Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 BoštjanG
tek_v_snegu napisal/-a:Ce se lahko vmesam najboljse da se prikljucis morda v petek zvecer pa sam vse preizkusis!

Pssst, ravno sem pri kopanju rova skozi katerega bom v petek pobegnil iz "delovnega taborisca", kjer mi niti med vikendi ne dovolijo prostih izhodov. :cry: Khm, naj parkiram duhovitosti ob strani (Vidim, da se je inflacija lotila tudi parkirnin! :wink: ). Jah, v petek delam. Te pa, Snezni tekac, primem za tekasko besedo in se teleportiram v Tvojo in/ali Zvonetovo naslednjo dogodivscino!

tek_v_snegu napisal/-a:Kako bomo letos na Pohorju bomo sestavili ekipo?

S tem sem si tudi jaz že belil glavo. No, če ne bo prostovoljcev, da bova zapolnila tista štiri mesta, bova pač izvedla prisilno mobilizacijo. :twisted: Bom v prihodnjih tednih nagovoril nekatere (zaenkrat še nič hudega sluteče :shock: ) neskončnoprogaše.

tek_v_snegu napisal/-a:Imam vtis da si letos mocan in izkusen iz tega bi znali narediti dober ...rezultat.....

Vau, ko bi mi to dejala kakšna ženska po skupni noči :!: 8)
No, v zimskem obdobju sem dobro treniral, donedavna pa sem bil zavoljo poškodbe skoraj mesec dni tekaški abstinent. Namesto tega sem se lotil nekih presnetih vaj za moč, zaradi česar sedaj zgledam kot tank (in se tudi gibljem nekako tako :oops: )
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljen Boštjan!

Snežni tekač ti je že vse povedal.

Na take teke se praviloma odpravljam SAM-brez dostave in brez spremstva, občasno pa s kom skupaj - če uskladimo termine.

Na tako dolgih in nekoliko krajših (5o km) je treba imeti nekaj zraven. Predvsem na Kozjaku ni planinskih koč ali postajank. So (tu pa tam) osamljene kmetije, toda vprašanje je če koga dobiš doma, po noči pa je itak vse zaprto in "trkati " na vrata kakšne kmetije (ob tem času )je tudi "smrtno nevarno" (lastna izkušnja).
Suho sadje, rozine in podobni pripomočki so dobrodošli, ampak iz lastnih izkušenj vem da moram (občasno) vzeti tudi kaj konkretnega (sendvič).
Tekočina je obvezna, saj je med posameznimi "lokacijami" z vodo tudi
več ur teka/hoje. Količina je odvisna od "porabe posameznika".

Obvezno imam s sabo tablete Mg-Ca!!! ( proti krčem).

Mobitel, palice, (foto aparat )...

Lepo bi bilo če bi se pridružil. Sam boš teško delal to progo ker je orjentacijsko zahtevna ( kljub dobri markaciji).

Lep pozdrav iz Maribora! Zvone
Pozdravljeni!

Še vedno iščem "optimalno" varianto za štart.

Vedno bolj se nagibam, da bi štartal že jutri (petek) popoldan v Dravogradu. Tako bi se izognil možnem "nočnem" obisku Košenjaka (1500 m) ki je pokrit s snegom.

Ostane pa še cela sobota...

Ta predlog moram še uskladiti z ostalimi zainteresiranimi...

lp. Zvone
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Bostjan jaz te nic ne razumem...tolko besed ...

Zvone jaz se zal vam ne bom mogel pridruziti...

Torej poklical sem planince v Muto in zadeve so takle...ter na Sv Primoz

Sv. Primoz kopno tudi z Bricnikoovim vrhom,

Na Pernicah "SKORAJ" ni vec nic snega...

Prepdostalvjam da ga je na Sv Urbanu...

Torej Jaz sem se odlocil za naslednjo varianto:

1. Start ob 12h ponoci v petek

2. Pridem do Dravograda do 17 ure...

3. Kriticne tocke snega:
- Kapunar ...ce bo sneg se bom izognil vrhu in sel pod njim
- Sv. Pankracij bom sel po snegu
- Iz Pernic se bom vzpel na Sv. Urban
do tja bo slo
- tako bom videl kaksne so snezne razmere za Kosenjak...

Ce bo kriza potem se bom zadovoljil z Sv. URbanom in bom nadaljeval iz Urbana do Koce pod Kosenjakom sicer pa nadlajujem od Urbana do Kosenjaka dokler bo slo.

Torej vsem lep pozdrav...ce bo komu do sonca pa naj se pridruzi....

Okoli 17.30 ure gre BUS iz Dravograda za Maribor.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Torej uspel sem dobiti po telefonu planinca iz Mute ki je vceraj skakal po Pernicah do Sv.Urbana...

Do Sv.Urbana iz Pernic je vecinoma kopno...

Od Sv.Urbana proti Kosenjaku pa je 30 do 40cm oz. naj bi bilo nekje do kolen tezkega mokrega snega...

Torej jaz glede na to mi petkova opcija itak odpade cez dan orientiram start tako da poskusim priti rano popoldan v Pernice...

Tam pa se bom odlocil ali na Sv. Urban ali na Kosenjak.

Glede na to da je Kosenjak zadnji vrh in da potem pri spustu bom vedno bolj kopno in ker je vzpon veliko manjsi kot spust v Dravograd mi je sprejemljiv rizik da imam rajsi Kosenjak na koncu kot na zacetku
glede na to da bom imel samo tekasko opremo in palice ).
Uporabniški avatar
 INOT
Sta me pa našla v nepravem trenutku... :D
Ful me mika zadeva ampak enostavno so drugi plani...
Kolo... :lol:
Veliko sreče in lepega vremena.V vajine sposobnosti pa tak ne dvomim... :D
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljen Inot!

Z ozirom na tvoje dobre rezultate (na SAM-u, v Čazmi - (čestitam), ..., ) sem "skoraj pričakoval" da se mi (nam) boš mogoče pridružil...

Vsekakor bo še priložnosti da se mi pridružiš. Praviloma skoraj vsak mesec delam en daljši tek, tako da bodi pripravljen.

Tudi jaz tebi želim lepe praznične dni inkakšen dober trening.

lp. Zvone
Uporabniški avatar
 zvone
Snežni tekač!

Hvala za podrobne informacije o stanju na progi.

Žal so nekateri zainteresirani odpovedali, tako da se bom na pot podal sam.

Štartal bom danes pozno popoldan v Dravogradu, tako da zasnežen Košenjak pustim za sabo še po svetlem.

Če ti štartaš v Mariboru, se sigurno srečamo nekje na Remšniku.

Lahko pa se mi pridružiš - pa gremo skupaj!

Lp. in srečno! Zvone
 Leon
Zvone , da ne boš pozabil napisat , kako je šlo.

Leon
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Jaz ne bom prevec onesnazil s svojim porocilom Zvonetovega doseszka.
Zato bom kratek. Dokler se Zvone ne oglasi naj povem da je Zvonetu uspelo v 24 ur pesake opraviti z mejnimi kamni od Dravograda do Gornje Radgone.
Zame osebno je to neverjeten dosezek tako stopis iz hise prakticno in kar spravis projekt skupaj. Sem kar ponosen da sem sam udelezenec nekaterih Zvonetovih projektov in upam da bomo se kaj letos uspicili skupaj.

No pa moja zgodba ta weekend.
Ob 12h v petek sem poklical Zvoneta ce je startal z nesojenimi sotekaci iz Gorenjskega. In njegova sprmeemba nacrta da starta popoldne ob 16h tako da bi ob 18h bil na startu. Malo me je zasrbelo ampak v sluzbi se veliko za opraviti, neodlocen pa se kot ponosen lastnik novega gorskega kolesa
( hmmm s katerim tudi upam na zanimive projekte ) sem se mora oglasiti pri seviserju ( zaradi ureditve nekaterih popravkov ). AMpak me je zasrbela Zvnonetova ponudba. Ob 16h ko me je Zvone poklical sem se na debelo buljil v racunalnik v sluzbi in pogovor je poslusal sodelavec.
Jaz sem ze bil zapecen da ob 12h startam iz MBja iz Studenskega mosta nakar me je sodelavec izrazil njegovo zeljo da pa bi on podobno turo izvedel s kolesom. In tako se je izslo da sva ob dveh zjutraj s sodelavcem startala iz Studenskega mosta z gorskimi kolesi, nahrbtniki z camel-backi nekaj sadja in jaz dvema rezervnima majcama in gorskimi kolesi.

Urban-Gaj-pod Zavcarjem-Duh-potem v AUT Schlossberg spust v temi po koreninah in podrtem drevju....Kolega sem nahecal in sem malo skrival moznost da se vse to da prekolesariti tudi po cestah sem vztrajal na pespoti oz. nasi tekaski trasi da bi se morda srecal z Zvonetom.
Potem ob polni luni cez pasnike nad Arnfelsom in po trasi nocnega pohoda od REmsnigga do Kaple ki ga imajo Avstrijci v avgustu...Zora naju je usjela na karavli med Arnfelsom in Kaplo in pogled na zasnezeno Pohorje, Ursljo, Peco in Raduho...jaz sem imel prve probleme na kolesu...
novi materiali in opilki v vodilu za zaviranje na "felni" - blato in voda na zavornih krtackah so novi material ...eh kaj bom filozofiral o problemih gorski kolesarjev heheh..ja potem se je zgodil Pankracij.
S kolegom sva v strmino iz makadamske ceste gor ptosi cerkvi kar nalozila na rame kolo in se sla trening moci . Oruzje o desno rame...kolo tvoj najboljsi prijatelj nosis ga da ne zadevas ob korenine in se vzpenjas..najboljse ydravilo za probleme hrbtenice dragi sotekaci...Sem se spomnil na BostjanG-a heheh....
Pri cerkvi malica potem spust in po Avstrijski strani do Hubenlentza kjer sva napolnila vodo...in nato napad na Kapunar. NEkaj snega in priloznost za trening moci...kolesa na rame heheh...Na vrhu Kapunarja sem iskal ce se je Zvone kje v pisal v planinsko vpisno knjigo...Potem spust do ceste in mimo mejnga prehoda Radelj do cerkve TReh Kraljev in potem do Sv.Primoza. Kolega si je narocil pri Glaverjevih sendvic z zegnanim jaz pa sem vdaril po svoji doma pripravljenem energetskem napoju: namoceni mandeljni in zmleti s petersiljem in kaljeno sojo, lucerno in prosom.

NAslednji projektek ...obracanje proti Sv. JErneju in spust v jarek. Tukaj namrec ne moremo uporabljati kolesarji Zvonetove opuscene planinske bliznjice ki je opuscena je pa prekrasna ker zarascena in polna potocne vode...torej midva pod Sv.Jernejem in preko PRevalovega grabna do Bistriskega jarka. Najvecji izziv pa se je zacel sedaj. Vzpon na PErnice in sicer po cesti iz mejnega prekoda Soboth. Pot je razmocena mehka, ponekod samo blato ...in velikokrat sva kar stopila iz kolesa in tacala navkreber ploc ploc po blatu...

Na Pernicah sonce in soncenje...
Od tukaj s kolesom proti Ojstrici in pri odcepu za Sv. URbana sva zavila na URban. Moja koncna tocka navzgor...Pri cerkvi se je zacel konkreten sneg in zato sva se drzala juznega roba gozda nad cesto in sva kolesa potiskala po goscavju in vsake tolko casa zagazla v globok sneg.

Kolega se je obrnil proti cesti jaz pa sem ostal se nekaj casa na snezni meji potem pa kolo pustil v gozdu in pes nadaljeval do vrha Kosenjaka...po snegu....oprezoval sem za sledmi Zvoneta...
VRh je bil dosezen okrog 16.30ure....

Potem nazaj do kolesa in po goscaju se prebijal s svojim najboljsim prijateljem do ceste in potem za sodelavcem ki me je cakal na Ojstrici pri cerkvi Sv. Duha...

Se spust v Dravograd s kolesi ( verjetno verjamete da je drvelo po asfaltu heheh ) in preoblacenje na igriscu pri crpalki v zgornjem delu Dravograda. Na poti do tja sva v trgovini nakupila sadja pomarance in ananas ter se dobesedno nakopala in osvezila z elektroliti in vitamini iz sadja...Tako da sva potem se lotila se projekta vracanja in sicer po densem bregu Drave preko TRbonj, Vuzenice po sicer prijazni kolesarski trasi ampak sedaj prava muka...vsak vzponcek je bil projekt...zase...

Domov v Mariboru sva se pojavila ob 22h45.

Ja naredila sva 105km po grebenih koraka...in visniskih metrov bogvekoliko...spusti, vzponi...pa se 74km po pri vracanju iz Dravograda nad Dravo do Podvelke in potem preko LEhna in Lovrenca in Rus domov.

Moja glavna tegoba je da letos pozimi nisem delal sobotnih duatlonskih treningov na Sv. Duh in Kaplo kot prejsna leta in to se je strahovito poznalo na prvi konkretni duatlonski turi. Pa se bisag nisem imel na kolesu kot ponavadi in sem ves cas nosil nahrbtnik in se je poznalo...
da imam se veliko za narediti pri treningu da se lahko lotim kaksnih starih sanj da obredem eno zanimivo gorsko-kolesarsko turo izpeljem kaksno trekking-tekasko tekmo in se vrnem po spet kaksni gorsko-koelsarsi trasi.

Ja Zvone pa bo povedal...ja nic gremo dalje...hribi okoli Maribora cakajo...na gorsko kolo in gorske tekace...

Aja slike bom dal gor samo da mi kolega poslje se svoj del.
Ja pa jasno veliko lepega...srecal sem dve kosuti, pa ptice ki se zacno oglasati , pa polna luna pa soncni vzhod za hrbtom ...Zvone ga je imel ...
neverjetno pa je bilo hladno kljub sramezljvemu soncu, pa zegn v zaselkih Podlipje in Pernice...vse je stimalo samo jaz nisem bil se dovolj pripravljen za taksen napor s kolesom...heheh svetujem pa tisti trening nosenja kolesa navkreber gor na Pankracij...in po snegu pod Kosenjakom...tako fitness telovadnica me vec ne bo vidla sem ze nasel boljso metodo...heheh
Uporabniški avatar
 INOT
precej me spominja na partizane :D Sta kje srečala Nemce? :lol:

No vsekakor čestitke :clap:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
INOT napisal/-a:precej me spominja na partizane :D Sta kje sreèala Nemce? :lol:

Nemci, hehhe
Ma na tem delu meje so same prijazne kmetije, se kuzeki so bolj kuzeki kot psi...vcasih si delezen prijaznosti celo ob kaksnem "gumi-defektu"...

Se spomnim ko sva lani precila z znancem iz ZGja enako traso da je bil cisto zmeden ko ni vec vedel kdaj naj pozdravi Grusse Gott in kdaj Dober dan...

Aja se to...brez dvoma je kolesarju tezje preciti zadevo smer Dravograd-Maribor ( POZOR ne govorim o cesti ampak da se drzis trase in mejne poti )...se bom v prihodnje drzal smeri Dravograd-Mb kot kolesar... kot tekac pa sem preprican da je lazje preteci smer Maribor-Dravograd torej obratno.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
tomaz.zupancic napisal/-a:Èestitke ob izvedbi te zadeve.Moramo enkrat skupaj nekaj ušpièiti he,he.
ÈAO!

Idej in predlogov je veliko ...ce si bomo le upali heheh...

Prijetne praznike do konca...
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
E-6 v enem kosu, :lol: :juhuhu: :juhuhu: :lauf: :lauf: E-6 v enem kosu :lol: :lol: .Nekateri so že za to idealni iajdija samo v drugačni režiji.Skratka to bi blo super štart na totem štajerskem koncu - koma pa v slovenskem primorju :lol: :oops: a ni krasna ajdija!
ČAO!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA