Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Prvazaprav smo bolj potrebovali kremo za sončenje kot dolge rokave. Po solo 2007 in duelih 2009, 2011 in letos prvič res lepo vreme in sonce od starta do cilja. Dosežen tudi najboljši čas dosedaj in mislim, da neuradno, drugo mesto med dvojicami. Uspelo mi je preteči dober maraton (okrog 44km po moji oceni) s tempom pod 5:00. Kar dobro za zaključek sezone.

PS Slovenci smo še enkrat dokazali, da je meja na Mirni in ne na Dragonji. :--
PPS A sem že omenil čudovito vreme? Je bilo kar škoda iti domov.
Še malo z moje strani.

Ja, z vremenom smo imeli res srečo. Sem že po radiu zjutraj slišal, da bo tokrat tudi na morju sonce.

Jaz sem bil tokrat prvič. Trasa je super, mogoče za moj okus preveč lepa (veliko alfalta, lep makadam).

Začeli smo za moj okus kar malo prehitro, ampak nimaš kaj. Če nočeš ostati sam, se je treba potruditi. Kasnejši zmagovalec se je takoj odlepil in ga do cilja nismo več videli. Zadaj nas je pa ostala skupinica petih, ki smo se menjavali v pozicijah. Jaz sem kar nekajkrat malo zaostal. Tek je bil še dolg in nisem hotel pretiravati.

Prva selekcija je bila na klancu iz Sečovelj. Na tem dobrem kilometru in pol smo se razbili, kar je zame pomenilo, da sem od tu do Grožnjana (16km) tekel sam. Čeprav so bili trije (vključno s stelviom79) ene 200m pred mano, sem se odločil, da vztrajam v svojem tempu.

To se je izkazalo za dobro odločitev. Malo po Tribanu sem prehitel 2, v Grožnjanu pa dohitel še stelvia79 s katerim sva potem tekla skupaj praktično do cilja. Do tu je bil tempo prenetljivo kar 4:31 min/km in maratonsko razdaljo sva kasneje končala v 3h:09m.

Še najtežji del zame je bil spust z Grožnjana, po katerem sem imel noge čisto trde. To in pa še bolečine v kolku (in posledično tudi malo hoje) je bilo dovolj, da je tempo po tisti dolgočasni ravnini kar padel. Zaradi hoje mi je Stlvio79 kar malo ušel, ampak sem ga na zadnjem klancu še ujel in prehitel.

Glede na to, da je bil cilj med 10, je 2. mesto absolutno precej več, kot sem pričkoval. Čas 4:02, brez tiste hoje bi šlo najbrž tudi pod 4h.

Na cilju totalna koma. No, pa tudi ostali. Ni jih bilo veliko, ki so hodili normalno :)

Drugo leto spet, ni druge :lol:
Vse je enkrat prvič, tudi moje poročilo na TF. :D

Zadnji tek letošnje sezone, a hkrati že prvi trening za ultre načrtovane v 2014.

Prekrasno izbrana trasa. Razgledi, ki so se nam odpirali v lepem sončnem vremenu, so bili dih jemajoči. Soline so bile kot na dlani, za njimi Piran, pa pogled vse do Triglava. Srčnost organizatorjev, preprostost dogodka in odličen bakalar v cilju le dodajo k pozitivnemu vzdušju. Kritika leti le na račun vsakoletne zamude pri štartu in zmede na podelitvi, ki sta bili preprosto nepotrebni.

Tudi s svojim tekom sem neizmerno zadovoljna. Lanski rezultat je konkretno izboljšan. Na klancih ni bilo težav, saj sem letos res pridno trenirala. Od Grožnjana do Mirne me je vlekla znanka s svojimi zgodbami. Ob Mirni pa mi je tempo narekovala tekaška prijateljica. Ob njenem tempu sem bila sposobna samo ahajev in ohojev, ona pa je čvekala, da sploh ne vem, kdaj sva pretekli tistih dolgočasnih 15km. Kar naenkrat se je pred nama odprl razgled na morje in sonce nad njim. V zadnji klanec me je s svojo pozitivno energijo tako spodbudila, da sem prehitela še tri sotekače. To nama je uspelo z njeno posebno taktiko, ki je ne izdam, ker jo bova še kdaj uporabili. :wink: V cilj sem pritekla na široko nasmejana in spet presenetila svojega možička, saj ni pričakoval, da mu bom tako tesno za petami.

Drugo leto pridem preizkusit, če bi šlo še hitreje in če bo bakalar še vedno tako zelo dober. :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA