Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 majcka
:laola :laola :laola
domen89 napisal/-a:Verjemite, da je najbrž Franciju najtežje, ker ni mogel izpeljati tekme po prvotni trasi.
Danes je bil res lep vreme, a napoved nekaj dni nazaj ni bila najlepša.
Vsi pa vemo, kako nepredvidljivo je vreme v gorah.
Predstavljajte si, da pride kakšna nevihta ali naliv. Nekdo se ponesreči. Kako bi otroci ali starši te osebe gledali na Francija, da je šel z glavo skozi zid in hotel izpeljati tekmo po spolzkih skalah?!?
Čeprav vsak tekmuje na lastno odgovornost, bi vsakič ko bi se srečali spomnili na to tekmo.
V takem primeru je dobro kdaj biti mevža.
Lp, Domen

:laola :laola :laola :laola Nič drugega ne bom rekla.
 uros feldin
Zares škoda.

Tekma, ki je toliko obetala in ki je bila napovedovana kar nekaj let, je neslavno propadla. Tudi sam bi se je udeležil, če se mi ne bi pred 7 tedni zgodila katastrofa v obliki dvojnega zloma roke ( rame). Po vseh dogodkih, pa mi zanesljivo ne more biti žal, da me ni bilo zraven.

Prvič, prijavilo se je relativno malo tekačev. Glede na atraktivno traso, bi jih moralo biti odločno precej več.
Drugič, rezervo varianto, so vključili odločno prezgodaj. Na koncu se je izkazalo, da bi bila tekma na originalni trasi ob prvotno določeni uri brez težav izpeljana. Samo vremensko napoved bi organizatorji spremljali. Posledično je še del prijavljenih odpovedal udeležbo.
Tretjič, na rezervni trasi ob pičli udeležbi, si je organizator privoščil blamažo brez primere. Če je objavil, da se teče do pastirske koče Prgarce, potem bi tam naredil obrat za 180 stopinj in pika, ne pa, da je progo malce podaljšal in obrat pomankljivo označil, tako da so ga nekateri zgrešili in šli naprej proti Staniču in Kredarici. Celo Franciju se je to zgodilo.

Ne čudim se, da je Danilo znorel in odstopil, vodeča dva pa sta se morala zadovoljiti z mesti, ki jih nista zaslužila.

Pa tako nam manjka takšnih atraktivnih tekem...
Uporabniški avatar
 ouka81
Lepo povedano Uroš.Tekma ki ni bila!Tekma brez teže!V bistvu so tekmovalce izigrali hočeš nočeš to je resnica!Pa čeprav si nekateri zatiskajo oči.Pa še za nekatere ki so bili v soboto prvič pod gorami,tudi ko je 30 stopinj, pa brez oblakov lahko pride do poškodb,zdrsa itd.Tisti ki hodimo v gore celo življenje to dobro poznamo.To je pač extrem tekma,v svetu so takšne tekme že kar stalnica.Kar se vremena tiče škoda besed.Če pa že, bi lahko samo štartno uro prestavili na 7-8 zjutraj.
 TONEK
Prav vesel sem, da se upa tudi kakšen moj somišljenik oglasit na forumu.
 JANNOVKO
Jaz vsekakor upam ,da bo kdo od kritikov pristopil k organizaciji katerega od dogodkov (do zdaj niso bili opazni) dokler pa ne bo, mislim da kritike sicer so dobrodošle, niso pa najbolj na mestu. Sicer pa kdor hodi na tekmovanja zaradi kolajn in prvih mest naj sam pri sebi razčisti, če je na ravni otroka, ki se v trgovini valja po tleh, če ne dobi lizike ali je uspel zrasti do odraslega človeka.
 Rok531
Ali je bilo potrebno traso spreminjati zaradi vremena ali ne je stvar organizatorja in ima vso pravico to tudi narediti. Organizator skupaj z GRS najpametneje lahko oceni situacijo. Potrebno pa bi bilo že v razpisu določiti, kaj se zgodi v primeru slabega vremena in kakšna je nadomestna trasa, če je.
Kritike o spremenjeni progi se mi zdijo zelo na mestu. Kaj ima zdaj veze ali je kdo od kritikov kdaj organiziral tekmo ali ne? Tekmovalci so plačali štartnino in v zameno pričakovali TEKMO. Če se nekdo odloči organizirati TEKMO, potem naj jo izpelje tako kot je treba. Rezervna trasa bi morala biti pripravljena v naprej, točno določena in dobro označena, sploh na ključnih mestih. Če proga na ključnem mestu ni dobro označena (brez kontrol) in se s tem spremeni vrstni red, zakaj bi potem dogodek sploh imenoval tekmovanje in ne skupinski tek po hribih. Mislim, da se noben ne pritožuje ker ni dobil kolajne... gre se za princip, da vsi tekmovalci tekmujejo po isti progi in pod istimi pogoji - TO JE TEKMA.
 wasa77
Po nekaj prespanih nočeh skušam objektivno oceniti dogodek, ki smo ga vsi težko pričakovali in bili posledično razočarani z ukrepom o spremembi trase. Tudi sam sem se težko sprijaznil s tem, prav tako sem tudi sam nekajkrat zgrešil na odseku, ki je bil res pomanjkljivo označen. Prav je, da se kritike podaja; po eni strani zaradi povratne informacije organizatorju, po drugi strani pa taki traili niso več "poceni špas" in tekači pričakujemo določen nivo. Prav tako pa je prav, da se pozitivne stvari pohvali, sicer naša kritika ni objektivna oz. realna.
Sam dvigujem palec sami ideji o visokogorskem trailu v TNP (okolja ne moremo primerjati z običajnimi tekmami, ki smo jih v SLO vajeni), trudu Francija Teraža in njegove žene Anice in ostalih prostovoljcev, štartno-ciljnemu prostoru, okrepčevalnicam ter nagradam, tako za prvouvrščene kot tudi za vse udeležence.
Na koncu ostaja velik vprašaj kaj bo z dogodkom v prihodnje, ker bo v primeru, da bo razpisan tudi v 2018, do zadnjega ostala negotovost zaradi vremenskih okoliščin in morebitne spremembe plana. V tem trenutku tudi sam ne vem, če bom sprejel tak riziko - bojim se, da bo to velik omejitven dejavnik pri prijavah na sploh. Vsekakor pa dajem projektu GM3D svojo podporo, prvotna trasa ostaja želja vseh, upam pa, da se bo zgodba nadaljevala, saj menim, da vsi skupaj ne smemo obupati po prvem poskusu.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA