Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Željko pazi nase....Bogdan je imel lani novembra lažji pretres možganov pa so mu zdravniki prepovedali laufat 6 tednov !!! Kako je s tem pri tebi, ko je diagnoza hujša......pozdravi se, potem pa počasi naprej.
Nazadnje spremenil natasa, dne 04 Jun 2012, 11:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Željko, nič ne bo narobe, če si privoščiš malo počitka in se ne držiš visoko zastavljenih ciljev.
Vse te bo počakalo. Telo ni neuničljivo, čeprav glava tako misli.
Čim prejšnje okrevanje ti želim,E
Ma tole je že noro. V zadnjih par mesecih samo tu okrog mene na Gorenjskem: 1. Miro Savič - srečno preživel; 2. na teku okrog Brda mati štirih otrok te sreče ni imela; 3. Par dni nazaj na teku na Mohor tudi tekač na intenzivni; Ob tem vsak dan srečujem Milana Kotnika, bivšega državnega rreprezentanta, ki s težavo hodi, tekel ne bo nikoli več. Par let nazaj je med tekom dehidriran padel in seveda so mu za daljši čas tek odsvetovali, poslušal ni in ko se je med tekom naslednjič onesvestil, je imel ogromno srečo, da so ga dovolj hitro našli. Nekaj mesecev je bilo njegovo življenje na nitki, par let pa je potreboval, da je "zaživel", če se temu lahko tako reče...Žele, to so vse najini letniki, ne se zajebavat!
Ali kdo ve, kje bi lahko našel rezultate? Zanima me namreč kako so se odrezali naši (Boštjan...).

Glede pereče teme pa nimam kaj komentirati. Nisem nič boljši. Marca sem šel s 40 vročine odteči 2 km samo zato, da bi presegel tisti minimum, ki ga določa definicija "teka vsak dan", 1 miljo :oops: Se posipam s pepelom.
Mene pa najbolj moti, da se pri poročilih pove samo to kak je blo fajn in oh in sploh super vse...

Vsi pa vemo, da je 100 kilometrski tek v nekem trenutku tud muka, ki se lahko vleče tud kr nekaj kilometrov. Vem, da potem euforija po prihodu v cilj vse muke izniči, vendar pa je prav, da se po nekaj dneh, ko je človek spet na realnih tleh (spet) pove kako in kaj je bilo, ker je to tud dobra stvar za vse tiste, ki se odločajo, da bi kdaj probali kaj takega....

Jaz sem bil na parih daljših tekih in vedno povem, da ni blo vse z nasmeškom, da so ble tud solze. :cry:

Pa da ne pametujem preveč, jaz vem nekaj, vedno ko me začne "preveč" boleti se vprašam zakaj to počnem a zato, da bom "slaven" al zato, da bom fit in zdrav. Pri men je odgovor na dlani.

Željko ti pa tud po pameti :!:
Baje 20 min na dan, tudi hoja ok.
Pa jabolko vsako jutro.

:-)

Stari smo tukaj vsi zadosti, tako da vsak po svoji pameti. (Vseeno ni lepo brati o vseh teh nesrečah, ki se dogajajo zadnje čase :-( na tekih, po teku in zaradi teka).
dexi27 napisal/-a:Mene pa najbolj moti, da se pri poročilih pove samo to kak je blo fajn in oh in sploh super vse...

Vsi pa vemo, da je 100 kilometrski tek v nekem trenutku tud muka, ki se lahko vleče tud kr nekaj kilometrov. Vem, da potem euforija po prihodu v cilj vse muke izniči, vendar pa je prav, da se po nekaj dneh, ko je človek spet na realnih tleh (spet) pove kako in kaj je bilo, ker je to tud dobra stvar za vse tiste, ki se odločajo, da bi kdaj probali kaj takega....

Jaz sem bil na parih daljših tekih in vedno povem, da ni blo vse z nasmeškom, da so ble tud solze. :cry:

Se strinjam tudi jaz....pišite poročila....tukaj smo zato, da si izmenjujemo izkušnje. Marsikaj se lahko naučimo iz naših napak in izkušenj...in ja Dexi se strinjam s tabo dolgi teki definitivno niso ena sama uživancija, ko pride kriza in te "posrka" ni ne duha in sluha o uživanciji .
 ton
Jaoj, Lonely, da bi se le vse najbolje končalo.
Glej, tekači in ljudje nasploh enim zaupamo, drugim spet ne, za tretje se nam fučka... Vzemi v tem primeru za mero zdravnike in si daj pomagat, četudi misliš, da veš bolje. Vso srečo!
Tone....spela*....TNX,TNX :D
Trenutno sem OK....Zdravniki pravijo,da ne smem na sonce in v naravo NE (brez Claritina S)
Ubogam ta nasvet....torej nič 100-tk ,2 tedna....do Salzburga.
Nisem šel v Biel,čeprav sem hotel..
Uporabniški avatar
 raf
Pravilna odločitev za Biel Željko in čeprav se verjetno ne boš strinjal ti močno odsvetujem udeležbo čez 14 dni na novi 100-tici.......premalo časa je.......za obnovitev telesa.......Bodi pošten do sebe in si daj čas......prvo sebi....in malo razmisli.......ter nam ni treba dokazovati da zmoreš, ker si itak to že dokazal.
Bodi bolj pameten kot Humar, ker tudi njemu so rekli, da naj neha noreti v gorah po tisti prvi uspešni reševalni akciji, ampak saj veš kaj se je zgodilo in ti Željko si v podobni situaciji trenutno......
Skratka, ko ti bodo zdravniki dovolil, šele takrat si obuj superge in bomo vsi veseli....Ampak do te odločitve boš moral sam priti, ker ta priporočila so samo moje skromno mnenje, kaj želim svojemu prijatelju......
Uporabniški avatar
 GTA
Ko prebiram tole tvojo zgodbo Željko ne morem, da ti ne bi nekaj dobronamerno napisal iz svojih izkušenj. Nisem ravno vzoren primer redoljubnega tekača, ki bi se držal nekih pravil. Kar nekajkrat se mi je že zgodilo, da sem šel čez črto in se potem pobiral po nekaj mesecev, ker nisem znal, zmogel… kakorkoli hočeš - odnehati. Tudi letos, po vseh »izkušnjah« bi kmalu počilo. V 28ih dneh sem odtekel hiter maraton, hitro štiridnevno 195ko in težko 107ko. In seveda se je pojavila utrujenost, ki sem jo zopet želel spregledati. Čez tri tedne po zadnji tekmi je bilo SP na 100km in nobene možnosti ni bilo, da ostanem doma. Pripravljen sem bil dobro, le nekako težko mi je začelo postajati vse skupaj. Treningi, delo, vsakodnevna opravila - a sem šel na 100ko, kjer pa sem doživel pravo malo katastrofo. Po dežju je pričelo nažigati sonce in na 45km sem se odločil, da zaradi preutrujenosti odstopim. Hodil sem 10 min, vendar je bilo do avta predaleč in sem nekako začel zopet počasi teči in se s trmo privlekel do cilja. Ekipa, ki naju je z Urankarjem spremljala naju je spodbujala in že zaradi njih, ki so si vzeli vikend časa za najin tek, sem se potrudil. Ni bilo prav pametno, čeprav je bilo mnogo manj resno kot pri tebi, a sem jo z malce sreče kar dobro odnesel! Vendar sem se že med tekmo odločil, da če pridem do cilja, sledi po prihodu domov pošten počitek. 10 dni nisem pogledal copat, potem sem začel počasi tekati, po par km vsak drugi dan, izpustil sem vsakoletne trojke, Passatore, na katerega sem bil prijavljen in tudi na Balaton ne grem. No, na Madžarsko bi že lahko šel, pošteno sem se spočil in sem ponovno v ritmu, vendar pa mi žal dopust tega ne dopušča. Zato sem si ogledoval tekme prej in po počitnicah. In se resno odločal tudi o Mozart 100, na katerem načrtuješ nastopiti tudi ti. Ni prav pametno, veš, Passatore je mnogo, mnogo lažji pa se je zgodilo kar se je… Tu imaš okrog 55km traila in preko 2000m vzpona. Pa še okrepčevalnice so dosti redke – mislim, da jih je 13 na celi progi. Bodi doma, počivaj, tekaj in ko boš popolnoma fit se vrni na tekme - maratonov, 100tk… in ostalih tekov bo še mnogo, le počakaj malo in se pošteno regeneriraj, potem pa veselo naprej!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA