Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

laufar
:lol: 8)
Nazadnje spremenil laufar, dne 21 Feb 2005, 06:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 ziga
Samo opozorilo: Iztok Kordiš in Milena Kordež nista niti v sorodu. Milena je med drugim nekdanja odlična reprezentantka Jugoslavije v teku na smučeh, oba z Iztokom pa sta danes izvrstna športna pedagoga in trenerja za tek na smučeh. Menim, da jima lahko zaupamo.
 hribovc
Fotr, v filozofiranju si dobro podkovan, samo vsebine ti manjka

Če sem podvomil v kvalitete učiteljev teka na smučeh, je v tem kaj narobe ? Mogoče pa laufar in še kakšen laufar meni enako in to upravičeno.
Ali ni čudno, da Iztoka Kordiša nismo še nikoli zasledili v ospredju kakšnega teka. Ali nima "motorja" ali pa nima tehnike. Ali pa oboje.

In sedaj naj grem k takemu tekaču na tečaj teka na smučeh ? Mi bo samo povedal kako se teče ali tudi pokazal ?
Uporabniški avatar
 Fotr
hribovc napisal/-a:...Če sem podvomil v kvalitete učiteljev teka na smučeh, je v tem kaj narobe ??

Mogoče bi bilo zate olajšanje, ko bi včasih podvomil vase.
Ljudje se prijavljajo na tečaj smučarskih tekov, hočejo narediti nekaj zase, trudijo se, da bi pridobili kondicijo in znanje na tem področju, ti pa kar tako počez po smučarskem učitelju, brez argumentov, brez obrazložitve. Se kaj vprašaš, da si mogoče vzel voljo ljudem, ki morajo premagati marsikakšen predsodek, da se lotijo teka in gibanja.
Bi jim ti kaj svetoval, ki po tvoje edini obvladaš tek na smučeh, veš vse o alpskem smučanju in vedno zmagaš na tekaških tekmah?
Veseli bi bili tvojih nasvetov, s tvojimi domnevami pa si ne morejo kaj dosti pomagati.
Uporabniški avatar
 Matevz
Iztok in Milena se oba ukvarjata z učenjem teka na smučeh še iz časov, ko smo skejtal samo na eno stran (poldrsalni korak). Takrat sem jaz začel z laufanjem in smo imeli s SD Krplje dvakrat tedensko "treninge" suhega teka in stretchinga. Je funkcioniralo podobno kot TF. Prideš, se razdeliš v skupine in laufaš, na koncu pa še malo stretchinga, pa seveda analiza.

Za začetnike, komur je ta tečaj teka namenjen, sta Iztok in Milena nedvomno več kot ustrezna. Še meni, ki se imam za dobrega rekreativca bi nedvomno lahko zelo veliko pomagala, za vrhunske tekmovalce pa ta tečaj itak ni namenjen. (o tem ali bi bila lahko v pomoč vrhunskim pa ne bi znal sodit).

BTW sem bil enkrat na trodnevnem tečaju na Pokljuki s SD Krplje (za en 29. november je bilo, kakšnega leta '86 ali '87), ki sta ga vodila, kdo bi si mislil, Iztok in Milena :D
Uporabniški avatar
 ero
hribovc napisal/-a:Če sem podvomil v kvalitete učiteljev teka na smučeh, je v tem kaj narobe ? Mogoče pa laufar in še kakšen laufar meni enako in to upravičeno.
Ali ni čudno, da Iztoka Kordiša nismo še nikoli zasledili v ospredju kakšnega teka. Ali nima "motorja" ali pa nima tehnike. Ali pa oboje.

zakaj mešaš dirkaške in pedagoške sposobnosti? kaj je pomembneje za uspeh tečaja in zato, da tečajniki osvojijo osnovno tehnično znanje in dobijo veselje do teka na smučeh? raketa v riti ali že miljonkrat dokazano strokovno in pedagoško znanje?
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
hribovc napisal/-a:Fotr, v filozofiranju si dobro podkovan, samo vsebine ti manjka

Če sem podvomil v kvalitete učiteljev teka na smučeh, je v tem kaj narobe ? Mogoče pa laufar in še kakšen laufar meni enako in to upravičeno.

In sedaj naj grem k takemu tekaču na tečaj teka na smučeh ? Mi bo samo povedal kako se teče ali tudi pokazal ?

Takole bi dejal, kot je rekel FOTR.Ali so samo tisti sposobni poučevati, ki dosegajo svetovne uspehe, ali so sposobni tudi tisti, ki so šli skozi proces pridobivanja licence za trenerja teka na smučeh.
Nekateri, ki niso bili nikoli vrhunski tekaški smučarji ali tekači po suhem in postanejo trenerji z licenco z vso potrebno dokumentacijo, kar je potrebno so lahko veliko boljši trenerji kot pa nekdanji super tekmovalci!
Marsikdo je dober tekmovalec, vsaka mu čast:laola
ali je bil nekdaj pa ne bo nikoli dober trener.Nekdo, ki je bil dober tekač na smučeh, bo mogoče lahko dober komentator, novinar poročevalec iz kakih znanih prizorišč tekem svetovnega pokala.
Človek mora imeti voljo, in z jekleno voljo lahko premikaš gore.Se naučiš stvari, ki se jih mogoče nikoli ne bi postopil, če ne bi imel primernega učitelja, trenerja ki bi te vodil skozi ves proces učenja.
Prešeren je zelo lepo napisal:
"LE ČEVLJE NAJ SODI KOPITAR!"
Zagotovo če sta profesorja telesne vzgoje imata nekaj podlage v smučarskih tekih, saj so se v tej smeri tudi učili, vsaj osnove.Če pa ima še naknadno veselje, pa stvar samo dopolnjuje, nadgrajuje in se lahko prelevi v vrhunskega trenerja sčasoma!
Pustimo ljudem, da dajo drugim kak pozitiven nasvet.Da jih vodijo do tam, kamor sami nebi upali stopiti.
Tudi Einstein je bil v osnovni šoli izredno slab učenec, pa je potem postal eden največjih znanstvenikov v zgodovini.V enem izmed nižjih razredov mu je šlo malce slabše, ampak se mu je potem odprlo, ko je prišel na področje ki ga je veselilo.
Torej obema ki organizirata ta tečaj in želita deliti znanje z drugimi iskrene čestitke za pogum!
Kdor se bo odločil za ta tečaj mu želim veliko užitkov, ki jih bo doživel na tečaju teka na smučeh.
ČAO!
 hribovc
Ste pa res pravi "kekci". Trudite se nekaj pozitivnega povedati o človeku, pa ne veste kako.
Vam povem - Iztok Kordiš je VODJA DEMONSTRATORSKE VRSTE ZA TEK NA SMUČEH :lol: :lol:
Milena Kordež pa olimpijka, iz Innsbrucka in osvojila je 37. mesto na 5 kilometrov :lol:

Ali veste, da je bila Maja Benedičič letos na svetovnem prvenstvu že dvakrat 32. Bom šel v uk kar k njej, samo ne vem kje je doma. :?:
Uporabniški avatar
 Fotr
"]
hribovc napisal/-a:Tale Iztok Kordiš mi pa ne vzbuja prav nobenega upanja, da bo pokazal pravilno tehniko teka. Žal.

hribovc napisal/-a: Iztok Kordiš je VODJA DEMONSTRATORSKE VRSTE ZA TEK NA SMUČEH

Ti pa spreminjaš svoje mnenje kar večkrat na dan! Kako je zdaj, je vodja demonstratorske vrste za nepravilno tehniko teka? Odloči se kaj bi rad, pa ni treba vpiti.
 hribovc
Tudi v tako tvojo smer lahko razmišljajo intelektualci
Uporabniški avatar
 Fotr
hribovc napisal/-a:Tudi v tako tvojo smer lahko razmišljajo intelektualci

Spet si spremenil svoje razmišljanje.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja kaj hočeš FOTR mogoče je pa veter potegnil v drugo smer, pa je še hribovc šel za njim :lol: :wink: .
Nekateri ne znajo razsodno razmišljati pa poskušajo malce bolj nerodno pisati, ampak to jim pa uspeva tako kot hribovcu :lol: .
Mogoče ima pa rad on bolj puščave, pa ma kontra tale imenček :lol: :lol: :lol: .V puščavi pa tako ali tako skoraj vse ljudi zadane fatamorgana.
Klele je pa človek priklopljen :lol: :lol: mislim na splet pol pa misli, da je njegov cel svet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :rol: :rol: :hehe: :wc: .
ČAO!
A ja FOTR ma dijo mijo pazi, da se nam ne boš prehladil sedaj ko bo prišla pomlad.Kdo bo pa šel v Sežano, Palmanovo in tako dalje.
Aufbiks FOTR.
Če pa boš zbolel ti bomo pa na analizi skuhala expert čajček za vse težave.
 laufar
Ko sva s kolegom (tm nekje je bil omenjen med najboljšimi rekreativnimi tekači, pa še mal novinarja je zravn) opazovala takoimenovane demonstratorje pri vajah na Pokljuki, je dejal: To pa so Kekci! :lol:

So pa tudi redke izjeme, in vsi so bivši tekmovalci! :roll:

Zdej pa navalite, pobruhajte me! :wink:
Uporabniški avatar
 bojanu
Mislim, da si (pravzaprav sta) v raznih debatah, ki se nanašajo na tek na smučeh, malo zgrešil smer. Za kvaliteto strokovnega kadra skrbijo na http://www.slovenija-ski.net/default.cf ... i&Kat=0507 ,ki je bolj pravi naslov, kot tekaški forum. Če so že demonstratorji zanič, kakšni so šele učitelji ta nižje stopnje :shock:
In ker si že tako dober gotovo veš, da ti nek navadni učitelj tudi ne more prav dosti koristiti, temveč rabiš kvalitetnega trenerja, ki ti bo pomagal izboljšati tehniko.
Pusti pa drugim, ki začenjajo s tem lepim športom, naj se naučijo osnov (za katere so gotovo učitelji teka na smučeh dovolj dobro usposobljeni) in ne stalno metati raznih opazk, za katere si upam da opazil, da v taki obliki niso zaželjene. Saj gre samo za 4 urni tečaj, ne za treninge za olimpijado :wink:
S svojim znanjem (velja tud za hribouca) dajta raje pomagat, ne pa da iz dolgega časa in še česa drugega packata po forumu. Hej, saj je zima! A nič ne tečeta po belih poljanah?!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA