Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

jakaski
jst bom tudi probu preteč svoj prvi polmaraton pa če mamo približno podobne cilje se lahko zmenimo za sodelovanje:)
(moj namen je tm mal pod 5min/km)
Uporabniški avatar
 Matej
Jaz tudi pridem.

Imam pa eno vprašanje: Kakšna je trasa? Makedam, asfalt, je kaj sence...?

P.S.: Na uradni strani sedaj piše, da so progo podaljšali in je dolga točno toliko kot mora biti. (Nič ne bo z mojim rekordom. :( Bi moral v Avstrijo. Khm :wink: )
Uporabniški avatar
 klatez
Opis trase:
Štart je v centru Celja, po par 100m si na sprehajalni poti ob Savinji (asfalt, drevesa), nato čez most, malo po makedamski potki in nato ob desnem bregu Savinje po cesti (asfalt, ni sence). Po približno 3km prideš v gozd (še vedno cesta, asfalt). Najprej je vzpon, nato pa makedam do visečega mostu čez Savinjo (cca 2km). Pred mostom je spust. Čez most na levi breg Savinje in prideš na makedamsko sprehajalno pot ob Savinji, kjer pa ni dosti sence. Najprej še malo navzgor ob Savinji do obrata, nato pa obrat in nazaj proti Celju. Malo pred mostom, kjer si prvič prečkal Savinjo, spet asfalt in senca. Nato pa po isti sprehajalni poti kot na začetku do štarta. In nato še en krog...

To je bil moj prvi polmaraton... Pretekel sem ga lani.

Zemljevid:
http://www.drustvo-maratoncev-celje.si/slike/drz10.jpg
Uporabniški avatar
 cherry5
Eto, opis poti iz prve roke.

Dans sm odtekla krogec 8km poti, tisti del po centru Celja sem spustla.
Proga je res luštkana, vmes sta 2 klančka, ki nista prevč huda-prvi 100m, drugi ene 150m, kriza je edin en doooolg spust, ki ni meni in mojim kolenom nič všeč :roll: . Vmes še pokažeš malo akrobatskih spretnosti, kot naprimer tek po visečem mostu(zelo zanimivo, če jih več teče naenkat, so težave z resonanco :wink: ), nevarnost je tudi na ene 2 mestih da zagrezneš v sveže natrosen pesek.
Aja, še to, obvezna oprema so sončni špegli, 8) ker se del poti teče direktno v sonce se full blešči in se nič ne vidi...tako, da se zna zgodit, da ne vidiš kakega kamna, štrclja, pa se skotališ v Savinjo :oops:

Drgač en del je po gozdu pa je fajn senčka, v bistvu je mal podobn Mostecu....

Tak da se vidimo v petek, fajn bodte, pa čim bolj hitre noge!!! :lauf:

Oblubm, da bom v cilju navijala :TF) po pretečeni 10ki, če le ne bom čist omagala, za forumovce, ki si bodo prvošli daljšo razdaljo!!!
lp,čauuu
 siljo
pozdrav vsem,

zanima me kaksna je proga celjskega polmaratona? tecejo se 2 kroga, a ne? nekaj časa nazaj sem prebral da je dolzina nekaj manj kot 20km, sedaj pa piše da je natancno polmaratonska dolzina...a ve kdo kaj vec?
so mozne prijave v petek na startu?

v petek grem v Graz in bi mi prav prisla ena dirka za koncat dan :-)
hvala za odgovore...

LP iz zagreba....
siljo

Ps sorry na slabi slovenscini... :-)
 siljo
ups,

šele sedaj vidim da sta klatez in cherry opisala progo... :-)
Uporabniški avatar
 pettr
Hvala za vzpodbudo! :D

Smo naročili oblačno vrenme za petek popoldan, hehe, da bo lažje :oops:

...t'k, bo fajn! :!:
 Ninocka
Hvala, Barb, da si me vztrajno prepričevala, da je tale tek v petek. No, sem končno le preverila in imela si prav. :wink: :D
Uporabniški avatar
 Barb
Ninocka napisal/-a:Hvala, Barb, da si me vztrajno prepričevala, da je tale tek v petek. No, sem končno le preverila in imela si prav. :wink: :D

Zakaj pa so Mame :D :wink:
Uporabniški avatar
 Vlajko
Barb napisal/-a:Zakaj pa so Mame :D :wink:

Zato. (Sorry, dobil eno asociacijo.) :wink:
Uporabniški avatar
 IgorOK
Zahvaljujem se vsem za dobre zelje!
S Pettrom se bova potrudila po najboljsih moceh!

Jakaski, zal si prehiter za naju, midva imava temp 6+min/km.
Se pa vidimo na startu :lol:

Kdor pride, se vidimo jutri! :P[/img]
Uporabniški avatar
 Manika
IgorOK napisal/-a:Zahvaljujem se vsem za dobre zelje!
S Pettrom se bova potrudila po najboljsih moceh!

Igor in Pettr, držim pesti tudi jaz! Vidita, kako hitro sta napredovala. Še v Vipavi se vama je to zdelo precej nemogoče. :wink:
 Ninocka
Kako je šlo novopečeni (pol)maratonci? Čestitke že, da se pojavite na startu v tej sopari. :P
Uporabniški avatar
 IgorOK
Preživela sva!
To je se najboljsi opis najinega prvega polmaratona.
Prvi krog ni bil problematicen, drugi pa je bil res tezek. Je bilo potrebno tudi malo hodit, ampak na koncu sva pa le prisla v cilj (skoraj so ga ze pospravili :shock:)

Cas je bil 2:42:55, hmmm :?
Zdaj se grem pa hitro vpisat v kilometrazo meseca junija in na večno lestvico polmaratoncev TF-ja :P

Pa se nekaj, danes sem prvic nosil rutko Tekaškega foruma :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA