Živjo,
naj še jaz podam mnenje o letošnjem, sicer mojem prvem DM-ovem teku. Na splošno sem bila zadovoljna z vsem, kar smo dobile od sponzorjev. Seveda pa to ni bil eden izmed glavnih razlogov za mojo prijavo. Glavni namen je bil druženje in zabava.
Zjutraj pridemo na prizorišče dogajanja. Vse lepo in prav. Gneča je bila že takoj nepopisna. Če si želel do zajtrka si se moral prebiti skozi množico žensk, ki so čakale in se "gužvale", da bi prišle do zajtrka. Ok, nekako dobimo tisti jogurt. Čakamo na ogrevanje. Le-to je bilo super, saj se je zjasnilo. Potem je sledila "selitev" na štart in sam štart. Pričakovano smo se ustavile in nadaljevale s sprehodom. Čudežno smo se začele premikati hitreje, začele smo tečti.

In smo tekle spet do naslednjega ovinka, kjer smo se spet ustavile (kasneje sem videla, da jih veliko ne zna tečti v ovinek in ga preteči. Pred ovinkom so se dobesedno ustavile in ga prehodile??!)
Skratka..nekako se mi je uspelo prebijati med množico žensk, ki so tekale, se družile..po teku (vsem, ki ste pritekle v cilj brez poškodb čestitam

), so bile stojnice sponzorjev še vedno odprte. Še posebno mi je padla v oči Garnierjeva stojnica. Zakaj? Zato ker nisem mogla verjeti svojim očem, da so ljudje lahko tako agresivni (bile so samo ženske). Delili so namreč neke torbe in ženske so dobesedno planile po njih. Hmm..pri tem se sprašujem, kje je kultura ljudi? Da gredo na živo ali mrtvo in "kosijo" vse, ki so jim na poti. Sama sem šla s kolegico z namenom, da poskušam priti do torbe, samo blizu sva prišli, ko je neka gospa odrinila kolegico in če se le-ta nebi ujela z ene strani in je sama nebi držala z druge, bi lepo padla na tleh. ???? Ženske, kultura je kultura. Ko je nekaj zastonj ni treba podirati vse kar je pred vami. sama vam dam tistih 5eur in vam kupim torbo!! Samo dajte se obnašat kulturno no..sploh pa na taki prireditvi ko je množica res nepopisna..katastrofa res! Obrnili sva se in odšli, saj se nama ni zdelo vredno reskirati kakršnokoli poškodbo zato, da bi prišli do torbe..res ne!
Res sem bila dolga, ampak povedala sem svojo izkušnjo iz tega teka. Drugo leto grem na 10km, saj bo prvi krog bolj za ogrevanje, ker se veliko hodi..
Lep pozdrav