zuli5 napisal/-a:tek_v_snegu napisal/-a:jegart napisal/-a:Drugo leto je ljubilejni 30. tek in organizator je obljubil, da se bo še bolj potrudil in da že sedaj vabi večje število tekačev.
A spet cel krog okoli Pece kot včasih?
Iz tvojih ust v Božja ušesa
!
Sem mislil , da sem edini nostalgik na TFu.
Za sedaj mislim, da so to bili najlepsi tekaski dnevi ko se gre za prireditve.
Start Mezica, Roje, Bleiburg, Pirkendorf see, Globasnitza ( Sv Hema vcasih ) pa vzpon na Luze in neverjetno lepa planotica tam pri tisti kmetiji s tistimi mnogokotniki v tleh, pa spust v Koprivno in do Črne. Te nam je bilo dovolj 42km

:). In nismo rabili iskat K24, pa ultraskih izzivov in preseganja eden drugega,... Logarska kot cestni izziv in Matjaz sta bila puna kapa za celo leto. Pa vedno je bila prijetna veselica brez napenjanja hehe. Sportna oprema je bila enostavnejsa

:).
Spomnim se enega kmeckega praznika tam v Globasnici...hrane da se nisi mogel prenajest...Mi Mariborcani iz Tabora imamo tam svojega zupnika v St, Michaelu pa je vedno bilo dozivetje poslusat se maso v Ger-Slo kombinaciji.
Velikokrat kolesarim tukaj gor iz Bleiburga in na Luže...pa mi pride vedno znova spomin pri zadnji hisi pred vzponom na Luže eden Avstrijec, ki je cakal tekace s kriglom piva in stamperlijem snopsa v roki ko sem tekel gor.
Avstrijci so sicer kasneje v solo varianti poskusili vrniti slavo teh prvih gorskih maratonov pa ni bilo vec isto. Mimogrede kolikor se spomnim je to bil prvi maraton v SLO, ki je nosil pridevnik gorski in kolikor gledam se stare ŠUS koledarje v starih zabojih z medaljami in majcami pred 15 leti je dejansko bil edini gorski maraton v SLO. Za nas Pohorsko usmerjene Mariborcane je bil osrednji dogodek leta.