Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

marko3
se slabih 13 tednov do maratona... letos bo na sporedu tudi pol krajsa varianta in pa enako kot lansko leto: stafetni tek na maratonski razdalji, rekreativni tek na 6,8km, ter dve razdalji za (naj)mlajse - 4,2km in pa 1km...

vec na: http://www.vienna-marathon.com

zadnji dan prijave je april 22.

pozdrav, marko
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja Marko kaj lahko rečem za ta Dunajski maraton, da je fantastično organiziran.Bil sem na njemu samo nisem tekel, ampak spremljal prijatelja, pravzaprav sem ga peljal gor na Dunaj.
Tako sem imel čas da sem opazoval, kaj se je vse dogajalo na tej tekaški prireditvi in okoli.
Resnično moram reči, da so imeli stvari pošlihtane po predalih, da je bilo kaj.
Veselje je bilo biti na tej prireditvi in vse skupaj opazovati.
Mi je bilo kar malce žal da nisem mogel tekmovati.
Ampak sem si rekel, da bom zagotovo poskusil.Mogoče že letos, nikoli se ne ve.
Kdor si bo želel dobrega maratona mu ga lahko iskreno priporočam ker je fantastičen.V cilju imajo takoimenovani veliki ekrana na katerem se vidi vse dogajanje, ki ga snema kamera na motorju, ki je med udeleženci.
Za onemogle je super poskrbljeno, saj imajo ob izhodu skozi cilj veliko šotorov, ki so namenjeni ljudem ki potrebujejo dodatno zdravniško oskrbo.
Lepo je poskrbljeno tudi za najmlajše, otroke.
Veliko imajo lepega na tej tekmi.
Rezultati so pa nori, mislim, hočem reči izredno dobri.
Nastopil je takrat tudi Buhlajtner ( sem napisal, kakor se izgovarja ).Ker trenutno ne vem kako se črkuje.
Skratka je eden redkih maratonov kjer imajo stvari res dobro urejene!
Samo želim si da mi bo zdravje služilo in da se ga bom lahko udeležil.
Cene so pa kar precej višje :oops: .
Ampak če greš na tak maraton ti potem ni žal kakšnega tolarja več.
ČAO!
 marko3
hojla tomaz, res je kar si napisal - organizacija je zares dobra, za vse udelezence maratona tako tiste aktivne pa tudi za tiste ki ob progi vzpodbujajo je odlicno poskrbljeno. sam nimam se tako dolgega tekaskega statusa - redno joggam priblizno leto in pol - udelezba na lanskoletnem dunajskem maratonu pa je bila moja premiera. tekel sem v stafeti skupaj se s tremi kolegi in moram rec da je bilo dozivetje enkratno. tudi vreme ni nagajalo tako kot leta 2003 ko je bilo maja meseca ze skoraj tropskih 30 stopinj... mocan veter ki zna na dunaju bit prav zoprna zadeva se je tudi polegel. no ja na zmagovalnih stopnickah ravno nismo bli :) smo pa zasedli 501 mesto izmed vseh 2300 in pa se nekaj ekip ki so bile na startu za stafetni tek. ni slabo za prvic?!

predpostavljam da si ze kar izkusen udelezenec tekaskih prireditev in ce pravis da je to res to potem ni kej... se moras samo v avto spet vsest in pa kar na ravnost vse do konca dunajske ceste... po dobrih treh in 1/2h si tukaj :)

ciao!
Uporabniški avatar
 marathon95
Slažem se da je to jedan od ljepših maratona i da ima super organizaciju, ali ima jedan ALI. Maratoni su u svijetu jedan veliki biznis i može se na nama trkačima jako dobro zaraditi. Sponzori svoje proizvode daju gratis, jer je to ipak daleko jeftinija reklama nego objavljivanje u medijima. Prodaje se sve i na zapadu nema ništ besplatno, još je koliko toliko povoljna Italija s niskim startninama i ono kaj se za to dobiva. Npr. idemo u Rim na maraton i za 25 € dobivamo majicu, ruksak sponzora (Asics), medalju i diplomu na adresu, dok je u Austriji i naročito u Njemačkoj startnina najčešće viša od 50 €, a dobiješ majicu. Čuo sam da se prošle godine u Hamburgu na maratonu i majica trebala kupiti, a startnina je bile 75 €. Komentar, mislim da nije potreban.
Udaljio sam se od teme, Wienna maraton, super doživljaj, trčao sam 3 puta i imam 3:26:11 najbolji rezultat 1997. godine i bilo je 6.000 trkača. Fantastičan start u Schőnbrunu, prolaz kroz Rathaus na 14 km, pa dio, uz Dunav, 10-setak km kroz Prater i konaćno opet cilj kod Rathaus. Sviđao mi se i zato sam bio 3 puta. 1996. godine je bila snježna mećava kad smo trčali i nisu mogli snimati iz helikoptera, a onda je još bio u 4. mjesecu (14).
Opet se tu javlja onaj ALI koji u ovom slućaju možemo pripisati, bar ja, oholosti organizatora. Stvar je da smo dolazili iz Hrvatske organizirano autobusom, prijave su bile u redu, ali nismo uplatili unaprijed (to je ono kod nas maratonaca da neznaš da ne budeš ulovio povredu i propodne ti startnina), a tek je počelo s plaćanjem unaprijed, i organizator je imao sve naše prijave složene, ali nam je naplatio startninu koja je vrijedila taj dan, a ona je bila full. I dok ti se to dogodi dvije godine za redom prestaneš dolaziti i ideš tamo gdje se možeš dogovoriti s organizatom da platiš kad podižeš startni broj, a vrijedi ti od datuma prijave, ako je skuplja. Jer uijek se može dogoditi povreda, bolest, a startninu nitko ne vraća.
Moja preporuka, Wienna maraton treba doživjeti, makar jedanput.
Uporabniški avatar
 Kunec
Na ORF 1 lahko spremljate neposredni prenos Dunajskega maratona.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA