Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

 TONEK
#371365
Resnično, Vencelj!
Tekma, na kateri res vse vedno klapa. Sam razpis tekmovanja pa si zasluži čisto desetko, saj Brane ne izpusti niti najmanjše podrobnosti.
 TONEK
#372103
Prav veselilo me je, da sva se po dolgem času srečala, Vencelj!
Tekma je mimo, izgleda, da sem preveč molil, da ne bi bilo sonca, pa mi je oni zgoraj poslal turobno meglo, ki je pokvarila vzdušje pri koči. Seveda je bil zrak fantastičen in zame super pogonsko gorivo. Toda kaj pomaga, če so noge super, odpove pa glava, saj sva se z Rajkom kar naenkrat znašla v brezpotju, kateremu ni bilo videt rešitve. Lutala sva po gozdu, skalah, travnikih, visoka mokra trava je pripomogla, da sem imel v vsakem čevlju pol litra vode, toda adrenalin je delal, ustavil me ne bi niti medved, če bi ga narajmal. Vedel sem, da se morava orografsko držat bolj levo, s Kosmatega vrha sva prišla pravilno bolj po naključju, kot po pameti, saj sva naletela na cesto in čez nekaj minut še na štiri izgubljenčke, ki niso vedeli, kje so. V slogi je moč in le pridemo končno na pravo pot. Adrenalin je narastel do maksimuma, prestavim za dve prestavi in ko začnem dohitevati tekmovalce, kateri me niso še na nobeni tekmi premagali (oni seveda poti niso zgrešili), praktično priletim v cilj. Tako močnega, kot tedaj sem se redkogdaj počutil. Ko je popustil adrenalin, je tudi jeza in po zaužitem megalomanskem flancatu se za tekmo nisem več sekiral.
Ker zadnja leta tečem le zase, mi je motiv primerjava teka v prejšnjih izvedbah. Lani sem bil po poškodbi še brez prave kondicije, pa tudi vremenski pogoji (pretoplo) niso bili najboljši, zato sem letos upal vsaj na petminutno izboljšavo, pa me je vandranje po Kosmatemu vrhu pripeljalo v nezaželen podaljšek. Še vedno pravim, organizacija Branetove tekme je med 'top 5', v bodoče pa si bo le moral umisliti kakšno zastavico na kočljivih mestih, saj sem po debatah v cilju naštel 10-12 kiksarjev od skupno 25-tih tekmovalcev. Prevozi, pasulj, vrečke, podelitev... je šlo vse kot po maslu, medalj pa mislim, da je bilo podeljenih več kot je bilo tekmovalcev. :D
Ni kaj. Drugo leto spet na tekmo, pa da vidmo, če je zastavljeni cilj pod 55' uresničljiv.
Pa še prošnja. Če je kdo snemal s Stravo in je ves čas pravilno sledil trasi, naj mi prosim pošlje sled, da jo primerjam z mojo.
Sedemnajstega pa na obisk k Jožkotu.
Uporabniški avatar
 majcka
#372104
Sobotno jutro je. Celo noč je nalivalo, ku pr norcih. Sam kaj sem si namislila hodit na tekmo, če celo noč uliva? Še zjutraj, ko je bilo treba vstat, se ni čisto poleglo. In po poti proti Železnikom, je ponekod še kar fino šlo. Vendarle v Železnikih dež ugasnejo in marela ni bila potrebna. Vso pot od doma sem sanjala kofe, ki si ga bom privoščila v dvoranskem kafiču, pa glej ga zlomka, kafeterija zaprta. Nič od kofeta. Poberem štartno številko, se potiškam s prijatelji in tuhtam, kje bi našla kofe. Glih po celi dolini se mi ga že ne da iskat. Klinc ga gleda, menda bom tud brez njega preživela. Se pragvantam v dirkalne cote in grem nazaj na igrišča in ko sonček sred noči se mi prikaže mobilna kafeterija, ki jo je lokalna dečva postavila sredi igrišča. Kofe je, dan (skoraj) popoln.
8:35 je napovedan bus na Prtovč za cici varianto Teka na Ratitovec. Jaz sem zraven, saj kaj več kot cici se pri takih zadevah ne upam it. Štart 9:30, pol ure za Klasikom. Predno se zares v hrib usmerim, so že prvi trije z daljše proge nasproti. Potem ostanemo sami. Kaj kvasim?! Razen nekaj zadnjih z naše proge ni teh nihče srečal.
Bolj ko lezem proti vrhu Ratitovca (okrog rit u varžet, da ne bo pomote) bolj gost oblak imam na glavi. Tako gost , da se ne da ugotovit, al se cedim od švica, al od oblaka. Potem nekje na dobre pol poti bi hotla mal zait (jasno vidim trak preko poti in puščico, problem je bil, da nisem vidla poti in sem si mislila, kera šema je pa tkole označila pot, da je treba mimo trakca naprej?! In jasno pred mano je bila ena, ki je šla naravnost gor, pa zakaj pol ne bi še jaz?!). Me oni zadaj dosti kmalu opomnejo, da ni prav. Popravim kurz in grem dalje. Bolj gor, bolj gost oblak, bolj mokra Maja. Potem se pot malo zaguga proti navzdol izpod Kosmatega vrha proti Vratcom. Tam ugledam eno žival, pa se ne morem odločit, ali je samo fazan, ali morda res vidim divjega petelina?! Naredim fotko, pa ne razjasni dileme. Vmes en stric vpije name: »Sem k meni!«. Najbrž je mislil, da sem se izgubila, ali pa morda v megli ne vem, kam naj grem. No se mu vseeno zahvalim za prijaznost, da me je usmeril.
Po poti grem mimo starega opuščenega rudnika železove rude, za katerega, jasno, nisem vedela, da so ga imeli tam gor v oblakih, potem pa mimo kapelice pod Ratitovcem. In ko je komaj par metrov od cilja, me pošlje naslednji stric okol in ne kar gor. Sem se tam naokol spet skoraj zgubila, tako gost oblak je sedel na Ratitovcu. Končno pridem v cilj, koder povejo moje ime (jih pohvalim, da se je končno našel nekdo, ki je oba priimka povedal pravilno – po navadi enega ali pa drugega naglasijo narobe)
Potem v kočo na arcnije, da se ne prehladim in na flancat, da bo šlo lažje v dolino. Preoblečt v dve suhi coti, da ne zmrznem do Prtovča, potem pa v dolino. A sem že povedala, da je oblak sedel na Ratitovcu? Tako gost, da nisem videla, kje gre pot z njega. Dobro, da je LEGENDA Tonka pot poznala. Sem se ji kar na rep usedla in jo mendrala za njo dolčez.
Počakat je bilo potrebno tadrugi 'avtobus', ki je bil v resnici kombi, pa še to bi bilo vseeno, če bi nekdo z osebnim prišel po nas tri mandeljce, ki smo še viseli na Prtovču.
V dolini pa podelitve. Za DP veteranov, Gorski pokal in še splošno Tek na Ratitovec (menda sem prav navedla). In kar naenkrat se iz zvočnika sliši moje ime. Skotalim uče po celem igrišču in še preden jih orng najdem, že stojim zraven tazaresnih tekačev na stopničkah s srebrno kolajno okrog vratu. BWO???!!! Je tavečji tamali doma djaw: »Mat, ti maš pa res krompir!«
Je pa še ena posebnost tele sobote. Musklfiber se ni mel cajt nardit. Zgleda, da zarad tega, ker mi ni blo treba v dolino laufat.
Sicer pa sve u svemu, is ene poscane sobote se je naredil prav poseben, sončen dan. Edino ni mi čisto jasno, kaj je z unim PANORAMSKIM tekom. Al majo pa mrbit u Železnikih drugačno definicijo za te reči.
 TONEK
#372112
Mile, saj ti ne hodiš več na tekme! :? Ja, Krn in Malo goro bom žal preskočil :--( Za Podbrdo se pa le prijavi. Boš videl, 23 km-terska ti bo zelo všeč. Jožko si jo je umislil nalašč za nas, tastare. Če je težava v prevozu, te jaz lahko popeljem, domov pa se mi ne bo mudilo. :D
 milk
#372114
Dobro veš, da na traile ne hodim, saj po ravnini in navzdol spoh več ne morem tečt.
Še navzgor mi zadnje čase ne gre več dobro. Na tekeme pa še zmeraj hodim, letos sem bil že na treh. To soboto sem moral izbirati med dvema državnima prvenstvoma: tekaškim na Ratitovec in kolesarskim na Krvavec. Ravno iz navedenih razlogov sem se raje odločil za Krvavec. Na državnem prvenstvu v vzponu s cestnimi kolesi sem bil drugi. Glede na razmere, kakršne so bile, nisem čisto prepričan, da bi bil na Ratitovcu drugi.
Se bom pa za protiutež 11. 6. namesto za Franjo, raje odločil za Malo goro.
 TONEK
#372124
Mala gora ni Ratitovec, in ne moreš zgrešit, zmagovalni oder ti je zagotovljen!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA