- 09 Jun 2012, 18:29
Ko prebiram tole tvojo zgodbo Željko ne morem, da ti ne bi nekaj dobronamerno napisal iz svojih izkušenj. Nisem ravno vzoren primer redoljubnega tekača, ki bi se držal nekih pravil. Kar nekajkrat se mi je že zgodilo, da sem šel čez črto in se potem pobiral po nekaj mesecev, ker nisem znal, zmogel… kakorkoli hočeš - odnehati. Tudi letos, po vseh »izkušnjah« bi kmalu počilo. V 28ih dneh sem odtekel hiter maraton, hitro štiridnevno 195ko in težko 107ko. In seveda se je pojavila utrujenost, ki sem jo zopet želel spregledati. Čez tri tedne po zadnji tekmi je bilo SP na 100km in nobene možnosti ni bilo, da ostanem doma. Pripravljen sem bil dobro, le nekako težko mi je začelo postajati vse skupaj. Treningi, delo, vsakodnevna opravila - a sem šel na 100ko, kjer pa sem doživel pravo malo katastrofo. Po dežju je pričelo nažigati sonce in na 45km sem se odločil, da zaradi preutrujenosti odstopim. Hodil sem 10 min, vendar je bilo do avta predaleč in sem nekako začel zopet počasi teči in se s trmo privlekel do cilja. Ekipa, ki naju je z Urankarjem spremljala naju je spodbujala in že zaradi njih, ki so si vzeli vikend časa za najin tek, sem se potrudil. Ni bilo prav pametno, čeprav je bilo mnogo manj resno kot pri tebi, a sem jo z malce sreče kar dobro odnesel! Vendar sem se že med tekmo odločil, da če pridem do cilja, sledi po prihodu domov pošten počitek. 10 dni nisem pogledal copat, potem sem začel počasi tekati, po par km vsak drugi dan, izpustil sem vsakoletne trojke, Passatore, na katerega sem bil prijavljen in tudi na Balaton ne grem. No, na Madžarsko bi že lahko šel, pošteno sem se spočil in sem ponovno v ritmu, vendar pa mi žal dopust tega ne dopušča. Zato sem si ogledoval tekme prej in po počitnicah. In se resno odločal tudi o Mozart 100, na katerem načrtuješ nastopiti tudi ti. Ni prav pametno, veš, Passatore je mnogo, mnogo lažji pa se je zgodilo kar se je… Tu imaš okrog 55km traila in preko 2000m vzpona. Pa še okrepčevalnice so dosti redke – mislim, da jih je 13 na celi progi. Bodi doma, počivaj, tekaj in ko boš popolnoma fit se vrni na tekme - maratonov, 100tk… in ostalih tekov bo še mnogo, le počakaj malo in se pošteno regeneriraj, potem pa veselo naprej!
If perfection makes nothing impossible then imperfection makes everything possible