www.skraping.hr
Prijavljeno je bilo oko 400 natjecatelja.Nastupilo ih je 370.Odustao je najmanji broj ljudi do sada.Gubitak je nadoknađen dolaskom na start ljudi iz okolice koji na Škrapingu ima sve više.Bilo ih je,naravno,najviše iz Hrvatske,tradicionalno iz Slovenije pa Austrije,Njemačke,Slovačke te Nizozemske.
Jutro je osvanulo hladno i burno ali bez kiše.Iz minute u minutu vrijeme je bilo sve bolje te je start bio svečarski.Upisivanje i prijem gostiju je po prvi puta išao tečno zahvaljujući velikom broju lokalnih volontera(40) i njihovoj neiscrpnoj energiji.Mladi na otoku su shvatili da Škraping njihov prozor u svijet.I ove godine je sklopljeno puno poznanstava pa i neki posao.Dolaskom nekih poslovnih ljudi počelo je planiranje novih ideja pa i sponzorstava i poslova na otoku.
Kratki govor i precizne upute trekkerima od strane načelnika Tkona g. Katičina i trka je krenula.Prvo su u 9 krenuli Ultraši na 40-ak km skakanja i trčanja po kamenju i kroz makiju.Pola sata iza njih krenula je masovna Light utrka za rekreativce u dužini oko 18 km.
Doktor Milić pomoćnikom Jurom i Gorska služba spašavanja iz Zadra su imali par intervencija(hvala) jedno uganuće,jedno istegnuće prepona i jedno dehidriranje i povraćanje.Svi ostali su uživali,mahali domaćinima i obrnuto,slikavali okoliš i međusobno jedan drugoga te pijuckali i grickali kod vikendica na južnoj strani otoka gdje su domaćini nudili suhe smokve,vodu,travaricu,prošek isl..
U Ultri je bila jedna selekcijska točka(10) na vrhu Straže u gustoj makiji ali,ko zna zna.
S morske strane su dežurali momci u gumenjacima i gliserima a s kopnene GSS s dva kombija i domaćin JKU Prvenj s nekoliko kombija tako da ozlijeđeni i oni koji su htjeli odustati(vrlo malo njih) nisu trebali puno čekati.
Dozvolili smo učesnicima da idu do kontrolnih točaka redoslijedom po želji pa se događalo da ljudi dolaze jedni drugima u susret a to je bilo njima i interesantno i izazov.
Navečer je bila odlična večera i program dodjele nagrada te glazbeni program.Pokrovitelj i suorganizator Hoteli Ilirija osim pune stručne logistike Bojanu Jevševaru,četverostrukom pobjedniku,dodjelio je sedmodnevni pansion za dvije osobe unjihovom hotelu.Potpisniku ovih redova je svakih par minuta prilazio neki poznati ili nepoznati trekker te hvalio sve redom.Hvala ima svima.Te pohvale obvezuju da naredni put Budemo još i bolji.
Nekoliko TV kamera,radio,pisanih i internetskih medija,svjedočili su festivalu trčanja i osmijeha.Vidimo se opet!

Fotografije su i rezultati na www.skraping.hr Molim da naglasite da su fotografije već tradicionalno djelo Ivone Lozić.Hvala Josip Tomić-Broj 1
PS Opravičujem se ker ni na slovenščini.Že dvaest let nimam priložnost vadit.
Evo, pa še poročilo enega LIGHT tekmovalca :mrgreen: . Škraping 2010 je bil fantastičen. Vzel sem ga malo bolj tekmovalno. Kar pomeni da sem skoraj vso progo pretekel. Na koncu sem imel čas ~ 2.44:25 in osvojil ~ 8 mesto.

No pa gremo po vrsti :D . Na štartu smo začeli kar hitro in do KT1 tekli 2.5 km po "beli" cesti. Potem je sledil spust do obale in tek po plažah, kamnih in prvih škrapah. KT2 in KT3 sta minili brez posebnosti. Taktično sem nadaljeval po res pravih "škrapah" do KT6. Seveda mi je vmes uspelo razbiti koleno in to 2x.

Pred KT6 sva se "našla" z tekačem iz Maribora :wink: . Imela sva isto strategijo in nadaljevala sva skupaj. Po kontra teku po škrapah je sledil vzpon iz 0 na 400 m na KT5, ki sva jo zadela iz prve. Potem pa še 2 km teka po beli cesti do KT4. In nato dolg spust po ozki potki proti cilju.

In to je to :mrgreen: . Zares lepa prireditev, primerna za tekmovalce in rekreativce, čudovito vreme, odlilčna organizacija. Hvala Škraping!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA