Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Ali se vam zdi smiselno, da pred tekmovanjem naredimo še krog za ogrevanje?

Da
22
34%
Ne
26
40%
Vseeno
17
26%
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljeni "sladki" ultraši!

Želim vam uspešen nastop in "prijazne razmere". Vsekor bo ta edinstvena prireditev tudi tokrat sigurno uspela: dobra organizacija, neustrašni udeleženci in sreča v vaših očeh je več kot le zagotovilo. Če bo kaj sreče, se mogoče tudi vidimo. Če ne, pa sigurno v nedeljo na Pohorju!

Lep pozdrav! Zvone
Uporabniški avatar
 raf
tu je spisek prijavljenih za test cukermeritev:
nana,lenči,loni,EčO,Kokiii,Vreme,bacek,ero,zuli5,štefan64,samo,classix,
urška sonček,zdravkoC,miroR,Alek,Z*, tatjana
.
če se je kdo premisli ne bo zamere, ker sem prepričan, da ga bo drugi lahko nadomestil.okvirno število testirancev je 20 plus dva diabetika.
Zadeva bo okvirno štartala tako,da boste ob dvigu števikle dobili list z rubrikami, kjer boste vpisali par osebnih podatkov za evidenco in seveda na koncu vas podpis. vsi, ki boste sodelovali boste dobili tudi zapesntico svetlomodre barve, kjer piše Spreminjamo sladkorno bolezen in bo služila obenem tudi, kot razpoznavni znak za prostovoljce v cilju, ki bodo izvajali meritve. Prva meritev se bo naredila že pred štartom in ker nas bo takrat cca 22 čakalo na meritev prosim za malo potrpljejna, da pridete vsi na vrsto.
naslednja meritev bo čez eno uro in to bi tako naredili, če vidite, da je gužva pri mizici za meritev lahko komot naredite še en krog, ker par minut plus minusa ni pomembno.
Kot sem že omenil rabimo iz prsta cca 0,4mikro kapljice vaše krvi in meritev traja s pripravo listka in vbodom v prst max. 15 do 20 sek. Seveda je pri vsakem piku bolečina, ampak je ta tako nežna, da jo skoraj ne boste čutili.
Višek krvi lahko obrišete z sterilnim robčkom ali pa enostavno poližete in dobite malo dodatneg krvnega dopinga. :mrgreen:
Glede vpisovanja podatkov o vnosu hrane v telo je zadeva mišljena tako ,da ni treba povedati za vsak košček, ampak okvirni vnos hrane. ker je ta podatek bolj pomembee za naju z darkotom.
rezultati bodo objavljeni in če boste dali na listo tudi svoj mail boste zadevo dobili po majlu, ko jih pregleda dr. Karin Kanc.
@Raf imam eno fprašanje.
Konzumiranje energije si bom razporedil tako, da bom ravno na ca 1 uro zaužil npr. gel ali kakšen štrudl. Kaj predlagaš, da to storim tik po merjenju, ali prej oziroma ali naj probam parkrat prej in parkrat poznej?
Uporabniški avatar
 raf
če si boš tik pred meritivjo dal gel v usta ne bo to vplivalo na trenutno meritev, ker rabi hrana cca 10 min da pride do želodca in jo hormoni pretvorijo v glukozo in poženejo po žilah za oskrbo z energijo.
saj pravim, da je tu možnosti mnogo in je teorija o tem kaj pomeni tak napor za telo čisto jasna in pravi, da načeloma ne bi smelo priti do pacev sladkorja. mene zanima kaj se zgodi po cca 4 urah ko se izpraznijo zaloge v jetrih glukagena in potem kurimo maščobe.
sja pravim bo zanimivo videti primerjavo rezultatov, ko bova tudi diabetika tekla in kakšne vrednosti bova imela midva napram ostalim.
Uporabniški avatar
 Loni
Mislim, da je bacek napisala, da je ne bo, se pravi, da se lahko še kdo drug javi za špikanje.
Pa a misliš, da se bo kaj poznalo, da medve z nano tako pridno bojkotirava cukr, celih 12 dni bo danes. Pa se kar navadiš, no, vsaj jaz sem se.
Raf, a lahko še dodaš mene za špikanje. Sicer bom hodila, a vendar. Malo prej prišla od zdravnika, kjer je potrjena motena toleranca za sladkor, oz. zdravnica pravi da lahko glede na izvide sladkorno kar potrdi.
:(
Loni napisal/-a:Mislim, da je bacek napisala, da je ne bo, se pravi, da se lahko še kdo drug javi za špikanje.
Pa a misliš, da se bo kaj poznalo, da medve z nano tako pridno bojkotirava cukr, celih 12 dni bo danes. Pa se kar navadiš, no, vsaj jaz sem se.

Če je še potreba, se javim :D
ps. pa ne da je treba dons bojkotirat cukr? al pa celo :drink ? :D
Uporabniški avatar
 Loni
Ni treba, to je bila moja "pametna" domislica.

Drugače pa - moja sestra je obležala z vročino, če slučajno še koga zanima jutrišnje potepanje, naj se mi javi.
Uporabniški avatar
 raf
trenutno veljavna lista zajčkov......
nana,lenči,loni,EčO,Kokiii,Vreme,ero,zuli5,štefan64,samo,classix,
urška sonček,zdravkoC,miroR,Alek,Z*, tatjana.zdenkaR,Rollback.darko, raf

zdenka tudi hoja je aktivnost in bo zanimivo videti pri tebi kaj to pomeni za tvoj sladkor v krvi. skratka boš še ena kamenček v tem mozaiku, ker bomo imeli rekreativce tekače, diabetike tekače in še sprehod rekreacijo. bo zanimivo primejrati rezultate med sabo.
P.s.
loni, kar se tiče abstinence na cuker načeloma ne bi smelo biti težav, ker če si zdrava ni panike, ker je telo pri zdravem tako narejno, da ti po obilem obroku cuker v krvi lahko naraste tudi do7,5 mmol/l in potem pride ta naša mati narava na pomoč in hormon insulin, ki je v trebušni slinavki ter še bolj pomembni hormoni inkretin (ki dajo signal slinavki, da je treba izločati insulin in cookovih otočkov) in v roku urice bi morala zadeva spet pasti pod mejo 6,5, ki je tako pomembna in nad to mejo se začne zgodba o diabetiku.
malo vas morim z teorijo o diabetesu, ampak tako pač je. diabetik ima cel dan v glavi prilagajanje cukra, ker ga pač telo ni sposobno samo uravnavati in je veliko odvisno od vsakega posamenzika, kako te zadeve vodi in predusem od volje do življenja. ker če bi začel naštevati zaplete in posledice hudih hipoglikemij bi bil opreveč stresno za marsikoga.
lahko pa kako rečemo v živo na to temo.
Uporabniški avatar
 Wega
Jaz vedno nekaj pozabim. Pa sem se pozabil oprijavit tudi za sladkomer. Skratka, če še kakšen zajček odpade se z veseljem (in željo) pridružim.
Uporabniški avatar
 Z*
Keks napisal/-a:oj, raf! :)
jaz bi se tudi pikala :P . če boš rabil še kakšno prostovoljko, javi :).

zMaja me je prosila, da te vprašam, če lahko ona tudi sodeluje ... Zdaj je pa že kar naval ... :wink:
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA

Ta stran uporablja piškotke!

Spletni portal www.tekaskiforum.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja brezplačne spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi in forum ne bi deloval. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.
Se strinjam
Se ne strinjam
Preberi več
Free cookie consent by cookie-script.com