Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Kje?
Sežana - športni park Kosovelova ulica 5, Sežana

Kdaj?
nedelja, 26. 3. 2017

Program?
8.30 – 15.00 Tržnica kraških dobrot
8.30 – 15.00 Športni sejem
8.30 – 14.00 Športni vrtec
9.30 – poSKOKčev tek za predšolske otroke (200m)
9.40 – poSKOKčev tek za šolske otroke (prva triada - 200m)
9.45  – AS-ov Mini maratonček - tek za šolske otroke od 4. do 6. Razreda
10.00 – Pohod po živem muzeja Krasa
10.20 – AS-ov Mladi kraški maraton – tek za šolske otroke od 7. do 9. razreda
11.00 – start na 21 in 9,4 km

Več na http://www.kraskimaraton.si/
Škoda ker se ta dogodek prekriva z UNESCO cities marathonom tik čez mejo. Tek od Čedada, prek Palmanove do Ogleja me pač bolj pritegne. Lani ko so taljani prestavili štart na ponedeljek sem se lahko udeležil tudi malega kraškega maratona, letos žal nihče ne prestavlja datuma.
Škoda, ampak takih in podobnih prekrivanj je pri tekih zadnje čase vedno več. Vsaj tisti bližnji bi se lahko kaj dogovorili. Npr. tako pade letos tek trojk v Ljubljani isti vikend kot je Wings for life in pa Bavisela (Tržaški maraton).
Žal realnost :(
borc napisal/-a:Škoda ker se ta dogodek prekriva z UNESCO cities marathonom tik čez mejo. Tek od Čedada, prek Palmanove do Ogleja me pač bolj pritegne. Lani ko so taljani prestavili štart na ponedeljek sem se lahko udeležil tudi malega kraškega maratona, letos žal nihče ne prestavlja datuma.
Škoda, ampak takih in podobnih prekrivanj je pri tekih zadnje čase vedno več. Vsaj tisti bližnji bi se lahko kaj dogovorili. Npr. tako pade letos tek trojk v Ljubljani isti vikend kot je Wings for life in pa Bavisela (Tržaški maraton).
Žal realnost :(

Za kraški maraton sicer ne vem, ali je za izbiro datuma globlji pomen kot le tradicija, ampak tek trojk je pa vedno bil in bo na soboto, ki je najbliže 9. maju. Ker je to dan osvoboditve Ljubljane! In močno močno upam, da ne bo kak pametnjakovič tega spreminjal.
Lani je bil MKM na velikonočno nedeljo, Čedad-Oglej pa dan kasneje (praznični ponedeljek). Glede Trsta je pa tako, da je običajno prvi vikend v maju (ampak nikoli še ni bil na prvi maj). Tako da včasih pade na isti vikend kot trojke.
VABLJENI na predstavitev - tekaški potopis o pretečenih vseh šestih največjih maratonih, ki spadajo med tako imenovane 'World marathon majors' (Tokio, Boston, London, Berlin, Chicago in New York ).

Predstavitev bo v Sežani, v četrtek, 9. marca ob 19.00 uri v Mladinskem centru Podlaga (tik ob Kosovelovem domu).

Matjaž Vrhunc

Več podatkov: http://www.mcpodlaga.com/program/marato ... erza-2017/
IZTEKA SE ROK ZA PRIJAVO NA MKM!

Priprave na 17. MKM, ki bo letos 26. marca, so že v polnem teku, saj se bliža
otvoritev slovenske tekaške sezone na Krasu. Po poteh Krasa bo teklo več
kot 2.600 tekačev in tekačic. Če še nisi prijavljen, vedi, da zamujaš atraktivno
tekaško stezo skozi lipiško oazo z lipicanci, pester program ob progi ter najboljšo joto v cilju.

Predprijava je možna le še do četrtka, 16. marca.

Prijave: http://www.kraskimaraton.si/prijava?utm ... r_20170314

Program: http://www.kraskimaraton.si/program-mar ... r_20170314
Zvezdan napisal/-a:Ali je organizator že kdaj pomislil še na kakšno drugo hrano kot jota? Npr. testenine. Vsi namreč ne prenašajo jote.

No, eni pa testenin ne. Imajo več alergenov kot jota.
Meni je jota super. :)
Testenine so enostavne za pripravo in bi bile lahko nadomestek za tiste, ki ne prenašajo jote. Predvidevam, da tudi jota, klobasa in kruh niso ravno iz ekološke pridelave in morda tudi vsebujejo kakšen alergen.

Prehrana res ni glavna tema prireditve ampak vseeno, če ni možna še alternativa joti, bi morda lahko znižali štartnino za kakšen € za tiste, ki morajo prinesti svoj proviant.
Potem bi jaz zahtevala vračilo dela startnine povsod, kjer so na koncu testenine. Pa jih pač ne vzamem in je to to. Saj nenazadnje na tek ne prihajam zaradi hrane.
;)
Jota je kvečjemu popestritev. Meni se zdi super, da je prireditev obarvana z lokalno hrano.

Aja, pa govorim o joti, kruh in klobasa nista del jote. Samo mimogrede. :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA