Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Se ima kdo namen udeležiti teka po Dovžanovi soteski???

Ima mogoče kdo kaj več podatkov, kot jih je možno najti na www.razgibajmozivljenje.net in ostalih internetnih straneh, kjer piše le, da je proga dolga 8km in da je 50m višinske razlike???

Se je mogoče že kdo kdaj tega teka udeležil (zanima me opis proge).
Uporabniški avatar
 miro
Jaz sem pred leti 2x pretekel progo , samo takrat je bila za moške daljša - 14 km, za zenske pa krajša.
Pričela se je v Tržiču, nato se je vzpenjala po asfaltu proti Jelendolu, kjer se je za ženske (dekleta) končala , fantje pa smo še nadaljevali nekaj km naprej , nato obrnili in končali v Jelendolu.
Proga je lepa , sicer razgibana , meni je bila všeč,
V Tržič so nas pripeljali s kombijem.(iz Jelendola)
Za malico je bil domači kruh in zaseka.
Tako je bilo pred leti , kako bo pa letos pa ne vem.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 janez.ferlic
Tek po Dovžanovi soteski bo osma tekma Gorenjskega pokala v rekreativnih tekih, ki bo hkrati štela tudi za Slovenski pokal v rekreativnih tekih.
Proga je sedaj spremenjena. Štart teka je v vasi Jelendol nad Tržičem. Teče se po lepi makadamski poti proti Medvodjam, kjer je na igrišču obrat, nato pa se po isti poti tekači vračajo proti cilju.

Od štarta proti obratu se makadamska cesta polagoma vzpenja in ni nobenega strmega klanca-skratka zelo prijeten tek v še bolj prijetnem okolju.

Kategorije bodo enake kot za Gorenjski pokal. Organizator bo poskrbel za okrepčila in spominske majice, za najboljše pa medalje. Rezultati bodo kot ponavadi objavljeni na www.klub-trmastih.si

Dodatne informacije vam bo posredoval vodja tekmovanja, g. Leopold Steiner na 031/375-306 ali na sportna.zveza.trzic@siol.net

Jaz na ta tek zagotovo pridem.

Vabljeni

S športnimi pozdravi

Janez
Uporabniški avatar
 spehovka
Tale Gorenjski pokal že kar malo pogrešam, komaj čakam Dolžanovo.Če bo vse po sreči se vidimo. :D :D :D
Uporabniški avatar
 tekačica
janez.ferlic napisal/-a:Kategorije bodo enake kot za Gorenjski pokal. Organizator bo poskrbel za okrepčila in spominske majice, za najboljše pa medalje. Rezultati bodo kot ponavadi objavljeni na www.klub-trmastih.si

Torej so kategorije naslednje:

Moški
moški A
do leta 1986
do 19 let

moški B
1985-1976
20 do 29

moški C

1975-1966
30 do 39 let

moški D
1965-1956
40 do 49 let

moški E
1955-1946
50 do 59 let

moški F
1945 in star.
nad 60 let

Ženske

ženske A
do leta 1976
do 29 let

ženske B
1975-1966
30 do 39 let

ženske C

1965-1956
40 do 49 let

ženske D

1955-1946
50 do 59 let

ženske E
1945 in star.
nad 60 let

Za kriterij uvrstitve v posamezno kategorijo je pomembno leto rojstva in ne datum.

Mene pa zanima zakaj imajo moški kategorijo do 19 let, ženske pa ne... Zdi se mi precej nelogično, da imajo ženske kategorijo do 29 let...kar pomeni da 16-letnica (v mojem primeru), na tekmi sploh nima možnosti osvojiti dobro uvrstitev, saj je logično, da se ne moramo kosati z več kot 10 let starejšimi tekmovalkami.
Res nebi mogli nrediti še ene kategorije...ženske do 19 let...tako kot na ostalih tekmovanjih???? (če letos to ni možno...moj predlog za naslednje leto).
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Udeležil bi se tega teka, samo nevem koliko in kje se mora plačati štartnina?
Pa drugo leto bi se udeležil celotnega gorjenskega pokala, samo nevem ,kje se moraš to prijaviti? :oops: :oops: :oops:
Uporabniški avatar
 spehovka
MARIOLINO napisal/-a:Udeležil bi se tega teka, samo nevem koliko in kje se mora plačati štartnina?
Pa drugo leto bi se udeležil celotnega gorjenskega pokala, samo nevem ,kje se moraš to prijaviti? :oops: :oops: :oops:

Štartnine tekov Gorenjskega pokala stanejo ponavadi okrog 1000 - 1500 SIT, na nekatere teke se lahko prijaviš preko interneta, plača pa se ponavadi na licu mesta pred startom. Za tekmovanje na celotnem pokalu se ti ni treba posebej prijavljati, ti samo pridno hodi na teke in te bodo organizatorji avtomatsko šteli za tekmovalca Gorenjskega pokala.
 Damjana
A bo tud za otroke kakšna krajša proga?
Uporabniški avatar
 janez.ferlic
Po razpisu organizatorja je na voljo ena dolžina proge (8km/+-50viš. m.)

LP

Janez[/quote]
Uporabniški avatar
 Speedy
janez.ferlic napisal/-a:Po razpisu organizatorja je na voljo ena dolžina proge (8km/+-50viš. m.)

Po atlasu je Jelendo (na križišču) na 760m --> Za Kajžo 778m --> Medvodje (obrat na 4km) 854m kar znese skoraj 100m višinske na 4km.

Je tale +-50m na 8km malo lovska :?: :?:
Uporabniški avatar
 janez.ferlic
Pozdravljeni

Danes sem bil v Jelendolu, kjer smo z organizatorji dorekli še zadnje podrobnosti glede sobotnega teka po Dovžanovi soteski.
Obeta se nam lepo tekaško dopoldne. Dostop do vasi Jelendol je iz Tržiča po asfaltni cesti mimo vasi Čadovlje in Dolina. Parkirni prostor za vse udeležence bo v neposredni bližini štarta. Tek bo ob sakem vremenu.
Poleg teka pa si lahko ogledate še lepe naravne znamenitosti Dovžanove soteske. O tem pa vam bo nekaj povedal še eden izmed organizatorjev in odličen poznavalec življenja v Dovžanovi soteski.

ZDRUŽITE KORISTNO S PRIJETNIM

Lep pozdrav

Janez
Uporabniški avatar
 MihaPR
Predvidoma se oglasimo, tudi samo na ogled :) Predvsem geoloških zadev :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA