Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Helena Javornik bo v sredo v Mariboru poskusila izboljšati svetovni rekord na 25.000 m na stezi. Tekla bo na štadionu Poljane, štart bo predvidoma ob 20.uri. Za priznanje rekorda mora biti na štartu najmanj 6 deklet, v cilju pa vsaj 3. Prvih 10 oz. 12 km ji bo tempo držala madžarska tekmovalka, ki bo potem odstopila, za trening (okrog 10 km ) bo tekla tudi Mateja Šimic, najboljša slovenska triatlonka.
Na njeno priporočilo Heleni bomo tekle :lol: tudi (UPAM NAJMANJ) 3 forumovke : Vanja, TanjaO in jaz. Naš čas sploh ne bo pomemben, Heleni pa bomo do priznanja rekorda pomagale že s svojim prihodom v cilj. Nam bo v čast biti del tekaške zgodovine...
Seveda ste vabljene tudi ostale ŽENSKE, da pomagate Heleni, pridete na štart in odtečete celo razdaljo, :wink: lahko tudi manj. Ker so obvezne predprijave (ime, priimek, leto rojstva, klub), vse zainteresirane prosim, da mi pišejo ZS, oz. me pokličejo na 041 599900. Prijavila nas bo Helena.
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

še malo statističnih podatkov. rekordi, sneti z IAAF strani:

All Records - 25,000 Metres - Women

World Record
[table][row][col]Performance[col]Athlete[col]DOB[col]Nat[col]Place[col]Date
[row][col]1:27:05.9[col]Tegla Loroupe[col]09 05 1973[col]KEN[col]Mengerskirchen[col]21 09 2002[/table]
Area Records
[table][row]Area[col]Performance[col]Athlete[col]DOB[col]Nat[col]Place[col]Date
[row]AFRICA[col]1:27:05.9[col]Tegla Loroupe[col]09 05 1973[col]KEN[col]Mengerskirchen[col]21 09 2002
[row]ASIA[col]1:33:53.4[col]Tamaki Okuno[col][col]JPN[col]Tokyo[col]10 10 1996
[row]EUROPE[col]1:29:29.2[col]Karolina Szabó[col]17 11 1961[col]HUN[col]Budapest[col]22 04 1988[/table]

Štajerke in Savinjčanke, bi tekle zraven? čim prej sporočite Pii na mobija...

v sredo zvečer se torej dobimo v Mariboru, fantje tokrat le kot navijači za Heleno in naša dekleta.
Uporabniški avatar
 tamy
aja sej res...to je tekmovanje za veliko nagrado slovenije :oops: sm cisto pozabila... :roll:

sem slisala prav't,da bo na 100m tekla nasa crna Merlenne Ottey, aktualna svetovna rekorderka na 100m v svoji starostni skupini :wink: [tako,za popestritev]
Uporabniški avatar
 pia
Ej, štajerke in savinjčanke, kar malce ste me razočarale. Sposobne ste teči 24 ur skupaj, al pa 21 km vsako jutro v službo, ne pridete pa na tale tek. Pa menda je niste že vse na dopustu... :roll:
Uporabniški avatar
 INOT
pia napisal/-a:Ej, štajerke in savinjčanke, kar malce ste me razočarale. Sposobne ste teči 24 ur skupaj, al pa 21 km vsako jutro v službo, ne pridete pa na tale tek. Pa menda je niste že vse na dopustu... :roll:

Jaz bi prišel laufat samo na žalost nisem ženska :lol:
Pridem pa navijat :D
Uporabniški avatar
 vanja
No, jaz bom prepotovala skoraj celo Slovenijo, samo da bom lahko zraven! :D

Res pa upam, da bo kaj navijanja, saj me malo skrbi vse skupaj: vročina, 62 krogov (a sem prav izračunala?),... :oops: No, dobro vzdušje vse to takoj popravi! :P

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA