Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Ali kdo sprejme življenski izziv: tek čez Alpe in to čez nemške, avstrijske, švicarske in italijanske. Tek traja 7 dni, od 4. do 10 septembra, traba pa je premagati 210 km in čez 10.500 m višinske razlike. Noro! Me mika, je pa problem dobiti 7 dni. Vec informacij si oglejte na: www.transalpine-run.com/
Uporabniški avatar
 nikec
Ja res je mikavno, takrat sem glih frej, sem gledu pišejo, da lahk tut soliraš, medtem ko pri registraciji pa zahtevajo team?
Mogoče pa grem, je še prezgodaj. Bom vidu kako mi bo šlo na treking-ligi. :wink:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Škoda ker je takrat potem glih SLOVENSKI ALPSKI MARATON.
Naslednje leto je pa imam še en hujši izziv tako, da bo to počakalo kake dve leti še.Pol se bo pa vidlo kako in kaj bo s časom in zdravjem!
Se vidi, da se dogaja veliko zanimivih stvari na tem planetu.
Sam da se še spomnijo kak tek okoli zemljske oble to bo pa odklop vseh odklopov.
Hja človek ima potem na izbiro veliko več izzivov in se potem lahko odloči na katerega bo šel.
ČAO!
Uporabniški avatar
 boris
Kaj to pomeni še hujši izziv, če ni skrivnost.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja takole čist na kratko ta dirka se imenuje SPARTATHLON v Grčiji, ki je dolg 246km.In prvih 85km če sem natančno napisal, moram še enkrat preverit.Te kilometre ti tvoja ekipa ne sme popolnoma nič pomagati, ker si diskvalificiran.Tako si odvisen samo od okrepčevalnic, ki jih postavijo organizatorji.Na tej dirki je že nastopil Dušan Mravlje in to trikrat nazadnje leta 1996.Zmagovalec ne dobi nobene medalje, nobenega denarja, ampak samo lovorjev venec okoli vratu :lol: .
Sliši se smešno, ampak je popoln resnica!
Na to dirko ne moreš iti če nisi pretekel kak 100km tek pod 10urami in 30minutami.Ali da si pretekel v enem kosu na dirki 200km.To pa moraš imeti overovljeno, se pravi potrdilo iz kake dirke.
Sedaj izbiram kako dirko v bližini Slovenije, ki ima razdaljo 100km.No sem jo pravzaprav že izbral 100km dirka v Italiji ( 100km Firence - Faenza ).
Na to dirko bom šel v letu 2006.Pol bomo pa videli kako in kaj.
Ko bom pa pretekel ta SPARTATHLON tedaj se mi bo odvalil kamen od srca :lol: .
Sedaj že malo planiram kako bi stvari potekale.Precej je pa zopet odvisno od financ, ki jih bom zbral s sponzorji.Skratka bolj detajlno se bom začel spuščati v detajle po teku 50km teku Amman - Mrtvo morje letos aprila.
ČAO!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Uf, hudimana sem nekaj pozabil povedati.Na take dirke kot je ta zgoraj navedena o kateri razpravljamo nima smisla sploh hoditi, če nisi pripravljen na take razmere, ki tam vladajo.
Potem tovrstni treningi morajo biti obvezno, če nočeš da se ti zagrauža življenje nekje na polovici dirke.
Stvari moraš čimbolj spedenati, da se čimmanj obremenjuješ in da samo tečeš.Seveda moraš poizvedeti kakšne so približne razmere v tistem letnem času, da te slučajno kaj ne preseneti na taki dirkaški preizkušnji.
In da med dirko ne premišljuješ o tem, kako ti je žal da nisi vzel tega pa onega.Razen če ne misliš nekje na polovici odstopiti oziroma iti samo do tam kamor boš lahko pol pa da bi odstopil.
Samo to mislim pa da je skoraj brezveze.
Ker se ti taka stvar želja po odstopu začne pojavljati lahko na naslednjih dirkah.
Kdor bo šel mu želim čimmanj žuljev in čimbolj uspešen nastop.
ČAO!
Uporabniški avatar
 mirko1
tomaz,saj veš,da ko boš ta tek odtekel,se ti bo res odvalil kamen od srca ,a kaj ko tisti kamni kar na novo nastajajo,in bo vedno kakšen še na srcu čakal ,če drugega ne, potem na tisti tek okoli sveta :D
zame je bil en kamenček že šmarna gora...
lp,mirko
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Hja MIRKO1 imaš prav.Samo to bo izgledalo tako, da ko se mi bo odvalil kamen od srca.Si bom pa zastavil nov plan, nov cilj ki ga bom želel dosečti glede na svoje sposobnosti na katere se bom pripravil.
Tudi jaz bom navijal zate ko boš tekel na 12ur Kališče če boš seveda šel.
Mogoče, mogoče se bom pa tedaj oglasil in odšibal gor pa dol čisto tako neobremenjeno, bom videl.Do takrat je še daleč!
ČAO!
Uporabniški avatar
 boris
Tomaz, hvala za pojasnilo. Kapo dol. Upam, da ti bo uspelo. Ocitno pa je to v nas, da iscemo vedno nove, daljse in tezje podvige. Ko bo zmanjkalo izzivov v puscavah, alpah, severnem in juznem polu,... morda bo to res ekvator ali pa maraton na luni. Izzivov vsekakor ne bo zmanjkalo.

Pozdrav, Boris

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA