Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 ales
Staša napisal/-a: Aleš, a sva midva v isti kategoriji? :lol:

Mal sva, mal pa nisva..

Po današnji sipini rižoti sem bil v tisti predzadnji kategoriji. Se valjam na kavču, zunaj dež in prav nič se mi ni da iti tečt. Ko se je na Brdo odpravila Alenka, sem pa za njo v tisto mokroto odpeketal še sam.

Tečem tko počasi, v tempu polovičke v Novigradu, ko me en ta šesti kilometer(skor nikjer nikogar na ovalu), dohiti en mladenič in me prav prijazno pozdravi. Sem imel na glavi kapo s šildom(skor nč videl ven) in na obrazu eno dolgo faco.. Mal čvekava in greva vse hitreje, iz 5.0 se tek prestavi v 4.30, tm na vzhodni strani že v 4.0. Že mislim kako bom na asfaltu lahko upočasnil, saj bom zavil kr peš proti domu, ko se me fant še kr "drži". Srečava moškega s psom, ko me sotekač vpraša: "A imate doma še une pitbule?!" In mi kapne, da sem okoli Brda nažigal z našim poštarjem, k so ga mal nazaj naši stafordi mal naskakovali.. tudi on pride na Fotrov tek.

No, in zdajle po tko uspešnem teku sva v isti kategoriji, upam, da bo držalo še teh deset dni.
Uporabniški avatar
 Fotr
Nekoč sem na nekem tekaškem seznamu opazil, da se je nekdo prijavil z vzdevkom Fotr. Ko sem to omenil Barb, je dejala, da to ne gre, ker je Fotr že blagovna znamka Tekaškega foruma. Zato se ta vzdevek lahko vedno uporablja za naziv Fotrov tek, še posebej, če je tek združen z jesenskim tekom TF. Tako, da Aleš, nič ni treba spraševati, vsi smo veseli, da organiziraš ta tek in še vedno smo bili zadovoljni tako z organizacijo, s tekom in analizo. Meni pa se zelo dobro zdi, ker se tek imenuje Fotrov tek.
:D
Večkrat smo že debatirali, da je tek preveč kompleksna dejavnost, da bi ga lahko merili samo s časom in razdaljo. Zato vsako leto skušamo uvesti še druge faktorje kot je teža, višina ali BMI. To je seveda v zakupu organizatorja, ker mora poleg štoparic pripraviti še tehtnico napravo za merjenje višine, imeti ekipo za hitre izračune in še mnogo drugega. Aleš je to vedno odlično opravil.
:shock:
Vendar mislim, da bi morali tek ne samo meriti, ampak tudi ocenjevati kot umetnostno drsanje ali gimnastiko. Pri teku ne bi smeli občudovati samo hitrosti, ampak tudi lepoto teka, umetniški vtis in celo oblačila tekačev in seveda še posebej tekačic. A za to bi potrebovali veliko nevtralnih in nepristranskih sodnikov, tega pa pri TF ni, pa ne zato, da ne bi mogli pošteno ocenjevati sotekačev, ampak zato, ker vsi tečemo.
:evil:
Kako lepo bi bila recimo ocenjena tekačica, ki bi v izbranem, oprijetem dresu različnih barv tekla z dolgimi koraki okoli Brda. Lase bi ji plapolale v vetru, luže bi preskakovala z visokimi skoki, mogoče v zraku naredila še dvojni obrat, naredila špago in elegantno pristala na drugi strani luže ter kot gazela tekla naprej. Tak vtis odtehta precej minut hitrosti. Ali pa bi nekdo tekel z dolgimi koraki, roke bi imel lepo sklenjene zadaj in nagnjen bi bil naprej kot pri smučarskih poletih, na vsake toliko časa bi naredil kolo, premet ali salto. Umetniški vtis bi bil enkraten. Še posebno, če bi tekel z žogo, z obročem ali dolgim trakom. Kaj vse se da potegniti iz takega nastopa.
Ocenjevali bi tudi grimase na obrazu. Največ točk bi dobil tisti, ki bi se med tekom, ko se srčni utrip bliža maksimalnemu, ko te pod rebri bode, v nogah se pojavljajo krči in v kolenih škriplje, tak tekač pa bi se samo smehljal in kazal pozitivno energijo in dobro voljo. Kako dobro bi lahko ocenili takega tekača, ne pa tistih, ki že pri najmanjšem naporu stiskamo zobe, kolnemo razdaljo in svojo težo, se pačimo in kažemo, da nimamo smisla za lepoto teka.
:oops:
Vendar to je samo razmišljanje, a sem prepričan, da so to odprte možnosti, ki jih bomo nekje, na kakšnem teku uresničili. Neskončno jih je.
Zato se vsi udeležite Fotrovega teka, ki je obenem tudi jesenski tek TF, saj so to zgodovinski teki, na katerih se preizkušajo različne tehnike merjenja in ocenjevanja teka. Verjamem, da bo tek v prihodnosti še zelo zanimiv, čeprav je že zdaj kralj gibanja, cesar spretnosti, princ elegance in iniciator analitičnih pristopov v Brunarici.
Uporabniški avatar
 pegaz
Fotr napisal/-a:... je Fotr že blagovna znamka Tekaškega foruma. Zato se ta vzdevek lahko vedno uporablja za naziv Fotrov tek, še posebej, če je tek združen z jesenskim tekom TF.

Bravo, Fotr!
V poplavi patentiranj raznih izrazov si prav organsko zgradil blagovno znamko in nam jo prepustil v uporabo. Tako se dela!
:clap:
In če lahko še pristavim, postal si živa legenda!
Upravičeno.
:cast:

Mjau, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 tae
eggy napisal/-a:
Kolikor pa bi lahko rekla za tebe tae.....po moje ti medalija za najnižji ITM skoraj ne uide, zato.....se ti splača pridet na Fotrov tek :)

Pa brez zamere......

eggy, ali ti mene mogoče poznaš, jaz te ne.
Uporabniški avatar
 miro
Če bo še vreme takšno kot lansko leto , bo pa sploh vse pokalo od pozitivne energije in lepote gibanja!
Upam , da se bom lahko udeležil tega "festivala" teka!
Lp
Uporabniški avatar
 Jereb
letos se bom prvic udelezil tega teka in ze kar komaj cakam...upam da ne bo prevec tekacov na startu, ker je ponavadi tam prava zmeda :wink: :P
se vidmo caw...
Uporabniški avatar
 lojzeP
Jereb napisal/-a: ..upam da ne bo prevec tekacov na startu, ker je ponavadi tam prava zmeda :wink: :P
se vidmo caw...

Se boš na lastne oči prepričal, da bi bilo bolj smiselno razmišljati v drugi smeri. :idea:
Na omenjenem teku je vedno dosti tekačev :D , kar si štejemo v veliko veselje in čast. Je prav zanimvo gledati mimo drveče ( takrat pač ne ) voznike, ki z nosom na šipah čekirajo situacijo.
Sicer pa je štart kronometreski, kar verjetno veš, da pomeni, da ni skupnega štarta, ampak pač, kot se vsak odloči sam.
Lepo si vabljen, pa veliko dobre volje prinesi s seboj frišni vici zaželjeni sploh
Uporabniški avatar
 Jereb
lojzeP napisal/-a:
Jereb napisal/-a: ..upam da ne bo prevec tekacov na startu, ker je ponavadi tam prava zmeda :wink: :P
se vidmo caw...

Sicer pa je štart kronometreski, kar verjetno veš, da pomeni, da ni skupnega štarta, ampak pač, kot se vsak odloči sam.
Lepo si vabljen, pa veliko dobre volje prinesi s seboj frišni vici zaželjeni sploh

Nism vedu da je tak štart... vesel sem, da se udelezi takih tekov čim vec tekačev iz vse Slovenije...sam kadar je skupni štart, je nažalost tam velikokrat prava zmeda...sem pa prepričan da bo kar veselo...in bodi brez skrbi da ne bom razsajal slabe volje... :wink: :wink: :P :P
 janezu
glede na debato me zanima,če imamo dedki-tasive kategorije kakšen dodaten časovni popust-npr čas minus leta v sekudah,ali osnova je 30 let,potem pa plus,oz.minus sekunde.da bo stvar čim bolj zakomplicirana. LP ju
Uporabniški avatar
 MihaPR
BMI, edin kriterij za kategorije.
 janezu
OK. za večerjo sem že naročil odojka,pa zaboj kozla-upam na najboljše kar se kil tiče,za višino pa rabim še kakšen nasvet. da bi pa tek treniral-sm TO NE! LP ju
Uporabniški avatar
 mitjas
Tek na takorekoč domačem dvorišču pa da bi ga spustil?! No way! Če se mi le pocajta koleno :(
Drugače imam pa predlog še za eno kategorijo... najvišji povprečni pulz :) za tiste ki imamo(jo) urce s pulzmetri. Po moje zmagam s pulzom tm med 185 in 190 :D
See ya v soboto!

Kranjčan
Uporabniški avatar
 ales
Zanimivi predlogi..

Če letos ne bo dovolj, jih bom vključil v AKF prihodnje leto. Torej stopnja pokritosti lasišča s sivim odtenkom, tisto starost bomo spustili-to imajo vsi, število vnukov, uteževanje rezultata z višino pulza(sam se bolj nagibam, da bi bili tisti z višjim hendikepirani..)

A letos ostajamo pri BMI; se mi zdi to tko ena poštena razvrstitev, posebej če upoštevamo, da ni moških in ženskoh kategorij(saj to že veste, kajne?), dajte pa mal napisat koliko imate BMI, na tejle strani je kalkulator za izračun: http://www.diabetes-zveza.si/BMI/BMI.htm . Moj se vrti okoli 27...

p.s. starost pa posredno deluje tudi na BMI-v Nikšiču še v SMB sem imel 179.5, včeraj pa dober cm manj, tako lahko tečem dobre pol minute počasneje...
Uporabniški avatar
 Bor
a napolitanke bojo?

ps: 28,6
Uporabniški avatar
 Junc
lani je bil en zelo dober peciv. No letos jaz prispevam pivo, žena pa speče štrudl (en jabolčni in en skutni)

jaz mam 22,5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA