Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

AinE
Zaradi lažje logistike imam namen letos spet opraviti to varianato:
http://www.pd-zelezniki.com/

Brrr.... Upam, da ne bom zamrznila kje na Ratitovcu.

Lp E.
Uporabniški avatar
 UršaR
BoF napisal/-a:A gre kdo od TF na Pasja raven - Dražgoše sploh?

Sem že mislila, da se bom letos lahko hvalila s tem, da se je moj mož končno enkrat pravočasno spomnil tega pohoda in se ga udeležil in - glej - spet ne bo nič. Tokrat je moral službeno v Beograd in je tako svojo prvo udeležbo prestavil na 2010.

Pa drugič. Če se bo spomnil, če bo zdrav, če bo doma, če ...

LP, Urša
Uporabniški avatar
 LILA
Bof, če pridem pravočasno iz nočnega pohoda GRMADE, ki je danes,
se vidimo na štartu.
Uporabniški avatar
 vencelj
Lansko leto sem zaradi res slabih vremenskih razmer prekinil svojo dvoletno "tradicionalno" osvajanje Dražgoš po tejle varianti: http://www.pd-zelezniki.com/ . Pot je lepa in letos se nagibam k temu, da bi jo spet ponovil, ne s skupino, ampak zjutraj v svojem tempu (tako kot prejšna leta)...S tekaškim kolegom iz AD Železniki se že dogovarjava...

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
vencelj napisal/-a:Lansko leto sem zaradi res slabih vremenskih razmer prekinil svojo dvoletno "tradicionalno" osvajanje Dražgoš po tejle varianti: http://www.pd-zelezniki.com/ . Pot je lepa in letos se nagibam k temu, da bi jo spet ponovil, ne s skupino, ampak zjutraj v svojem tempu (tako kot prejšna leta)...S tekaškim kolegom iz AD Železniki se že dogovarjava...

LP, vencelj

Pa sem le dobil lansko debato okrog tega zimskega pohoda, skupaj s poročilom AinE, ki je pot opravila ponoči v organizirani skupini...
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... 2A&start=0

Tudi pot iz Pasje ravni imam namen enkrat opraviti, a me pri tem najbolj moti diktiran tempo z diktiranimi postanki...torej tudi enkrat v svojem tempu... :juhuhu:
Že lani smo delali primerjave: s Pasje ravni je okrog 38 km, z Železnikov čez Ratitovec "le" 25 km, a ima ta več višincev in tudi najvišja točka na Ratitovcu je čez 1660 m, več snega...obe sta težki in atraktivni :lauf:
Morda se pa, z malo sreče, srečamo v Dražgošah.

LP, vencelj
 Raina
Zanima me, koliko je dolga pot iz Čepulj v Dražgoše. Prosim, če jo kdo mal opiše.
Hvala.
Uporabniški avatar
 vencelj
Raina napisal/-a:Zanima me, koliko je dolga pot iz Čepulj v Dražgoše. Prosim, če jo kdo mal opiše.
Hvala.

Pot je zelo lepa in nezahtevna (če ni kakih posebno ekstremnih vremenskih razmer). V delu od Čepulj do Sv. Mohorja je pot stalno v vzponu, večinoma makadamska cesta, ni pa nobenega hujšega klanca. Do cerkve Sv. Mohorja se nam ni treba povzpeti ampak gremo navzdol po asfaltu, na katerega pridemo v zaselku nedaleč od cerkve. Po cca 500 m hoje po asfaltu gremo mimo odcepa (levo) za vas Zabrekve, 200-300 m naprej pa se desno odcepi markirana pot proti Dražgošam. V tem delu se strmo spusti do makadamske ceste Nemilje- Topolje (Selca), to prečkamo in nadaljujemo po poti do cerkve Sv. Jedrti nad Lajšami. 100 m pred cerkvijo nas pot pripelje na asfaltirano cesto Dražgoše- Kropa, od tam je do prvih dražgoških hiš še slabe 1,5 km:
http://www.geopedia.si/#L3586_F1_T105_b ... 122939_s14
Po teh podatkih okrog 10 km (v eno stran).

Pa srečno pot vsem, ki se boste podali na kateregakoli od pohodov v Dražgoše :!:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 BoF
Pri meni v Radovljici je zdaj minus deset... Jeba, tole zna bit pa mraz!
Uporabniški avatar
 vencelj
Se bo treba dobr oblečt, pa za preoblečt v ruzak...saj največji problem so tisti postanki...da nekje stojiš prešvican, ali pa da se preoblačiš v tistem mrazu :shock: . Zato raje ne grem z organiziranim pohodom. Če bo jasna noč (kakor kaže), pa polna luna, bo pa kar fajn hodit ponoč.
Uporabniški avatar
 ales
miro napisal/-a:Aleš, tudi jaz sem že razmišljal o vašem teku(vsakoletni).
Mogoče, bi šel tudi jaz z vami,če greste?
Prosim napiši kaj več - lahko tudi na ZS!
Lp
Miro

Ja, mi gremo ob desetih (ali pa kako minuto čez) s Čepulj. Alenka z Vlajkotom, mojim svakom in tastom pa ob pol desetih. Lahko se pridružiš enim ali drugim. Oboji pa računamo, da bomo v Dražgošah opoldne. Dve uri in pol zmerne hoje je do Dražgoš od gostilne na Sedlu v Čepuljah..
Uporabniški avatar
 vencelj
Sva se vrnila z ogledov, torej z Ratitovca. Pot je odlična, prehodna tudi brez derez (so pa priporočene), mraz bo, v dolini verjetno bolj kot gori...danes ob 16 uri je bilo na senčni strani (ob vhodu v kočo) -5°C, v dolini ob 19 uri pa -9°C.
Jutri zjutraj grem čez Ratitovec in Jelovico...po bližnjici v Dražgoše...

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 Vlajko
ales napisal/-a:... Alenka z Vlajkotom, mojim svakom in tastom pa ob pol desetih. ...

Tudi Daša gre z nami. :wink:
 AinE
Vencelj, hvala za poročilo. Me je skrbelo, da je pod vrhom Ratitovca pot poledenela. Imam že vse pripravljeno. Še dobre pol ure in grem od doma 8) .

Vsem nočnim in jutranjim pohodnikom želim prijetno hojo v dobri družbi in da nas ne bi preveč zeblo. Mogoče se res srečamo kje v Dražgošah.

Lp E.
Uporabniški avatar
 vencelj
Danes sem po spletu okoliščin spet šel na pot sam (če odštejem 180 pohodnikov, ki so na isto pot štartali 7 ur pred mano). Od doma sem šel ob 7:00, sonce pa me je dobilo dobrih 50 min kasneje, tik nad Prtovčem. Uro in 40 min po odhodu iz doline sem v koči na Ratitovcu prispeval svoj drugi letošnji vpis v knjigo Prijatelji Ratitovca (prvega sem včeraj, skupaj z Romano) ter nekaj soldov v blagajno PD Železniki za prejete dobrote :beer: . Slabe pol ure po odhodu iz koče me je očaral panoramski razgled s Kosmatega vrha, nato pa me je pot vodila navzdol, pa mimo Ledin do Rastoke. Od tam pa spet navzgor, mimo lovske koče po robu Dražgoške gore do Vratnega roba. Človeku prijazno: obrnjeno proti soncu, kar v teh dneh ni ravno zanemarljivo. Čeprav mi je bilo, resnici ne ljubo, celo pot vroče...sem poskrbel s primernim tempom.
Tudi nadaljevanje poti od Vratnega roba do Kališnika se kar vleče (rabil sem pol ure), razgibanost poti v tem delu pa nam hitro postreže z dodatnimi višinci. Padalsko vzletišče na Dražgoški gori je cilj marsikaterega pohodnika, Dražgošani imajo tam vpisno knjigo, ki jo tudi pridno polnijo; poleg tega je tam cilj ene od tekem za GP- teka na Dražgoško goro; razgled je v lepem vremenu odličen...na pohodu iz Železnikov čez Ratitovec v Dražgoše pa je to točka, ko smo res že tik pred ciljem, le v Dražgoše se še moramo spustiti. Do prvega šanka, na zaslužena 2 deci terana. Pa na proslavo. Letos sem bil, vsaj delno...se je splačalo...če ne drugega- zaradi Pavčka. Pavček je zakon...
Če ne bi bil jutr šiht, grem takoj na ponovitev!
Kako ste ostali doživljali današnji dan?

LP, vencelj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA