Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Štartnina 25 evrov za LM je:

previsoko nastavljena
73
66%
ravno pravšnja
29
26%
premajhna, lahko bi bila več
8
7%
Uporabniški avatar
 marčni zajec
jaz pa gledam tako:
dam 21 EUR (čip imam svoj), dobim pa:
- torbo
- majico
- dres
- nogavice
- brisačo
- hervisova bona za popust (že ko sem nečakinji za rojstni dan
kupil bicikl sem dobil več popusta kot je bila štartnina)
- pijačo, sadje, kekse, čokolado... na okrepčevalnicah in v cilju
- diplomo
- medaljo
- pa še neke drobnarije (flajštre...)

brez zamere, ampak meni je o.k., če pa komu ni za it pač naj ne gre.

(predlani sem pa bil celo izžreban in sem dobil mercatorjev bon in smo šli po nakup. ampak to je bilo slučajno)
Uporabniški avatar
 lonely
Prijavnina je O.K.
LM sem pretekel 10 krat in zmeraj je bil organiziran odlično.
Ne zaostaja za drugimi maratoni v zahodni Evropi,drugje pa
plačujem od 40 do 100 EUR
Raje se ozrite na različne 10-ke,kjer pobirajo 15-20 EUR vpisnine.

lp
Uporabniški avatar
 garač
Ljubljanskega maratona se bom udeležil drugič in glede na to, da je to edinstven tekaški mednarodni dogodek v Sloveniji z odlično organizacijo se mi štartnina v primerjavi z drugimi teki zdi zanemarljiva. Še nekaj let nazaj sm za štartnino velikokrat v jutranjih urah zavpil...dej še eno rundo :drink ....zdej pa manj vpijem in več tekam :lauf: :lol:

Srečno vsem, ki se boste udeležili LM.
Uporabniški avatar
 BoF
No, pa da vam dodam še tale podatek, seveda bodo tisti, ki so tam že bili, vedeli o čem gre govora:

Palmanova, 6. mezza maratona: 23. november 2008

prijavnina do 5. novembra 2008 - 10 evrov
prijavnina do 20. novembra 2008 - 15 evrov

In da na kratko dodam še kaj nudijo za to ceno: oskrbo na trasi, mikročip, tekaški dres, makarone v neomejenih koločinah po koncu teka, tuširanje brezplačno in nagrade za najboljše, pa še nekaj drobnarij se najde...
Uporabniški avatar
 Radolca
tudi meni se tdi štartnina visoka. Vsako leto več tekmovalcev in vsako leto višja štartnina in vsako leto nekdo več pobere od tega........ :?
Uporabniški avatar
 tae
Tako, kot pri vseh stvareh, se tudi tu ustvarjata dva tabora. Jaz podpiram BoF-a in raf-a.

raf napisal/-a:obstaja tudi druga varijanta, da se vseeno udeležimo teh prireditev samo s to razliko, da ne plačamo nič in vseeno težemo v lastni režiji za svoj užitek.. Me prav zanima ali bi tisoč tekačev ročno odstranili iz proge, če ne bi imeli cifre na prsih.

Je pa vprašanje, koliko bi se nas dejansko nabralo (berite koliko nas ima "jajca") in odtečemo zadevo neprijavljeni.
 kovit
8)
Nazadnje spremenil kovit, dne 07 Avg 2008, 13:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 tae
Obeta se še ena vroča debata. :D
 SamoR
1. Organizacija 42tke je zelo zahtevna, zato sta v SLO samo dva maratona. Če bi organizacija prinesla velike dobičke, bi bilo maratonov več.

2. Ker udeležba na maratonu ne sodi med nujne življ. potrebščine, je lahko štartnina poljubno visoka.

3. Na LJ maratonu je že kar malo gužva.
 fanči
meni se tudi zdi previsoka....ampak zame ima LM še vedno nek poseben čar :wink:
 kovit
:oops:
Nazadnje spremenil kovit, dne 07 Avg 2008, 13:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Eustahije
Tudi meni se zdi malo visoka prijavnina. Mogoče že res, da so eni teki tudi do 40 ali 100 evrov, ampak na tiste teke ne hodim, pa ne vem. Jaz čutim tisto kar plačam. Zadal sem si cilj odteči mali ljubljanski maraton (nekako :)) in to bom tudi storil, če se bom pa vsako leto udeleževal tega teka je pa malo odvisno tudi od cene.

Ravno sem bil vesel, kako sem na razprodaji dobil tekaške hlače in majco za malo manj kot 30 evrov skupaj, gledal sem na vsak evro, da bom ja čim ceneje čez prišel, potem pa bom za en tek dal ravno toliko in da niti pomislil ne bom? Saj je fajn, torba, pa obeski za ključe, pa brisače pa 100 stvari, ampak saj jih v resnici ne rabim ... tisto so darila, če bi hotel imeti štartnino poravnano v materialu bi šel v trgovino in bi si sam nabavil material :)

Za idejo da tečemo po trasi ne da bi plačali pa tudi nisem. Če bojkotiramo (jaz letos ne bom, osebni cilj :)) potem bi morali bojkotirati vse, ne pa da izkoriščamo del logistike, ki je plačljiva (ustavili bodo promet, ob poti bojo zdravniki, varnostniki, ...). V tem smislu bi bilo teči in plačati na nek način kraja ...
Uporabniški avatar
 Eustahije
Eustahije napisal/-a:teči in plačati

Mislil sem "teči in NE plačati" ampak freudovska podzavest je klinc ... "teči in plačati kraja", globoko v sebi sem najbrž mislil da bodo nas okradli :D
 ton
Morda bi povedali kaj tudi tekači, ki tečete zunaj: sam grem jeseni prvič v Berlin in se mi 50 € (če sem se prijavil do konca aprila) ni zdelo pretirano. Res pa je, da si predstavljam rajske vrtove in bi plačal čuda, samo da bi tekel (dohtarja, prosim).
Po drugi plati sem že pred dolgimi leti slišal zgodbo, kako Timing dobi nesorazmerno velik delež mestnega športnega denarja, zato bi ne bilo nič narobe, če bi vsaj mestne prireditve delal s popustom.
Da, Bof ima po mojem prav.

Sem pa malo bolj skeptičen do Dannae: tam gre Timing 'na gostovanje' in rabi vsaj za sendvič, organizatorji morajo postaviti TRI ločene proge... ampak, hja, bi šlo tudi ceneje, predvsem zaradi kamniških mam, ki napečejo toliko dobrot, da so že te vredne štartnine.
Uporabniški avatar
 želva
Štartnina raste in ljudi je vedno več. Morda pa se organizatorji bojijo, da če bodo znižali štartnino bo tekačev manj?

marčni zajec napisal/-a:jaz pa gledam tako:
dam 21 EUR (čip imam svoj), dobim pa:
- torbo
- majico
- dres
- nogavice
- brisačo
- hervisova bona za popust (že ko sem nečakinji za rojstni dan
kupil bicikl sem dobil več popusta kot je bila štartnina)
- pijačo, sadje, kekse, čokolado... na okrepčevalnicah in v cilju
- diplomo
- medaljo
- pa še neke drobnarije (flajštre...)

brez zamere, ampak meni je o.k., če pa komu ni za it pač naj ne gre.

(predlani sem pa bil celo izžreban in sem dobil mercatorjev bon in smo šli po nakup. ampak to je bilo slučajno)

Hervisovih bonov že nekaj let ni več, ker se zamenjal sponzor. So interšportovi, ki so nekako omejeni. Lani od naštetega tudi, če se prav spominm, ni bilo dresa in brisače.
Pred par leti smo nabrali nekaj koristnih predlogov, kaj popraviti pri organizaciji, pa se ni dosti spremenilo, tako da ima tisti, ki govori o odlični organizaciji, široko toleranto območje
LP Martin
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA