Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 EčO
V Dražgošah bom tako kot lani tudi letos. Po kateri poti pa še ne vem. Zaenkrat se najbolj nagibam k Vemcljevi!!

:D
 TONEK
Si videl, Vencelj, vsi hočemo s teboj. Mislim, da bo tvoja ekipa legalnemu organizatorju kar mala konkurenca. Upam, da to berejo in bodo v lonec vrgli kakšno pest makaronov več...
vencelj napisal/-a:Leto je naokrog, en teden po novem letu (9.januar 2011) pa se nam spet obetajo Dražgoške prireditve s številnimi pohodi iz različnih smeri, različnih dolžin in težavnosti...ta je odvisna tudi od vremenskih razmer.
:arrow: 32. nočni pohod Pasja ravan- Dražgoše (dolžina 38 km + višinci) http://www.pzs.si/index.php?stran=Dogodki&dogodek=6638
:arrow: 12. nočni pohod Železniki- Ratitovec- Dražgoše (25 km + še več višincev- mnogi, ki imajo izkušnje z obema pohodoma pravijo, da je ta težji) http://www.pzs.si/index.php?stran=Dogodki&dogodek=6639
:arrow: Čepulje- Mohor- Dražgoše (če gremo v obe smeri celotno peš, se nabere cca 20 km- pohod smo imeli na tapeti tudi včeraj na srečanju...)
:arrow: eden poteka tudi iz Bohinjske smeri čez Jelovico v Dražgoše...
:arrow: številni drugi, krajši in lažji...

Moj namen je ponovno vzpon iz Železnikov na Ratitovec, pa čez Kosmati vrh in Jelovico (Dražgoška gora) v Dražgoše (in seveda potem še v dolino) po trasi nočnega pohoda, a ne s skupino (običajno 150- 200 pohodnikov), ki štarta ob polnoči pri bazenu ampak zjutraj ob 7 uri. Bruto cca 5 ur.
Kakih novih informacij PD zaenkrat še ni dalo, je pa na njihovi strani opis poti in potek nočnega pohoda http://www.pd-zelezniki.com/ . Za "mojo" varianto so aktualni opis poti in podatki o njej, ne pa tudi časovnica, tisto o izkaznicah in prijavnini...
Upam le še na ugodno vreme: tako sem sedaj šel v letih 06, 07, 09 in 10...2008 pa sem v deževnem vremenu, po blatu in ledenih ploščah izpustil...na nočnem pohodu je bilo takrat kljub nemogočim razmeram 107 pohodnikov :clap:

LP, vencelj

14 dni pred pohodom o "moji" varianti razmišlja 9 kandidatov. Bomo potem videli, koliko jih bo dejansko...
Le čas odhoda bo bržkone za eno uro prej kot prejšna leta, ob 6. uri, ostali detajli pa sledijo zadnji teden, ko bo bolj jasno, kaj bo z vremenom itd.
Da bi po Jelovici in Dražgošah lomastil podoben kot so bili danes junaki na Šentiljski :arrow: slikce na viewtopic.php?f=47&t=8257&start=810 me pa nima :roll:
:mrgreen:

LP, vencelj
In ko je že tema o različnih pristopnih poteh, ki vodijo v Dražgoše, se spodobi dodati možnost, ki jo ponuja milk v sorodni temi: viewtopic.php?p=243047&sid=a165365cc3eb86edab44b7a414b43e9a#p243047
Če seštejemo: spodnje parkirišče pod Joštom (štart lige) do Čepulj dobre 4 km, s Čepulj v Dražgoše cca 10 km, vse skupaj × 2= cca 28 km lepo razgibanega terena.

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
Aktualno s planinskega društva...sicer o pohodu nič novega, je pa novoletno voščilo, pa obvestilo o odprtju koče med prazniki (stalno odprta od 25. decembra do 2. januarja), pa razpis za tečaj "dan varstva pred snežnimi plazovi"...itd.
http://www.pd-zelezniki.com/

LP
Ojla!
Ce bo vreme pravo- kar pa sicer slabo kaze- se nas nabira manjsa ekipa za pohod iz pasje ravni. Verjetno se bo nasla tudi zrtev, ki nas bo pripepljala in odpeljala domov :)
Ce je se kdo zainteresiran, naj sporoci, da rezerviramo mesta v avtu!
Spela
Uporabniški avatar
 vencelj
:roll: :roll:
Če bi imel kaj novega pisati, bi to tudi naredil... :wink:
Zaenkrat ne kaže na kake spremembe glede jutranjega pohoda...ob 6.uri pred pošto v Železnikih (križišče, kjer se odcepi cesta za Dražgoše)...čeprav je takrat še temno in bo tako vsaj do Prtovča, no ja, saj se itaq gre po cesti. Bilo bi zelo lepo, če bi nas nekje okrog Ratitovca ujelo sonce, a izgledi tega ne obetajo.
:juhuhu: :lauf:

LP, vencelj
 TONEK
Do štarta je še okroglih 70 ur.
lp Tone
 AinE
Vlajko napisal/-a:Obenem se moram že vnaprej pred-opravičiti s pripombo, da zame predpona "ob kakršnemkoli vremenu" ne velja. :) :wink:

Vlajko, kaj praviš :arrow: bo vreme v nedeljo primerno :?:
LP E. :wink:
Uporabniški avatar
 Vlajko
Zaenkrat kaže na nekaj vmes (precejšnja možnost dežja, ni pa 100%). :wink:
Malo me baše tudi ena nujna zadeva, ki mora biti dokončana do ponedeljka; trenutno še nisem "splaniral", kdaj se je lahko lotim v primeru, da "odpišem" nedeljo. :oops:

Vsekakor se glede moje udeležbe javim pravočasno, ni pa noben logistični "bavbav" priti iz Čepulj do Dražgoš mimo Mohorja, saj je pot ves čas vzorno markirana (Knafeljc + oznake LPP [Loška planinska pot] Press) ter opremljena s kažipoti. 8)

Pa tudi promet po poti bo v nedeljo dokaj zgoščen. :wink:
Uporabniški avatar
 mušnica
Mene bi tudi zanimala kaka srednje dolga varianta :D
Ker pa sem v Dražgošah nazadnje bila v četrtem razredu osnovne šole, bi se pridružila kaki skupini, po možnosti že v Ljubljani ali kje blizu :oops: :oops:
Uporabniški avatar
 5r002
Ravnokar je v oddaji Rekreacija z Uršulo Majcen na 1. programu Radia Slovenija potekala predstavitev prvih dveh pohodov iz te teme.

Sam se zaradi (za ta čas) visokih temperatur še odločam za pohod...
Uporabniški avatar
 Vlajko
Zaenkrat kaže, da vreme jutri "kar bo", zato bom predvidoma jutri malo po 9.00 (do 9.15) na izhodišču ("provizoričnem" parkirišču, kjer se prične hoditi proti Mohorju - 100 m stran od gostilne), torej to naj bil "neke vrste smerokaz" tudi za vse tiste, ki bi bili med potjo radi v moji družbi. :D :wink:

Hitrost hoje bo, seveda, "povprečna planinska", kar "potencionalnim favoritom trekingov" najbrž ne bo preveč ustrezalo, a bomo že našlo kompromisno rešitev :wink:

Skratka, ... veselim se ponovnega srečanja z nekaterimi med vami. :D
Nazadnje spremenil Vlajko, dne 08 Jan 2011, 15:21, skupaj popravljeno 1 krat.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA