Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 INOT
Uroš Sobočan napisal/-a:
klopotec napisal/-a:Ja računam s tem. Ker za hrano bo definitivno treba poskrbeti. Dolga bo.

Če smo že pri tem... kaj je najbolj pametno (razen čokoladic, čokoladnega mleka in energijske pijače) si s sabo vzet na dolge teke? Ok deloma že vem kaj mi ne sede toda rad bi kaj več vedel od vas starih mačkov, vaše preizkušene metode. Ker povsod kjer iščem so večinoma "umetne" stvari :roll:
Malo sem razmišljal o kakih čokolinotih pa tudi o goveji juhci, skratka stvari ki nimajo obremenjujočega vpliva na prebavo, se hitro absorbirajo in imajo čim manj vlaknin... Bil bi zelo hvaležen za odgovore in nasvete.
Sem vas mislil po ZS spraševat ampak bi raje kar tu ker nočem gnjavit, hvala.

Lp

Uroš

Dobro vprašanje ja. :D Vsak ima svoj recept. Čeprav te lahko želodec oz. črevesje izda takrat, ko to najmanj pričakuješ :wc:
Osebno se bom poslužil svojega zdaj že kar večkrat preizkušenega recepta. Ker grem na rezultat vsaj 80 km bom imel čimkrajše postanke.
Jabolčni in sirov burek (v Mariboru pečejo odličnega v okrepčevalnici Sarajevo, ki ni preveč masten.), nekaj keksov z malo več proteini, več sadnih ploščic in pa mogoče sadni kruh z arašidovim maslom.
4,5 litra vode za pripravo izotoničnih napitkov, kakšna dodatna tabletka magnezija in to je to.
Aja pa še dopinga v obliki MP3 ne smem pozabiti :D
Ne vem kako bo z wc-ji ,toda rolica papirja vsekakor spada v osnovno tekaško opremo :lol:
 Stanislav Meža
Glede prehrane in napitkov je najboljše ne ekperimentirat na tekmi . To moraš imeti že urjeno prej in imeti svoj napite. ENERVIT jeimel vsvoji rreklami zgibanki potek jemanja dodatkov med daljšim tekom jaz sem gaže večkrat preizkusil in se obnese Za novo ekipo pa prijavil dva člana 1Meža milan 2.MEŽA STANE
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Inot najlepša hvala vse to pomaga, bom še malo razmislil! Rolico pa bom tudi vzel :lol:

Stanislav ravno o tem sem govoril, toda po mojih izkušnjah se ti po 4 urah če si samo na ploščicah in energijski pijači vse skupaj zagabi. Vem da ne smeš eksperimentirat na tekmah vprašal sem pač za bodoče, sicer pa tekmujem sam s sabo ;)
Ja enervit in powerbar oba sta imela in obe sem predelal ;)
Uporabniški avatar
 INOT
Vsekakor te največ naučijo lastne izkušnje, ker smo tekači preveč različni, da bi obstajal nek univerzalen recept glede prehrane med tekom. Velikokrat sem se držal načela iz knjig, da pri dolgih tekih konzumiraš približno 300-400 kcal/h. Potem z eksperimenti ugotoviš, da brez težav zmažeš tudi 1000 ali več kcal naenkrat , pa ni nobenih posledic ker telo enostavno veliko hitreje pokuri to kar daješ v sebe. Tudi mogoče težko prebavljivo hrano. Lani na K24 smo med potjo Zvone,Semjul in jaz zmazali pečena jajca s slanino pa ni bilo nobenih težav :D .
Ne vem kako je pri ostalih ( bi bilo dobrodošlo še kakšno mnenje, če kdo to bere), meni z dolžino poti in večjo utrujenostjo apetit pada. Še posebej v vročini.
Dovolj neumnosti, vsem želim prijetno kroženje po Tivoliju :D
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Stanislav Meža napisal/-a:Glede prehrane in napitkov je najboljše ne ekperimentirat na tekmi . To moraš imeti že urjeno prej in imeti svoj napite. ENERVIT jeimel vsvoji rreklami zgibanki potek jemanja dodatkov med daljšim tekom jaz sem gaže večkrat preizkusil in se obnese Za novo ekipo pa prijavil dva člana 1Meža milan 2.MEŽA STANE

Ja iz lastnih izkušenj lahko povem da se izredno obnesejo tudi energijske tablete ENERVIT GT SPORT!
Ko sem jih uporabljal vsake dve uri na 24urnem teku sreče v Grosuplju.Nisem dobil niti enega krča!Seveda je predpogoj da si prepit s tekočino.
To sem ugotovaljal še preden sem začel sodelovati z ENERVIT-om!
Tako da sem že prej prisegal na ENERVIT!
Izjemna dobra lastnost ENERVIT-a pa je da ga proizvajajo na zelo visoko in odmaknjeno od mestnega vrveža!Vsa proizvodnja poteka skoraj 1000m nad morjem v Italiji!
Bolj natančen podatek pa bom dobil zelo kmalu!
Lahkoten in poln energijski korak vam želim na FORMARATONU v Tivoliju!
ČAO!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Stanislav Meža napisal/-a:Glede prehrane in napitkov je najboljše ne ekperimentirat na tekmi . To moraš imeti že urjeno prej in imeti svoj napite. ENERVIT jeimel vsvoji rreklami zgibanki potek jemanja dodatkov med daljšim tekom jaz sem gaže večkrat preizkusil in se obnese Za novo ekipo pa prijavil dva člana 1Meža milan 2.MEŽA STANE

Ja iz lastnih izkušenj lahko povem da se izredno obnesejo tudi energijske tablete ENERVIT GT SPORT!
Ko sem jih uporabljal vsake dve uri na 24urnem teku sreče v Grosuplju.Nisem dobil niti enega krča!Seveda je predpogoj da si prepit s tekočino.
Izjemna dobra lastnost ENERVIT-a pa je da ga proizvajajo na zelo visoko in odmaknjeno od mestnega vrveža!Vsa proizvodnja poteka skoraj 1000m nad morjem v Italiji!
ČAO!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Moram pa še poudariti da naj človek to vzame kot iztočnico, kjer lahko začne na podlagi izkušenj ostalih.Potem pa dodaja svoje ugotovitve, kako mu telo funkcionira na najboljši možen način!
:wink:
ČAO!
 spela*
Drugače je pa v bližini ena okrepčevalnica s konjskim mesom, če se ne motim. :roll: Za tiste najbolj lačne. :lol:
Najbrž tudi cigarete tam prodajajo. :roll:
 klopotec
tomaz.zupancic napisal/-a:

ČAO!

Kakšen vliv na tablete pa ima to, da ga delajo zelo na visoko kot praviš? In daleč od mestnega vrveža?
Uporabniški avatar
 Classix
spela* napisal/-a:Drugače je pa v bližini ena okrepčevalnica s konjskim mesom, če se ne motim. :roll: Za tiste najbolj lačne. :lol:
Najbrž tudi cigarete tam prodajajo. :roll:

Motiš se. Meso v horse burgerju je izključno od kobil. Konjsko gre v salame.

Priprave...četrtek in petek testenine na ''stoijedannačin'' in povečana hidracija.

Seboj bom vzel 4 x 1.5 litrske plastenke z doma zmešanim Izomaratonikom od Krke. Okus limete. Poleg ''Basice'' je to edini izotonik, kateri mi ni povzročil ''stranskih'' učinkov. Sadne ploščice, vrečka rozin, kakšna čokoladka in v možganih zasidrana misel ''čuj, vse je v glavi''.

Gas, pa dolge, pa čez tulipane...

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Classix
Število prijavljenih je preseglo številko 300... :!:

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 marčni zajec
jaz bom imel zraven ena dva sendviča z žemljo in sirom, kakšno piksno piva in napolitanke.
 Nataša
jaz isto, samo namest piva bo pingo sok.
pozdravljeni,

nekaj kratkih dodatnih informacij:
-postavljeni bodo prenosni WC-ji
-gostinec bo imel proti plačilu poleg klasične ponudbe tudi testenine (mesno in vegetarijansko pašto)
-vreme BO! :lol:
Nazadnje spremenil Žiga Golouh, dne 14 Apr 2009, 16:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Vreme
Tudi sam opažam, da mi z dolžino teka pada apetit, pa moč zaradi tega verjetno tudi :cry: . Torej sam bom imel zraven že preizkušen recept zraven obvezne izotonične pijače še sendviče s pršutom, kakšne energijski tablice, enervitove tablete in glukozo. Če pa bo še kakšen burek zraven pa bo že eksperiment :lol:
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 23

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA