Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Milena
Organizatorje sem samo opozorila, da se mi zdi razpis glede kategorij diskrimatoren, dobila sem "prijazen" odgovor, ki ga navajam:

Zdravo!

Z vami se ne strinjam!

Ko boste imeli toliko kilometrov za sabo, kot organizatorji v Dolskem, ko boste organizirali toliko prireditev, kot mi v Dolskem (poleg novoletnega teka, organiziramo še marsikaj drugega), ko boste motivirali toliko sovaščanov (in drugih) za tek (in druge dejavnosti), kot nam je uspelo v Dolskem in okolici, potem se bom pogovarjal/dopisoval z vami.
In verjemite, v društvu aktivno vadi preko 30% žensk (tek, aerobika, odbojka), na kar smo še posebej ponosni in se za njih posebej trudimo, ker je težko pripraviti programe, ki bi žensko populacijo zmotiviralo, da se jih udeležijo.
Ne strinjam se z vami, da se skrivate za masko diskriminacije, da ženske nimate možnosti, itn.
Rajši pojdite laufat in se tam znebite odvečne energije, ki jo prevaljate na organizatorje.
Poglejte si ostale komentarje na forumu, ki nam govorijo v prid in potem kritizirajte tek. Še bolj primerno bi bilo, če bi se teka udeležili in potem komentirali, ne pa da to počnete iz naslonjača.

Zakaj ni noben relevanten podatek, pri koliko prireditvah ste sodelovali in če ste bili organizator?
Seveda je! Ker bi skozi to ugotovili, zakaj se večina organizatorjev volunterjev ukvarja z organizacijo podobnih prireditev in ne bi kritizirali kar povprek. Spoznali bi moto teh prireditev in trud, ki ga organizatorji v to vložijo. Če bi se ukvarjali zaradi dobička, potem teka v Dolskem (in marsikje drugje) ne bi bilo.
Tek organiziramo za nas in za vse ostale. Da motiviramo sovaščane (in druge) in tudi same člane tekaške sekcije, da se začno ukvarjati s zdravim načinom življenja, in zdravim RAZMIŠLJANJEM, da najdejo motiv za to, in tekmovanje je eden izmed dejavnikov, za druženje s podobno mislečimi, da se zmotivira mlade z zgledom, da morda ostane še kakšen cekin, da se potem lahko za (tudi za mlade) kupi kako športno oblačilo, da se še bolj z veseljem odločijo za tek, itd. Upam, da se kje najdete.

Itak ste se pa odločili, da v Dolsko ne pridete.

Glede na vaše razmišljanje, se mi zdi kar prav, da ste se tako odločili!

Lp

Jernej Rebolj

PS 1: prekličem, da si bom vzel čas za dopisovanje.

PS 2: mi je žal, da nisem poslušal kolegic tekačic (Katja Lajovec, Irena Auersperger) in iz razpisa umaknil možnost udeležbe žensk na dolgi progi, češ da se itak samo zmišljujete. In kako prav so imele!
Uporabniški avatar
 5rca
vencelj napisal/-a:
Pero napisal/-a:Zelo luštn tek in prijazni ljudje!!!

S tem se pa popolnoma strinjam!
LP, vencelj

res je ... eden lepših, takih domačih, tekov, kjer rezultat veliki večini res ni pomemben ... dolžina primerna za zimske razmere (led, dež, sneg). če bi bilo po moje, bi še zadnje tri ali štiri km zradirala, ker tista ravnina pred ciljem je pa res obupna :cry:
aja ... pa vedno kakšno darilce ... piškoti, knjiga, masaža, suha salama, zaboj jabolk, barva za malanje ... :wink:
 ton
Mislim, da je Jernejev odgovor Mileni skrajno neprimeren.
Ker ne razume, da bi se Milena enostavno rada počutila enakopravno in enakovredno in bi bila EDINA sprememba v smer splošnega zadovoljstva razpisati obe razdalji, srednjo in dolgo, za vse kategorije (in pri tem morda, ne pa nujno, saj nikjer ne piše, da so nagrade za VSE kategorije, žrtvovati par fičnikov za nagrade) - EDINO dodatno delo bi bilo potemtakem pripisati še nekaj imen v rezultate.
Škoda za doslej tako prijazen tek.
 docca
Uuuuuuu, tole je pa nesramno!
Uporabniški avatar
 Pero
Vedno se najde nekdo, ki mu nekje nekaj ni prav in se potem v to tako zapiči, raziskuje in razglablja, da je kaj. In potem se člani foruma razdelimo v dva tabora ... in potem se začne debata...
A ni škoda energije. Forum je ogromna družba. Skupne lastnosti vseh nas krepijo povezavo med nami. Zakaj se ne bi izogibali konfliktom zaradi malenkosti?
Poznam nekoga, tudi eden izmed organizatorjev več tekov po Sloveniji. Ravno zadnjič sem bral njegove prispevke. Vedno je priskočil na pomoč s svojimi izkušnjami in humorjem podkrepljenimi odgovori. Vse dokler se nekdo ni zapičil v "temparaturo vode na okrepčevalnici", spet drugi pa skritiziral "barvo majic" (primera sta izmišljena, vendar nista daleč od resnice). Nekaj časa je še odgovarjal, vendar zadevi kar ni bilo konca.
No, takrat je ta forum obesil na klin. Marsikdo bi storil isto, verjetno tudi jaz...
Ljudje zelo radi kritiziramo ... še posebej, če tega ni treba človeku povedati v obraz, ampak perprosto samo sedimo za računalnikom, pod nekim izmišljenim imenom in pišemo. Ravnokar to počnem tudi sam :). Ampak vprašajmo se, kaj vse lahko povzročimo s svojimi besedami. Širimo raje dobro voljo in smeh, kot pa negativno energijo v kakršnikoli obliki.... Svet bo lepši.

Oprostite za offtopic.
 Milena
Ne skrivam se za računalnikom, najprej sem se obrnila na organizatorja in dobila ta "prijazni" odgovor. Očitno nismo tako vesela druščina. Niti malo ne kritiziram, samo opozarjam. Dilema imeti "rdečo ali črno majico" se mi pa še zdaleč ne zdi podobna dilemi, ki je sploh ne bi smelo biti - "enakopravna obravnava za moške in ženske - da ali ne". Torej se bomo ženske, ki ne spadamo v nobeno kategorijo veselile in bile dobre volje ob progi, spodbujale kategorizirane tekače, ki imajo to srečo, da so moški ali mlajši, vse v imenu tega, da ne bi komplicirali.
Uporabniški avatar
 natasa
Ojoj, tole je pa nesramnost :twisted: .
Kot pripadnica ženskega spola raje ležim doma na kavču, kot pa se udeležim tegale teka. Mislim, da je g.Rebolj naredil veliko škode s tem pismom teku v Dolskem :roll: . Ne vem morda sem pa samo ena tistih žensk, ki si nonstop nekaj zmišljuje :twisted:
Škoda, ker kot pravijo fomuraši je drugače lep tek :cry: .

:wink:
Uporabniški avatar
 Darja
Pero napisal/-a:Vedno se najde nekdo, ki mu nekje nekaj ni prav

Milenina pripomba ni ravno v stilu "nekaj ni prav", Reboljev odgovor pa skrajno neprimeren z izrazitim sindromom užaljene neveste. Kavč vabi, a ne, Nataša? :D
Uporabniški avatar
 Pero
Konec koncev se tekači sami odločamo, kje bomo tekli in kje ne. Je driskriminacija, da moški ne more teči na teku v petkah po Čopovi? V postu nisem na nikogaršnji strani, skušal sem samo povedati da "može mirnim putem". Tudi sam sem zelo neprijetno presenečen nad njegovim odgovorom.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Pero napisal/-a:Je driskriminacija, da moški ne more teči na teku v petkah po Čopovi?

Kaj da ne more, letos je bil eden, počakaj na naslednje leto :)
Uporabniški avatar
 Pero
MihaPR napisal/-a:
Pero napisal/-a:Je driskriminacija, da moški ne more teči na teku v petkah po Čopovi?

Kaj da ne more, letos je bil eden, počakaj na naslednje leto :)

Jao :oops: ... vzamem nazaj :)
 spela*
Pero napisal/-a:Vedno se najde nekdo, ki mu nekje nekaj ni prav in se potem v to tako zapiči, raziskuje in razglablja, da je kaj. In potem se člani foruma razdelimo v dva tabora ... in potem se začne debata...
A ni škoda energije. Forum je ogromna družba. Skupne lastnosti vseh nas krepijo povezavo med nami. Zakaj se ne bi izogibali konfliktom zaradi malenkosti?
Poznam nekoga, tudi eden izmed organizatorjev več tekov po Sloveniji. Ravno zadnjič sem bral njegove prispevke. Vedno je priskočil na pomoč s svojimi izkušnjami in humorjem podkrepljenimi odgovori. Vse dokler se nekdo ni zapičil v "temparaturo vode na okrepčevalnici", spet drugi pa skritiziral "barvo majic" (primera sta izmišljena, vendar nista daleč od resnice). Nekaj časa je še odgovarjal, vendar zadevi kar ni bilo konca.
No, takrat je ta forum obesil na klin. Marsikdo bi storil isto, verjetno tudi jaz...
Ljudje zelo radi kritiziramo ... še posebej, če tega ni treba človeku povedati v obraz, ampak perprosto samo sedimo za računalnikom, pod nekim izmišljenim imenom in pišemo. Ravnokar to počnem tudi sam :). Ampak vprašajmo se, kaj vse lahko povzročimo s svojimi besedami. Širimo raje dobro voljo in smeh, kot pa negativno energijo v kakršnikoli obliki.... Svet bo lepši.

Oprostite za offtopic.

Pero ... se v bistvu strinjam s tabo ...
No, glede diskriminacije žensk sem imela tudi jaz eno pripombo, ampak so se pač organizatorji odločili, kot so se. Kljub temu se nameravam teka udeležiti. Sicer pa ni edini tek, pri katerem je najdaljša razdalja predvidena le za moške (enako je bilo tudi na primer na gozdnem teku na Brdu v Ljubljani).
Bo treba spremeniti miselnost na splošno, ne napadati posameznih organizatorjev. Saj so si ženske morale najprej izboriti udeležbo na maratonu, danes pa je to nekaj povsem normalnega.
 kluzo
Sem slisal od enega izmed organizatorjev, da ni diskriminacija zensk, ampak matematika zaradi razglasitve. Ker ce bi spustili nekatere zenske na 15 km, bi bila razglasitev mal kasnej, pa brez zamere, ene ste pac pocasne.
Uporabniški avatar
 Ksenija
kluzo napisal/-a:Sem slisal od enega izmed organizatorjev, da ni diskriminacija zensk, ampak matematika zaradi razglasitve. Ker ce bi spustili nekatere zenske na 15 km, bi bila razglasitev mal kasnej, pa brez zamere, ene ste pac pocasne.

super razlaga!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA