Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 pajo
AinE napisal/-a:Ojoj! Kolk "nevarnih točk".:shock: A si bom lahko vse zapomnila? :? :lol:
Upam, da kuža ni hud. :wink:

Zelo mikavno. Mogoče mi letos uspe priti na ta tek. :)
Lani se žal ni izšlo.

Lp E.

Da le ne bo preveč pihalo pa bo super. Lani je dobro vleklo.
 Mojmir Kovač
živ!

"nevarne točke" so v navednicah, ni vse nevarno, nekaj je tudi ovinkov ;-)))

kuža na sliki je Aika in je najbolj razcrtan kuž na svetu, dobili smo ga v zavetišču, "prodli"so nam ga na foro, da bo vedno majhen. zdaj pa ima 35 kg in je stalno lačna ;-))))

če hodite kaj po Portorožu jo boste videli kako leži kot krava in se sonči na vrtu. vsakemu, ki pride na obisk prinese copato, ki jo potem iščemo okoli hiše. njen najljubši kraj za rekreacijo je ob vhodu v soline, tam kjer je štart teka, ker malo teče, malo pa plava za racami, ki živijo v kanalu. pravim, da je triatlonka. tja se pripelje z avtom, potem teče in na koncu še plava
8) ravnokar fehta sladkarije v kuhinji. je pravi pes čuvaj.

kar se pa tiče vetra...vzeti ga morate v zakup, saj je to zdravilen veter, ki piha z morja. zdravi pa revmatizem in krepi lase(tisti, ki ne izpadejo so trdi) :oops:
 Mojmir Kovač
Ali se strinjaš s spodnjim citatom?
“Dobri prijatelji so kot zvezde... Ne vidiš jih vedno, vendar veš, da so tam nekje.”
Meni se zdi ta citat zelo primeren za “družino tekačev”. Dodal bi le še to, da se tekači, tako kot zvezde, periodično srečujemo
ob istem času na istem kraju.

In sedaj te vabim, da postaneš zvezda tudi TI! Pridi na kraj, kjer se zvezde (tekači)srečujemo že peto leto.

Najkrajši in najlepši 10-kilometrski tek in pohod
Povežimo soline 2009
15.3.2009

V življenju se pojavijo priložnosti, ki se jih ne splača izpustiti. Se strinjava? In ta tek je prav to, taka priložnost!
Preden TI sporočim podrobnosti, vzemi v roke svoj koledar in obkroži 15. Marec 2009.
Proga je idealna za hiter tek in doseganje dobrih rezultatov. Dober tek pa pomeni dobro počutje in je vzpodbuda za naprej!!!

Uvod

Preden sem začel pisati to pismo, sem veliko časa razmišljal ali naj Ti pošljem samo osnovne podatke o pohodu in teku ali naj Ti
napišem kaj več. Da bi napisal kaj več, si je treba vzeti čas, vključiti možgane in se večkrat tudi razjeziti. Saj veš, kako je pisati raznorazne dopise. Muka!
Ampak, kot pravi Šifrer, za prijatelje si je treba čas vzet… Veliko je pomembnih informacij, ki Ti jih želim sporočiti.
Zato Ti tudi letos pošiljam malo daljše vabilo
na pohod in tek Povežimo soline, ki bo 15.3.2009

Zakaj je zame letošnji tek poseben?

Zame je najpomembnejša stvar letošnjega teka ta, da bom na njem tudi sam tekel. To bo moj prvi uradni tek! Organiziral sem jih že veliko, na njih pa še nikoli tekel. Ugotovil sem, da me pri organizaciji nihče ne pogreša, še več, počutim se odveč .
Včasih sem bil celo kategoriziran vrhunski športnik in seveda tek sovražil. A vse se menja. Zadnje čase sem kar veliko tekel.
Delal sem celo “neumnosti”. Poizkusil sem preteči iz Razdrtega do Kopra, na Črnem Kalu so me pobrali in odpeljali domov. Saj veš, po tem sem par dni bolj težko hodil… Dolgčas pač ;-))) Zdaj pa malo tečem in malo saniram poškodbo. Vsako toliko me nekaj stisne v mečih na desni nogi. Lepa, močna bolečina. Včeraj mi je Andrea Bartole povedal, kako se je on rešil podobne bolečine. Bom poizkusil.
Od tega teka si želim le to, da me “stari” prijatelj Uroš Lampe ne bi preveč pustil za seboj.
 Mojmir Kovač
Zakaj je letošnji tek poseben?
Punujam ti možnost, da sodeluješ na JUBILELJNEM, že petem (5.) pohodu in teku Povežimo soline. V teh letih je tek postal največji,
najbolje organiziran, najlepši in najštevilčnejši na Obali. To je pravi praznik teka na Obali, splača se biti zraven.

Letošnji tek bo zelo poseben!

- Prvič, to bo jubilejni peti tek,
- Drugič ,sprejeli bomo le 500 slovenskih tekačev. Prvo leto smo imeli 97 tekačev, drugo leto nekaj malega čez 100, tretje smo bili že na 332, lani je bilo na teku točno 460 tekačev,
- Tretjič, to bo moj prvi uradni tek. Organiziral sem že veliko tekov, a še nikoli tekel na “uradnem teku”.
Mislim, da bi organizacija morala štimat tudi brez mene, zato sem se odločil, da bom letos pretekel traso in povezal soline.
- Četrtič, zmagovalci bodo dobili posebne nagrade – TAPERIN
- Petič, zmagovalca (M+Ž) postaneta neuradna državna prvaka v povezovanju solin in si priborita krono iz oljčnih vejic
- Šestič, kot vedno imamo tudi letos posebno kategorijo začetnikov, moj 1. tek

Ravno, enostavno, pisano in primerno za vsakogar!

Proga je enostavna, pestra, nezahtevna in ravninska, skoraj v celoti speljana ob morju. Okolje, v katerega je postavljena, je prijazno in slikovito. Z morja lahkotno pihlja in v nosu lahko čutiš
vonj po soli in morju. Teče se skozi tunel ozkotirne železnice, ki je povezovala Trst in Poreč. In tudi po portoroški plaži.
S tekom povezujemo sečoveljske in strunjanske soline.

Držali se bomo olimpijskega načela Važno je sodelovati.

Tek ni tekmovalen! Vsak udeleženec bo prejel spominsko kolajno. Čas bomo zmerili vsem, imeli pa bomo le absolutne uvrstitve, posebej za moške in posebej za ženske.
Najboljši bodo prejeli posebne nagrade, TAPERINE. Imeli bomo začetniško skupino moj 1.tek. Lani, ko smo imeli prvič netekmovalen tek sem,
opazil, da je ozračje bolj sproščeno in vzdušje prijetno.
Vsak udeleženec bo prejel spominsko kolajno in še kakšno majhno darilce.
Naj pa vseeno za dirkače povem:ženski rekord drži SPILOTTI DANIELA s 33:51, moškega pa SPINELLI CARLO z 28:54

Obvestilo razvajenim tekačem

Vsako leto se najdejo 3 ali 4 tekači, ki jih moti to, da tečejo ob morju po plaži, kjer se sprehajajo turisti, moti jih to, da sta štart in cilj na dveh različnih mestih, moti jih to, da so
pohodniki ob progi in jih spodbujajo. Nekatere celo moti, da so njihovi avti parkirani ob progi.
Žal moram te tekače razočarati. Vse to se bo dogajalo tudi letos, ker je zaradi teh stvari naš tek POSEBEN, to je samo naše in to lahko doživite le pri nas!
 Mojmir Kovač
Verjamem, da vas drugje razvajajo. Na velikih tekih tipa Ljubljana, Sežana… je vse organizirano v nulo.
Naš tek je organiziran le s tvojim denarjem.
In razmišljamo tako: če bo 500tekačev, bomo postavili 5 WCjev, če bo tekačev 400 pa bodo le 3 WCji.

Teče se po plaži, kjer so ljudje, ki se sprehajajo, teče se čez cesto, ki je le delno zaprta, imamo bolj švoh kolesarje,
na prijavi je treba počakati tudi 10 minut, na štart te peljemo z busom, imamo tudi 400 pohodnikov, ki hodijo po progi … Daril bo toliko, kolikor jih bomo nažicali.
O njihovi vrednosti in kvaliteti se z “dobrotniki” ne bomo pogajali.
Skratka, to je prijeten tek med prijatelji ne pa olimpijske igre. Ko prideš, moraš vse našteto vzeti v zakup!

Osnovni podatki, ki jih potrebuješ…

5. tek in pohod Povežimo soline 2009
Nedelja, 15.3.2009

predprijava in plačilo štartnine do petka, 6.3.2009 (omejitev prijav na le 500 tekačev)na www.skid.si plačilo na TRR 1010 0003 6852 817 štartnina
prijava v nedeljo, 15.3.2009 med 8.00 in 10.00 (po prijavi prevoz z busom na štart)

akcija moj 1.tek – vsi, za katere bo to prvi tek, tečete v tej skupini. POZOR!!!! Potrebno se je predhodno prijaviti!!!

avtobus: avtobus bo vozil med štartom in ciljem od 8.00 do 10.20

štart pohoda: 10.30

štart teka: 11.00

pasta party: 12.15

podelitev: 13.30 (eni rabimo uro in več, da pretečemo teh 9350m)
nagrade: vsi udeleženci teka prejmete spominsko kolajno, zmagovalca v teku (M+Ž) okronamo z oljčnim vencem in ju proglasimo za neuradna državna prvaka v povezovanju solin,
1-5 mesto absolutno (M+Ž) dobijo TAPERIN, udeleženci akcije moj 1.tek dobijo posebne kolajne za spodbudo in 1-5 mesta (M+Ž) prejmejo TAPERINE.

kategorije: ženske in moški absolutno in kategorija moj 1.tek
drugo: vsak tekač in pohodnik dobi topel obrok, pijačo ob progi in na cilju, sadje, štartno številko, prevoz z busom,
možnost uporabe kemičnega wcja,dobro organiziran in varen tek v prijetnem okolju in tudi kakšna praktična nagrada se bo našla.

Štartnina:
-za pohod je 8€
-za tek v predprijavi je 10€, na dan teka je 15€
Zakaj 10€? Ker imamo drugačne in več stroškov kot ostali. Prevozi z avtobusi, kemični WC-ji, hotelska hrana, varnostne ograje, štartne številke, zdravnik, sodniki, časomerilci, voda, sadje...

Pomembno obvestilo: Vsi udeleženci teka in pohoda na prireditvi sodelujejo na lastno odgovornost. Organizator ne odgovarja za morebitne poškodbe (in odtujitve) udeležencev ali njihove lastnine. Organizator si pridržuje pravico do spremembe pravil in proge, a mora udelžence o spremembah obvestiti pred štartom teka. Mlajši oz. mlajše od 18 let lahko nastopijo pod pogojem, da starši ali trener podpišejo prijavnico in s tem prevzamejo vso odgovornost.

Mimogrede
Če se teka ali pohoda ne moreš udeležiti, te kljub vsemu prosim, da o naši prireditvi obvestiš tvoje prijatelje.
Tega bi jaz bil zelo vesel!!! Hvala!
Uporabniški avatar
 tae
Sezona novih tekov se počasi približuje in s tem tudi konkurenca med organizatorji. Kdo bo na isti dan privabil več udeležencev? Mojmir, koliko nas je trenutno ?
 Mojmir Kovač
Danes je bilo bolj leno s prijavami, prijavilo se je le 11 novih tekačev 8)

Prijave kapljajo, je pa še nekaj časa do konca predprijav.
Šla so ven vabila tudi v Italijo in upam, da bo letos vsaj 50 tamkajšnih tekačev. Trst ima veliko in močno zaledje ljudi, ki tečejo. Tržaški maraton je resnično prebudil Trieštine!

Upam, da bo to uspelo tudi nam tu na naši majhni Obali.
 spela*
Mojmir Kovač napisal/-a:Danes je bilo bolj leno s prijavami, prijavilo se je le 11 novih tekačev 8)

Potem moram pa pohiteti, čeprav je do teka še več kot mesec in pol. :shock:
 Mojmir Kovač
danes smo posneli progo, upam, da jo bodo moji strokovnjaki postavili na www.skid.si čez vikend, da si jo boste lahko ogledali.
 Mojmir Kovač
še enkrat ponavljam prošnjo:

ali mogoče kdo pozna (ima) naslov kakšnega avstriskega tekača, kluba...
mi lahko posredujete njihov naslov, zelo radi bi imeli na teku tudi avstrijce.
HVALA!
Uporabniški avatar
 Koci
Tekači, morebitni udeleženci 5. teka Povežimo soline, lahko preberemo veliko koristnih podatkov o teku, vendar tisti, ki se teka še nismo udeležili, pa bi vendarle potrebovali še podatek, kje je zbirališče udeležencev. Gre bolj za praktično informacijo, da odpadejo nepotrebna iskanja, ko pridemo v Portorož. :?:
Uporabniški avatar
 vencelj
Če bo tudi letos tako kot prejšna leta, je zbirališče na ciljnem prostoru v Strunjanu, od tam vozi avtobus v Sečo na start in potem tečemo nazaj do svojih avtomobilov. Če sem prav razumel, je letos ena sprememba: prijave se dogajajo pred prevozom z avtobusi, torej že v Strunjanu. Prejšna leta smo se prijavljali v Seči.

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 tae
vencelj napisal/-a:tečemo

V tej besedi se očitno skrivaš tudi ti. Torej prideš ? Super.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA