Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 žure
Bravo, Bajsi!
Si povedal misli marsikoga izmed nas.
Sicer je svoboda govora pa to, pa vseeno...
Uporabniški avatar
 rainbow
Bajsi, aplavz za napisano!

Z odnosom do živali kažemo svoj odnos do soljudi!

In Hribovc...če ti kaj ni všeč, kdo te sili, da prideš zraven in kdo te prosi za tvoj prispevek?! Pa še nasvet, da se mogoče drugič raje izogneš provokacijam na teme, ki ti "smrdijo"!
Uporabniški avatar
 runner
no ni tak' BAD vibra...

saj samo debatiramo! (Nta Fotr - vse pravice pridrzane)

:-)

dajmo biti boljse volje !...
dajmo zapeti eno doooomaco:

En hribcek bom kupil ...

zdaj pa vsi skupaj:

En hribcek bom kupil ...
Uporabniški avatar
 žure
Runner napisal/-a:zdaj pa vsi skupaj:

En hribcek bom kupil ...

En hribček bom kupil... :lol: :P :lol:
Uporabniški avatar
 Vlajko
runner napisal/-a:zdaj pa vsi skupaj:

En hribcek bom kupil ...

OK, pa si zapojmo eno skupaj, samo Hribovcu, temu prvaku med Kekci, tudi to ne bi bilo po volji.. :!: :lol:
Nazadnje spremenil Vlajko, dne 01 Mar 2005, 16:41, skupaj popravljeno 1 krat.
 Nataša
Ni vsak hribovc Hribar! :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Nta sam Sašo Hribar ima HRI - BAR.Se pravi, da se ima kje nasloniti, dočim nekateri se naslanjajo ali naslajajo na drugih :lol: .
Nta kje maš pa tista jenota, ki sga imela prej na sliki nazadnje na avatarju, je prav cotkan. :wink:
Ob tej sliki me spreleti strah, da nisi ti slučajno pomodrela okoli ustnic in da te no kapč. :oops:
Kaj bomo pa pol, kdo bo pa pol vse te štorije pisal?
Dijo mijo si čist pomodrela kot da bi te iz frižidera dali.
Ja kaj pa delajo s tabo v službi a so te čist zamrznili, dijo mijo.
Te bomo mi odtajali.Saj smo ja jedinica za ogrevanje bližnjega :lol: :wink: .
ČAO!
Uporabniški avatar
 miro
eelah, ali boste imeli mogoče kaj parkurja za agiliti? Če ga boste imeli bom mogoče še jaz pripeljal mojega" starega kuža", ki je po poškodbi na eno oko slep , da premagava par ovir.
Ja tudi med tekači je veliko ljubiteljev repkov - kdor ne mara živali , tudi ne mara ljudi.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 eelah
Miro, se pogovarjamo, da bi tudi nekaj ovirc pripeljali, ker je to res zabavno in ti jutri sporočim!
Drugače pa bo naš program tak:
- skupina za trikce (razni bolj ali manj posrečeni trikci :D )
- drill team (malo vaj poslušnosti - naj povem, da naša šola uči po pozitivnih metodah učenja - pozitivno utrjevanje in kužki vse z veseljem delajo)
- prikaz šole za azilaše, ki temelji na socializaciji

Me veseli, da se že veselite teka z repki. Navsezadnje z njimi živimo in jih je fino naučiti, da ne preganjajo tekačev, a ne! :lol:

Vse tiste, ki pa vas preganjajo in lovijo za noge pa kar k nam v šolo pošljite, da jih naučimo, da so tekači ja naši prijatelji! :wink:

Mogoče marsikdo ne ve, ampak od lani je naša Kinološka zveza potrdila nove izpite in prejšnji B izpit se je spremenil v B-BH, kjer jih učimo tudi obnašanja v urbanem okolju in prav vaja na izpitu je:
DA SO KUŽKI STRPNI DO TEKAČEV! :lol:
Se pravi skupina kužkov lepo hodi, mimo njih tečejo in kužki si misijo:
"Lej te smeškote, kako tečejo! Gotov' jih Fido iz dolenjeske ceste 50 spet preganja, haha" :lol:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
zdaj pa vsi skupaj:

En hribcek bom kupil ... [/quote]

Bom hangerje gradil,
bom smrekce posekal
bom smučke nardil.
Na Bloke bom letu
in tam zaupil:
"Na forumu
smo vsaj veseli ljudje!"

:lol:
ČAO!
Uporabniški avatar
 meduza
Lepo je, da se psi navadijo tekačev in da jih ignorirajo.

Priznam, da mi je zelo neprijetno, ko pes teče proti meni, me voha ali pa se slučajno zaleti vame.
Zadnjič sem tekel s starejšim gospodom, ki so ga že dvakrat ogrizli psi na Golovcu.
Lepo bi bilo, če bi imeli nagopčnike, vsaj tiste majhne trakove okoli gopca. Mislim, da so nagopčniki tudi zakonsko obvezni???
Uporabniški avatar
 NatašaB
miro napisal/-a: kdor ne mara živali , tudi ne mara ljudi.

No, mislilm, da takole posploševati pa ne gre!

Če tečem, pa okrog med skačejo psi, me ovohavajo in se mi motajo med nogami, se enostavno počutim ogroženo. Priznam, strah me je, ker enostavno nikoli ne vem, kdaj bo skočil vame in ugriznil ali pa karkoli drugega. Vendar to še ne pomeni, da jih ne maram. Je pa res, da iz istega razloga, do njih ne čutim nobene simpatije in zato nobenega ne pobožam ali mu kakorkoli kažem naklonjenost. Ja, in večkrat so me že pregnali s tekaških poti, prenehala sem s tekom, ko sem videla, da se mi kak pes približuje. Ko sem se nekega dne še kot otrok podila po travnikih, je name skočil pes, podrl me je na tla in ležal na meni dokler ni prišel njegov lastnik. In reakcija tega ljubitelja živali je bila: ja kaj pa tečeš, če vidiš psa!? Verjetno mi ni treba posebej opisovati svojih občutkov, lahko pa se vprašam, kdo je tukaj tisti, ki ne mara ljudi.

Nataša
Uporabniški avatar
 davor123si
Ja tile kuzki znajo bit vcasih kar nadlezni :)

Sam problem tu sicer niso sami psi ampak njihovi indolentni lastniki; V SLoveniji velja zakon, da je treba imeti v mestu psa na vrvici, v naravi je malo drugace; pes sicer ni nujno da je na spagci, vendar ima vsak lovec dovoljenje da ga "pospravi" ce se od lastnika kuza oddalji vec kot 150 m.

Po PST, Golovcu, Rožniku in ostalih priljubljenih sprehajalnih becirkih je število sprehajalcev zelo veliko in zato bi morala inšpekcija vsaj malo nadzirat kako se drzijo ljudje osnovnih pravil (tudi ostale uporabnike recimo kolesarje itd.);

Mene osebno psi ne motijo kaj prevec, verjamem pa da zenske z otroci in predvsem starejse obcane mine hodit na sprehod ker morjo skoz gledat kdaj bo od kje prletu ksn pes in "igrivo" skocil na njih.

Ena cvetka od pred kratkim ko sem kolesaril po Golovcu; na poti na Orle sem prehitel starejsi par z mešančkom; Vse lepo in prav dokler se ni beštija zakadila za mano (kot nalašč jasno klanec navzgor :)). NAjprej se je lotil gume, pa se je ocitno prevec vrtela in zato se je prestavu na peto mojga cevlja; Odpnem SPD in pok po buči; DO tukaj nista ata in mama niti poklicala svojega ljubcka. No ko je pes zacvilu sem biu jasno takoj najvecji kriminalc in kako kolesarji uničujemo naravo itd.

lp,
Davor
Uporabniški avatar
 eelah
Najbolj krivi za to so lastniki, ki ne obvladujejo svojih živali.

Zato z osveščanjem ljudi do skrbi za živali, do pasjega šolanja toliko bolj pomembna! In z Repkovim tekom lahko dosežemo tudi to, da s tem sporočimo, da smo tekači dobra bitja, ki imamo radi ljudi, živali in naravo in da s takšnimi akcijami sporočamo, naj se čim več ljudi giba, spoštuje naravo in se lepše obnaša do ljudi in živali predvsem se nauči odnosa in odgovornosti, če jo ima! A ne?

Glede NAGOBČNIKOV pa se popolnoma strinjam, da bi vsak lastnik moral svojega psa privaditi nanj. Ker je v vseh prevoznih sredstvih predpisan IN prav tako nikoli ne veš, do kakšne situacije bo prišlo in kdaj mu ga boš moral natakniti, zato je veliko bolje, če je kuža nanj navajen. Zato smo tudi mi uvedli v šoli nošenje nagobčnika, da ljudje vidijo, da je koristno psa na to navaditi.
Ob tem bi rada dodala tole (in se zamislite, da nagobčnik ni noben bav bav): reševalci se na izpite prijavljajo s psom, ki IMA NAGOBČNIK! In to ne pomeni, da pes grize, zanj to ne predstavlja nobenega mučenja, saj ve, da ga potrebuje pri svojem delu. Ti psi se pogosto prevažajo v helikopterjih, avionih, različnih prevoznih sredstvih...

Zato, če kje naletite na kakšnega grizlija ali neolikano bitje, lastniku raje svetujte šolo, kot pa da ga kam pošljete. Oziroma, če ga že morete "kam poslati", ga dajte raje meni.
Uporabniški avatar
 copka
Popolnoma se strinjam z eelah!

Krivi so tisti lastniki psov, ki so preveč vzvišeni in pametni, da bi peljali psa v pasjo šolo. Poleg socializacije (med psmi) se psi naučijo odnosa do tekačev, rolerjev, kolesarjev, avtomobilov - torej okolice.
Sicer pa popolnoma podpiram take prireditve kot je Repkov tek. Nekaj za druženje tekačev, ki imajo kužke. Z veseljem bi se pridružila… vendar se bom še `zdravila´ od teka Povežimo soline, tako da kdaj drugič!
Samo tako naprej eelah! :laola

Vera

P.S: Tudi v našem KD razmišljamo, da bi organizirali kaj podobnega. Bomo videli….. :shock:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA