Ali poznate solinado, solinarski ritual sreče? O plemenu Povezovalcev ste že slišali? Imajo kralja in kraljico, ki nosita oljčni venec.
Kaj pa imajo skupnega 1000kg soli, Maorska HAKA in prestižni Kempinski?
In če tu dodamo še Istrsko kulinariko je zmeda popolna, kajne?
V resnici pa je vse enostavno.
Vse te skrivnosti se bodo razkrile v nedeljo, 14.3.2010. Na ta dan bo več kot 2000 ljudi prejelo certifikat, da pripadajo plemenu Povezovalcev. Najhitrejša med njima bosta postala kraljica in kralj Povezovalcev ter se okronala z oljčnim vencem. Ampak to bo šele na koncu!
Pomemben je dober začetek! Za dober začetek pa je SOLINADA – solinarski ritual sreče – zelo primerna. Ščepec soli vržen čez levo ramo za srečo. Haka maorski bojni ples za hrabrost in predrznost. Za adrenalin in naježenje dlak bo poskrbel akrobatski pilot Benđo Ličer.
Z najlepšim in najkrajšim 10 km tekom ter s kulinaričnim pohodom bomo povezali sečoveljske (Lera) in strunjanske (Stjuža) soline. 9350m dolga pot, ki pelje pod morsko gladino, skozi tunel in preseka Portorož se bo končala s poskušino Istrskih dobrot (bakala, bobiči, kroštole, vino, oljke, slaniki, kaki...) in s tono soli!
Zaklad informacij in večino novic dobite na
http://www.skid.si Kaj pa Kempinski?
Najprestižnejši, najelegantnejši, najimenitnejši, najdražji hotel v Sloveniji bo v svoja nederja sprejel najbolj srečnega Povezovalca s spremljevalko za dve noči!
Za vse dodatne informacije sem Vam na voljo.
Dobite me na
najboljsi@gmail.com in na
041 72 42 62 Mojmir