Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Bravo! Dobr ste porihtal spletno stran. Še Črna prst potem pa bom sigurno opravil nekaj treningov za to tekmo kar na progi sami.

V osnovi je to proga pisana na kožo gorskim tekačem, ki imajo radi zelo strme proge. V sredini proga zavija za nekaj 100 m na makadamsko cesto, ki se nekaj serpentin položno vzpenja. Tu bo treba teči hitro in na polno. Potem pa proga spet dobi svojo pravo strmino. Najboljši tekači bodo vseeno lahko tekli vso proga - Alič pa sploh. Druga uravnava je na žalost tik pred ciljem. Spet bo treba do konca pritisniti na plin, kar je velika menjava ritma po dolgem strmem vzponu. To je pa del bolj za tekače tipa Kosovelj.
Ja se strinjam s teboj Bojan o progi.Proga je razgibana in kot taka bo dal odgovor gdo je resnično dobr v vseh pogojih menjavanja ritma iz srmine v rahlo ravnino.Ja spletna stran je sedaj c redu samo še nekaj dodelavnih zadev je potrebno narediti.In pa čimhitreje sproti ažurirati dodajti novocti in zanimivosti.Bodo objavljeni tudi članki, ki so kakorkoli povezani z AD OLIMPIK in njegovo djeavnostjo, ki so se pojavljali v časopisih.Potem bomo dodali tudi spletno stran v sklopu www.adolimpik.eu tudi za TSK OLIMPIK, ki smo ga ustanovili letos zametki pa segajo dokaj nazaj.Se pravi veliki in še več zanimivih stvari in podatkov za prave ljubitelje narave povsod.
Jutri oz. v soboto najkasneje pa bo že dokončno objavljen nagradni sklad koliko bo znašal in do katerega mesta bodo dbili praktične nagrade tekmovalci in pa kolikšna bo vrednost bogatih praktičnih nagrad, ki bodo ižrebane med vsemi udeleženci, ki se bodo udeležili tege tekmovanja.Torej razlog več za obisk spletne strani www.adolimpik.eu
Ja v grobem je že označena že en teden se pravi da je označena 3 tedne pred pričetkom dirke.Sam štart lahko pogledaš na foto-video posneku za 4,845km pri katerem prometnem znaku je sam štart.Potem pa greš mimo kmetije Pr Miklavževcu in se držiš desno, kar te opozori tudi znak na drevesu za smer desno potem pa gre po isti poti naprej kot dosedaj.Bomo pa še v roku dveh dneh še dodatno označili progo.Tako da resnično se ne bo zašlo... več pa na www.adolimpik.eu
Bil pravkar na trasi. Moram vas pohvalit da ste lepo sčistil, označil progo. Mi pa niso všečne spremembe trase, zaradi katere je proga mnogo bolj ravninska, kot sem bil prej vajen. Nekatere spremembe so čisto nelogične in po nepotrebnem uravnajo in podaljšajo progo. Sploh po makadamu se teče eno serpentino dlje, kot bi bilo potrebno.

Moj trening čas na dobre 3 km ogrevanja: 37 min 10 s = katastrofa. Zmagovalec bo potreboval krepko manj kot 30 min.
Mah ja je tako Bojan ker smo s strani Atletske zveze dobili pogoje. :? Drugače pa so spremembe samo dve in sicer takoj od kmetije Pr Miklavževcu ki se je prej šlo levo se gre sedaj desno, če si opazil upam, kjer je tudi smerokaz.In pa seveda ravninski del asfalta od prometnega znaka.Ker je tudi po mednarodnih kriterijih tak pogoj.Ja progo bomo poskušali še bolj očistiti da bo tebi in vsem ostalim lahko resnično letelo maksimalno.Ta proga kakršna je sedaj, bo ostala do konca obstoja tega tek defenitivno.Da se bo potem lahko napadalo z osebnimi rezultati.Naslednje leto bomo naredili še bolj točno satelitsko mapo da bodo odstopanja res miniminimalna.Več informacij pa se dobi seveda :D na:
www.adolimpik.eu
Proti tistemu začetnemu delu nimam nič proti, ker vem da se take tekme ne da speljati drugače. Raje pa bi videl da bi bila trasa v gozdu prvotna - naravnost v breg. Sedaj se pa teče nepotrebno naokoli po ovinkih. Sem poslikal vse spremembe trase. Najbolj čudno mi je na tistem mestu, kjer pride pot s Krope. Tam se je včasih teklo levo v klanec. Sedaj pa trasa naredi dolg desni ovinek.

Brez dvoma bom še opravil kak trening. Naslednjič brez tekaškega prologa do štarta.
Včeraj in danes bil na trasi. Včeraj sem prišel samo do makadamske ceste, potem pa se je vlilo.

Danes pa do vrha s časom 34 min 30 s. Prav zanimivo bo videti kaj bo ta rezultat pomenil na nedeljski tekmi. Proga je na splošno zelo hitra in ni za podiranje rekordov v višincih na uro. Pravzaprav postreže samo z enim delom, kjer je treba na kolena, tik pred potjo, ki pride s Krope. Škoda, ker je toliko nepotrebnih ovinkov - zdi se mi da skoraj toliko da bi malo bolj treniran pohodnik prišel hitreje od nas po običajni veliko bolj direktni markirani poti.

To govorim zato, ker jaz vidim nek smisel v gorskem teku ravno v tem, da se pač neko razdaljo oz. višinsko razliko premaga čim hitreje kar se da. Sicer pa je proga, sploh v zgornjem delu več kot dovolj dobro označena, da se nanjo lahko za trening podate tudi, če jo še ne poznate.
Bojan Ambrožič napisal/-a:Včeraj in danes bil na trasi. Včeraj sem prišel samo do makadamske ceste, potem pa se je vlilo.

Danes pa do vrha s časom 34 min 30 s. Prav zanimivo bo videti kaj bo ta rezultat pomenil na nedeljski tekmi. Proga je na splošno zelo hitra in ni za podiranje rekordov v višincih na uro. Pravzaprav postreže samo z enim delom, kjer je treba na kolena, tik pred potjo, ki pride s Krope. Škoda, ker je toliko nepotrebnih ovinkov - zdi se mi da skoraj toliko da bi malo bolj treniran pohodnik prišel hitreje od nas po običajni veliko bolj direktni markirani poti.

To govorim zato, ker jaz vidim nek smisel v gorskem teku ravno v tem, da se pač neko razdaljo oz. višinsko razliko premaga čim hitreje kar se da. Sicer pa je proga, sploh v zgornjem delu več kot dovolj dobro označena, da se nanjo lahko za trening podate tudi, če jo še ne poznate.

Ja po vseh predvidevanjih bodo najboljši tekli tam okoli 27 minut ali pa kako sekundo manj.Glede na to da Simona Alič lansko leto ni šel čist do konca s svojimi močmi!Prav zagotovo bo tvoj rezultat zelo v redu.Iti 34minut pa ni kar tako, mar ne :wink: !
Čimboljše pogoje želimo vsem udeležencem na 3.Teku na Vodiško planino 2009!
Seveda pa vsi vabljeni tudi ostali tekači, pohodniki, navijiči in ljubitelji prelepe narave pod obronki Jelovice!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA

Ta stran uporablja piškotke!

Spletni portal www.tekaskiforum.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja brezplačne spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi in forum ne bi deloval. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.
Se strinjam
Se ne strinjam
Preberi več
Free cookie consent by cookie-script.com