Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Tako približno kot je ZdravkoC omenil.

Èe mi dovoliš da se malo spomnim polovice iz Peska vsaj takrat ko smo štartali vsi iz Peska ( vzorec je dober ker so bile dokaj slabe razmere ):

1. Na travniku oz. poljani se teèe do gozda - takrat se je po asfaltu
sicer smo veèinoma tekli po markaciji mimo stolpa na Rogli.

1.1 V primeru asfalta do PEska verjetno ni dileme

1.2 Èe pa se teèe po markaciji do Peska je ta pot malo groba...
zaradi vodnih tokov in jarkov...sicer pa je zanimiva ker se rahlo spušèa
in lahko potegneš.

2. Od Peska dalje se teèe najprej po makadamski cesti nato
pa pri odcepu le-te za Klopni vrh zaviješ na markacijo SPP ( po domaèe "enka" ) v gozd. Tukaj je najprej dokaj ugodno , ravno, valovito, rahlo se spušèa, dviguje potem pa preèkaš eden potok. Èe bo deževno dni pred tem bo tukaj znalo biti malo blata ampak ni krize.

Ko preèkaš potok se rahlo vzpneš in ga šibaš proti Trem Žebljem kjer se mora preskoèiti dokaj deroè potok. ZdravkoC se je veliko razpisal o njem ko smo letos februarja z Zvonetom tukaj preèili od MB proti Dravogradu.

Mislim da se da lepo preskoèiti. Èe bo prej veèje deževje potem se boš moral malo premikati po strugi gor in najti kakšen kamen za vmesno postanko sicer pa ni problema.

Potem ko si preko potoka se teèe rahlo navzgor po gozdu oz. drevesnem tunelu. Dokaj uživaška pot menjava ceste in potk.

Celotna zadeva se prekine ko stopiš na široko makadamsko cesto ki pelje na levo ( gledano v smeri teka ) proti Falskemu ribniku.
Mi gremo v nasprotni smeri. Potem tako pridemo do potoka Majland.
Ta del poti boš prepoznal ker ti bo venomer buèalo z desne.
Sicer pa veèina tekaèev tu potegne finish ker se cesta rahlo spušèa in v tem tempu si lahko privošèiš do Koèe Šumik, kjer je postaja.

Od te postaje dalje še spust do Bajgota potem pa dalje po cesti proti Arehu. In sicer nad Slapom Šumik ( buèal ti bo z leve globoko spodaj ) in na križišèu ceste ( Areh, Ruše , Šmartno ) mi zavijemo po cesti proti Šmartnemu. Tukaj se pot rahlo vzpenja in je za tiste ki so udarili finish do Koèe Šumik pravi šok oz. preizkušnja vzdržljivosti. Po tej cesti prideš do Pršetovega travnika. Ja na tej poti od Koèe Šumik do Pršetovega travnika sta ponavadi dve postaji ampak samo voda. Ampak tik pred Pršetovim travnikom imaš z leve strani potok in vodilo za vodo. Ja potem pa si že praktièno na Arehu ( po stezi za smuèarje tekaèe ) ...prideš do Hotela Areh. Postaja je ponavadi za hotelom. Potem pa mimo akumulacijskega jezera po "enki" mimo radio-relejnega stolpa ( to je zadnji vzpon na celi poti ) prideš do vleènice Stolp in potem Bolfenk ( kjer je postaja zadnja ) in potem pod sedežnico in po progi Habakuk.

Ker je letos cilj pri spodnji postaji Vzpenjaèe ( Arena je grtadbišèe hotela ) bo verjetno pod "Luke-om" zadeva šla po Èopki in torej ne bo taka strmina kot je strma pot od trikotne jase do Arene.

Za tiste ki gredo celo pot pa se itak ve:

- zagon na Kremžarco
- potem malo uživanja in divjanja do Slovenj Graškega sedla potem
pa najtežavnejši vzpon na celi poti vzpon na Partizanko.
- Od Partizanke pod Malo Kopo ( ZdravkoC POD ne preko ) do Grmovšekovega doma. Potem pa rahel vzpon mimo Èrnega vrha in valovanje po dokaj neugodni poti ( kamenje na markirani stezi in korenine ) do planjav na Ribniški. NA Ribniški postaja potem pa vzpon na Jezerski vrh. Iz Jezerskega vrha potem spust v Šiklarico ( POZOR! Ne zavijat levo na Ribniško jezero - Manfreda PRESS ) ampak držati se markacije enke ali pa PP ... do Šinklarice ( dno ). Iz Šnklarice vzpon na Lovrenška jezera in sicer najprej po gozdu ( tukaj je postaja z vodo iz potoka ) potem pa po planjavah ( verjetno najlepši del poti ) do spusta na drugi strani Lovrenških. Potem pa valovit teren in travniki do Rogle.

Skratka obeta se prava avantura za vsakega od nas.

Naj povem za zanimivost da sva drugo leto z OSvaldom ( Lovrenèani ) ko sva skupaj tekla pod Èrnim vrhom naletela na dva jelena. Ko sta bežala so se prav èutili tresljaji. Verjetno te sreèe ne bomo letos...ampak prvi ki bodo tekli bodo imeli privilegij to jutro dobiti Pohorje še v dokaj nedolžni sliki.

Ah saj do takrat pa je še daleè,...še imamo kaj delati do takrat! Mar ne?
 klopotec
Hvala obema. Glede na to, kakšni asi tečete čez Pohorje, bom pritekel v cilj med zadnjimi, ampak pritekel pa bom. Ali pa se prikotalil. Ne vem zakaj, ampak tega teka se veselim bolj, kot katerega koli drugega doslej.
 Simona T
Majhen komentar še z moje strani.
Jaz sem imela palice na začetku, tam nekje do Male Kope. Glede na to, da palice veliko uporabljam, so mi za vzpon prišel zelo prav. Je pa res, da se jih kasneje ne rabi in so potem samo še v napoto.

Kar pa se tiče uvrstitve, to sploh ni tako pomembno. Vsak, ki prvič preteče oziroma "predela" Pohorje je in mora biti zadovoljen s samim seboj. :D
Tako, da le pogumno.

LP
Simona
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Danes sva s semjulom govorila po telefonu. Pravi, da bo v Radencih dal za pir. Meni se zdi, da bom jaz plačal rundo pod Pohorjem.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
klopotec napisal/-a:Hvala obema. Glede na to, kakšni asi teèete èez Pohorje, bom pritekel v cilj med zadnjimi, ampak pritekel pa bom. Ali pa se prikotalil. Ne vem zakaj, ampak tega teka se veselim bolj, kot katerega koli drugega doslej.

Trije žeblji in spust ob potoku Majland...gozdna tišina...
Èe boš imel sreèo zadnjega bo hrup sredine in šum prvih že potihnil.
Spet bo vse mirno...
 klopotec
Nekaj me skrbi tisti zadnji spust v cilj, ker je zelo strmo, noge pa bodo že šibke. In navzdol meni ne gre ravno briljantno. Najbrž bi ravno tam na koncu prišle prav palice. Pri Simoni pa je menda ravno obratno. S Košenjaka pred časom sem jo videl, da je navzdol odfrčala kot veverica. Bo že kako.
Uporabniški avatar
 semjul
ZdravkoC napisal/-a:Danes sva s semjulom govorila po telefonu. Pravi, da bo v Radencih dal za pir. Meni se zdi, da bom jaz plačal rundo pod Pohorjem.

:D

seveda bom dal za pir, a le v primeru da me ne pišeš več z Malo začetnico, še veš..... 200 kg pa z malo, cccc :wink:

aja, pa da bo v skladu s temo, Pohorje prihajam :driver:
Uporabniški avatar
 Sebi
@Semjul: a greš na ta dolgo varianto?
Uporabniški avatar
 Sebi
Kako ne veš za več "variant"? Ne veš za 65 in za 31 km? Ali si kaj drugega mislil? :wink:
Uporabniški avatar
 semjul
Sebi napisal/-a:Kako ne veš za več "variant"? Ne veš za 65 in za 31 km? Ali si kaj drugega mislil? :wink:

točno tako, nisem vedel za 31km, pa saj itak ne bi šel na kratko, tko da.....

še to, za tek sem izvedel od ZdravkaC, ki je govoril le o 65km varianti. :twisted:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
semjul napisal/-a: ...seveda bom dal za pir, a le v primeru da me ne pišeš več z Malo začetnico ...

To si se ti sam napisal, za spremembo velikosti začetnice se boš, dragi semjul, moral pa z admin-om pogovorit.

Pa da bo v stilu - Pohorje je zakon :wink:

Čuj, to, da nisi vedel za polovičko, je pa provokacija :--
Na zimski ligi smo se v Lakantini itak samo o Pohorju pogovarjali.
 nana
Pred dvemi leti sva z možem za prečenje Pohorja rabila ene 15 ur (dva dni v oktobru, ko je, resnici na ljubo, že bolj kratek dan). Res je, da sva se vmes dvakrat zgubila (ne sprašujte kako :shock: ).
Se mi zdi, da ne bi bila ravno konkurenčna :oops: :D
Vam pa pri vseh teh debatah res zavidam (imam službo 24.5., 31.5. 1.6. in 7.6.) - je država kvalitetno poskrbela za to, da ne bom mogla migat :cry:
Uporabniški avatar
 semjul
semjul je napisal/a:
...seveda bom dal za pir, a le v primeru da me ne pišeš več z Malo začetnico ...

To si se ti sam napisal, za spremembo velikosti začetnice se boš, dragi semjul, moral pa z admin-om pogovorit.

-------------------------------------------------------------------------------------

prav imaš Zdravko, pir bo v vsakem primeru, se opravičujem, glede pogovorov o trasi se pa res ne spomnim, da bi govorili o polovički, govorili smo pa veliko, to drži. :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA