Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 Dule
marathon napisal/-a:Ampak gore imajo neko spoštovanje, ki ga moraš imeti do njih saj te lahko presneto kaznujejo to lahko pove marsikdo, ki je pregorel.!

To je čista resnica. Zase vem, da če ne bo vse 100%, tu mislim na lepo vreme, svoje počutje in pripravljenost potem bom sigurno samo gledalec in navijač :roll: .

primus napisal/-a:Si bom pa vseeno dovolil eno butasto vprašanje - kako dobro moras biti pripravljen, da se lahko resno spopadeš s tem ? znotraj limitov seveda.

Najboljš je probat za trening, pa pol vidiš ali bi šlo v limitu. Če se lotiš te tekme, je po moje pametno imeti za seboj že nekaj gorskih tekov.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Lep pozdrav!
Res je tako kot si ti omenil Dule.Nočem pretiravati zaradi te gore ali ostalih gora.Ampak stvar je taka, če ne greš s pametjo gor te lahko gora za vekomaj obdrži v svojih nedrih, mislim gorskih nedrih ha, ha, ha.No pa šalo na stran.Lahko se bomo zmenili res, da enkrat gremo na takoimenovano štih probo za popikat jaz bom na vsak način probal iti samo če ne bo prišlo kaj vmes.Ker mi ta GRINTAVEC predstavlja nekakšen izziv tako rezultatsko, kot z osvojitvijo vrha.Ker ko pride človek gor in pogleda nazaj dol vidiš kaj in koga si premagal.In to te napolni z neizmernim veseljem in radostjo, da ti je uspelo, nekaj kar še ni nikomur drugemu.Da si občutil goro in ta tek na popolnoma svoj način, ki ti ostane v spominu.To je edina stvar na svetu pri kateri te narava ne bo vrnila udarca, kot na primer pri drugih stvareh, ko jo izkoriščamo na vse možne načine.Črpanje nafte zatem prihaja do raznih klimatskih sprememb.

Tu je pa stvar enostavna, ker smo del mati narave lahko brez kakršnegakoli strahu, da bomo dobili bumeranga nazaj v kakšni drugi obliki uživamo sadove takih in podobnih tekov.
Torej resnično vabljeni na prijetno druženje in štetje kapljic znoja, ki nam bojo padale po licu.Če bo sploh lahko gdo štel ha, ha, ha.
Časa ni več veliko zato bom spremljal vreme kakšno naj bi bilo mogoče konec tedna potem pa na trening tek na vrh Grintavca.

LEP POZDRAV VSEM LAUFARJEM!
Uporabniški avatar
 Dule
Tomaž lepo si tole napisal :wink: .
Ali kdo ve a je še kaj snega na progi, če od doma pogledam gor se še vidi nekaj beline :roll: :?:

Ja pozimi je Grintovec vzel enga izkušenega športnika, samo trenutek nepazljivosti je lahko usodno..
Uporabniški avatar
 lojzeP
Mater ste me zrajcal s temle pisanjem - je še mene začal vlečt u tole smer :shock:

Bi bil zelo vesel, če bi se zmenil za kak trening ( na progi tekme ), samo grem že 2.7. na dopust, tako, da mi ostane le še vikend pred tekmo. :cry:

Če bi se zmenil za kasnejše termin(e), me prosim kontaktirajte preko GSM.

2x LP

P.S. Bom tudi na 0 m n.m.v. razmišljal o dvatisočakih :idea: :wink:
 marjan
Preko Simone vam lahko iz prve roke povem, da snega proti Grintavcu ni več. Je še ena večja površina zasnežena, vendar se da mimo. :) :)

Pravi pa da je iz Kamniške Bistrice res precej strmo (v tej smeri je šla prvič). :? :? :? in da ni stopila niti z eno stopinjo po snegu.

Šla je po tekmovalni poti, razen tistih 5 km na začetku ni tekla, ker je bila v gorskih čevljih. :lol: :lol: :lol:

Čao
Uporabniški avatar
 Bajsi
ales napisal/-a:
primus napisal/-a: Koliko km v nogah (tudi gorskih), kakšne čase na 21 ali 42 imajo (imate) tisti, ki ste v špilu, če so to sploh primerne primerjave ?
primus

Saj res nisem čist ta pravi, da bi tule solil pamet (na tako dolge gorske še ne upam), a moj svak Bogo (ga moram nahecat, da pride na TF) je en tak hecen udeleženec teh gorskih tekov. On NIKOLI ne teče(npr.na Grintavec), a ima čas 1.34; enako na štirih občinah, kjer s hojo opravi v 3.54. Če se prav spomnim edinega 42km maratona, ki se ga je spravil odtečt ni zaključil (ali pa s težavo). Vse se mi zdi, da tisti ravninski kilometri pri tako hudi preizkušnji ne igrajo prav veliko!

Helou!
Pravi bergštajgerski korak v bistvu ni skoraj nič počasnejši od teka v klanec.
V dobrih časih sem na tabor na Rombonskih podih (cca. 6km, +1200m) prišel z dobrimi 40kg v ruzaku v dobrih dveh urah.
Uporabniški avatar
 S*
Primus je napisal
'ja enkrat, ko bom bil velik bom pa tudi jaz...'

Pred leti, mislim da kakšna tri leta nazaj, sem si šla tudi sama ogledat to čudo in lahko samo rečem "kapo dol" Slika. Prestati tako preizkušnjo je velik dosežek in izkušnja, ki je zlepa ne pozabiš. Še kot gledalka sem trpela zraven, ko sem pod Kokrskim sedlom spodbujala tekmovalce. In ženske so takrat šle samo do Sedla, čeprav bi si nekatere želele drugače.

Tako sem po rahlem spogledovanju z gorskim tekom, ta izziv pospravila v podobno rubriko kot Primus, "enkrat, ko bom bla vlka ..." Zaenkrat bo Pohorje kar dovolj velik "hrib" :D
Pesti pa bom držala za vse, ki se boste lotili podviga.

Slika Suzana
Uporabniški avatar
 yogo
V soboto sem si ogledal pot na Kokrško sedlo. Kljub petkovem dežju ni bila spolska in do melišča ni bilo težav. Potem se pa začne 350 višinskih metrov matranja. Koča na Kokrškem sedlu je bila v megli, pihalo je in bilo je kar mrzlo.
Pri koči v Kamniški Bistrici sem videl še tri tekače, ki so se ogrevali za tek. Dobro bi bilo opraviti še kakšen skupni trening do vrha.
lp Yogo
Uporabniški avatar
 drejc
yogo napisal/-a:Pri koči v Kamniški Bistrici sem videl še tri tekače, ki so se ogrevali za tek. Dobro bi bilo opraviti še kakšen skupni trening do vrha.
lp Yogo

Lepo da pridno vadite za tek, samo ne pozabite da je to gora, ki po številu žrtev sploh ni tako nedolžna. :oops:
Pazite poleg tega da si najdete čas tudi na vremenske razmere in ne pozabite na opremo. Ko tečemo organizirano so reševalci postavljeni vsake toliko časa. Tako da ni straha kaj bi bilo če si poškoduješ gleženj v copatkih ali če bi te dobilo slabo vreme v dresu, takrat za to skrbijo organizatorji.
Zato pazimo na treningih in se odpravljajmo v gore ne pa kot na popoldanski trening na stadion.
Srečno.
Uporabniški avatar
 Tuareg
Ima kdo v planu trim na Grintovec še pred uradnim tekom? Da se malo
priporočimo bergmandeljcem? Zame bi prišla v poštev sobota ali nedelja.
Uporabniški avatar
 Dule
Tuareg napisal/-a:Ima kdo v planu trim na Grintovec še pred uradnim tekom? Da se malo
priporočimo bergmandeljcem? Zame bi prišla v poštev sobota ali nedelja.

Jaz planiram v nedeljo, glede na vreme možno tudi v soboto, če pa bo vreme zanič potem se vidimo na PST :wink: . Odločitev pade v petek, nekaj bo ratalo :roll: :wink: .
Uporabniški avatar
 Dule
In kdo so letos favoriti za kralja in kraljico Grintovca?
Po moje vsekakor lanski najboljši, saj tu veliko pomenijo tudi izkušnje!
Torej lanski najboljši: Andrej Mesner, ki ima rekord proge iz leta 2002 in sicer 1ura21minutk (saj to drži kajne, ker sem na radiu pred parimi dnevi slišal g.Papeža da je rekorder proge Šalamun :roll: ), Igor Šalamun (ne vem kako je našpičen letošnjo sezono) in Marko Šubic (zmagovalec letos maratona 4.občin z neverjetnim časom). Od mladih Kosovelja in Lamovca verjetno letos še ni pričakovati naskoka prav na prestol Grintovca - no nebi pa se upal stavit, da tudi onedva presenetita izkušenejše mačke :wink: ..
Dekleta pa bodo letos enakopravna fantom in tudi tekmovale do vrha(kapo dol :lol: ). Tu je po moje glavna favoritka za zmago Ines Hižar, bi pa imela veliko konkurentko v hrvatici Jurišič, ki je lani suvereno zmagala (ob odsotnosti Ines) :P .

Kaj menite ostali?
Uporabniški avatar
 Dule
Mene pa zanima v kateri senci so skriti Grintovčani, da noben nč (razen mene) ne napiše. Aja že vem, tremo imate :lol: . Kje je Matjaž da vam razloži recept proti tremi :?: Aja je na dopustu, bom pa jaz povedu velik seksat in trema izgine 8) !
Uporabniški avatar
 Filipid
Pa še bolje se počutiš kajne Dule :wink: . Res pravi recept :D.

Dule živjo,še smo živi :twisted: .

Tisti tvoj recept ,a bo zadostovalo dva dni pred tekmo,drugače ga bo treba sprobat pa za Črno prst ali pa za naslednje leto.Jaz sem si dal v plan limit,če bo pa kaj boljše se pa tudi ne bom sekiral :wink: .V nedeljo sem bil v Tolminskih ravnah in sem ob treh popoldan naredil sprehod :wink: do Razor planine,vrh Vogla in po isti poti nazaj,skupaj za uro in 3/4 vroče steze in na koncu za iztek še malo spravila sena :twisted: .

Se vidimo v nedeljo!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA