Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 semjul
vencelj napisal/-a:Saj, itak, če hočmo opraviti s potjo, bo treba zadevo počasi konkretizirat, torej doreči čas in kraj štarta itd.
Glede ure bi bila osma OK. Po poti pa še nisem šel, tako da ne vem, kje bi bilo bolje začeti (in končati) ter zakaj tam... :roll:

LP, vencelj

Predlagam Trojane in sicer:

:arrow: vsi vemo kje je to, brez iskanja
:arrow: izvoz iz avtoceste
:arrow: dovolj parkirnega prostora
:arrow: Rokovnjaška teče preko Trojan, tako da se z avtomobilom pripelješ na samo traso
:arrow: sredina kroga Rokovnjaške na vzhodnem koncu
:arrow: približno sorazmerna oddaljenost za vse udeležence
:arrow: dovolj gostiln za pošteno analizo na kupu

takole, mislim da sem dovolj utemeljil, če ima kdo boljši predlog.......
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
semjul napisal/-a: ..., če ima kdo boljši predlog.......

dvomim, da obstaja boljši :wink:
 Simona T
semjul napisal/-a:Predlagam Trojane in sicer:

:arrow: vsi vemo kje je to, brez iskanja
:arrow: izvoz iz avtoceste
:arrow: dovolj parkirnega prostora
:arrow: Rokovnjaška teče preko Trojan, tako da se z avtomobilom pripelješ na samo traso
:arrow: sredina kroga Rokovnjaške na vzhodnem koncu
:arrow: približno sorazmerna oddaljenost za vse udeležence
:arrow: dovolj gostiln za pošteno analizo na kupu

takole, mislim da sem dovolj utemeljil, če ima kdo boljši predlog.......

Z avtom ni velike razlike med Trojanam in Gradiškim jezerom.
Edina razlika med naštetimi stvarmi je, da je res pri Trojanah gostilna za analizo, v kolikor pa štartate pri Gradiškem jezeru, si lahko dotočite pijačo na Trojanah.
Sicer morate imeti vso pijačo s seboj, razen če imate v mislih, da si boste vodo natočili na eni od kakšnih kmetij. Vse ostale točke so enake, ali štartate na Trojanah ali pri Gradiškem jezeru. Odvismo kaj vam več šteje.

Pa dober trening.
Simona
 matej-jethro
Ker so Trojane res tako markantne in gorci ter trekerji zelo ne radi kompliciramo, mislim da bo "the place" u redu! Štart pa ob 8h.
Dnevnika ne bom imel, ker bom tako, prilepljen na nekoga, bolj družaben :D

Simona, tebi pa hvala za vzpodbudo oz. lepe želje, dodatne info in upam, da se letos kje vidmo :idea: ...k se zagledamo....
Uporabniški avatar
 želva
[quote="semjulNimam...
Če ga bo kdo nabavljal zase, prosim enega še zame, drugače ga vzamem na poti.To je na drugi ali četrti postojanki od Trojan in se po manjkajoče štemplje vrnem ob priliki.[/quote]

Predlagam, da greste v obratni smeri, to je najprej na Špilk in potem Limbarsko. Boste imel na koncu najlepši del, ves asfalt pa takoj po Špilku. Asfalt je na skoraj celi poti med Gebrjem in Gradiščem, potem samo še 2x kratko, dol z Limbarske in dol na Trojane.
LP Martin
Uporabniški avatar
 Vlajko
Zadevo sem zaključil po planu. :D
Poročila se mi ne da pisati, lahko pa dam kakšen nasvet, če bo kaj vprašanj. :wink:
Uporabniški avatar
 vencelj
Vlajko napisal/-a:Zadevo sem zaključil po planu. :D
Poročila se mi ne da pisati, lahko pa dam kakšen nasvet, če bo kaj vprašanj. :wink:

Vlajko, čestitam ti za opravljeno pot!
Vprašanja:
:arrow: Si bil danes v tistem koncu?
:arrow: Ali si s potjo opravil v enem zamahu? Koliko časa?
:arrow: Kje si štartal, v katero smer...?
:arrow: Po izkušnji, če bi še enkrat šel, ali bi naredil enako ali bi morda iz kakršnihkoli razlogov kaj spremenil (začetek, smer...)?
V glavnem sprašujem zaradi dilem, o katerih so nekateri že pisali.

LP, vencelj
 janezu
rokovnjaška je lepa :D bil sem dvakrat,vedno start ob jezeru v smeri trojan.ta del mi je res najlepši,potke gor,dol,pa še vse lepote vidiš :D potem malo gozdnih poti in na koncu asfalt.pa tudi v primeru skrajšanja :oops: ,lahko vedno zaviješ levo v dolino,pa na štop do lukovice-jezera,kjer čaka avto.srečno ju
 večno mlad
Zdej se pa tolko piše o tej rokovnjaški, da se verjetno še jaz kdaj letos podam nanjo. LP
Uporabniški avatar
 Vlajko
vencelj napisal/-a:Si bil danes v tistem koncu?

Ja, ta vikend smo naredili celoten krog, striktno po trasi.

vencelj napisal/-a:Ali si s potjo opravil v enem zamahu? Koliko časa?

Da, vendar "po planinsko"- dvodnevna tura z vmesnim spanjem v Gostilni pri Čebelici na Brdu pri Lukovici.
Čas? 1.dan: 7 ur "bruto", 2.dan: dobrih 6 ur "bruto".

vencelj napisal/-a:Kje si štartal, v katero smer...?

Na Trojanah, v smeri proti Špilku. Strinjam se z vsemi, da je bil drugi del (po vzhodni strani doline) mnogo lepši od prvega, kajti kmalu po sestopu iz Špilka se začne "mukotrpen" asfalt, ki z izjemo krajših odsekov vztraja vse do vasi Gradišče. Nato (za nas je bil to drugi dan) pa se začenjajo zelo lepi odseki s kar nekaj vrhunci (Limbarska gora, razgledni stolp na Rebri).

vencelj napisal/-a:Po izkušnji, če bi še enkrat šel, ali bi naredil enako ali bi morda iz kakršnihkoli razlogov kaj spremenil (začetek, smer...)?

To pot bi (pravzaprav jo najbrž tudi bom) ponovil tako, da bi z njo opravil v enem dnevu, saj za kondicijsko pripravljenega planinca, ki je pripravljen vstati malo bolj zgodaj, v poletnem času tudi brez vmesnega teka ni problem poti zaključiti pred mrakom. 8)
Najbrž bi ponovno izbral enako izhodišče, torej Trojane (nakup krofov za domov) in smer.
Druga možnost izhodišča bi lahko bilo središče Lukovice, a bi v tem primeru "obrnil" smer.

Gradiško jezero kot izhodišče se meni ne zdi najboljša izbira, če želiš striktno hoditi/teči po trasi, saj je tam pot speljana nekoliko "po ovinkih" in bi se zlahka lahko zgodilo, da spustiš kontrolno točko pri cerkvi nad vasjo.

PS: Hvala za čestitko. :D
 klopotec
Včeraj sem bil v Lukovici, pa potem v Motniku v Tuhinjski. Pa nisem niti pomislil, da gre tam blizu Rokovnjaška. Ti kar zavidam, ker si se moral res imeti lepo. Če greš tako v dveh delih, potem se imaš čas razgledati. V enem delu po tako dolgih turah pa je bolj, no bolj malo vidiš. Ampak vse ima svoj čar. Čestitam.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA