Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

spela* napisal/-a:
janez.ferlic napisal/-a:Če ti je pač predrago ne greš na tekmo in pika, pa tud ne komentiraš vsevprek kako in kaj ter zakaj in takoj kritizirat!

Zakaj pa ne?

Eni boste vedno in povsod mal nergal tako ali drugače, ane Špela.
janez.ferlic napisal/-a:
spela* napisal/-a:
janez.ferlic napisal/-a:Če ti je pač predrago ne greš na tekmo in pika, pa tud ne komentiraš vsevprek kako in kaj ter zakaj in takoj kritizirat!

Zakaj pa ne?

Eni boste vedno in povsod mal nergal tako ali drugače, ane Špela.

A res? Sem se oglasila v tej temi? Najdi mi, prosim, moje "nerganje".
Težko ga boš našel. Ker sem bila tiho. Pa vseeno ne jemljem drugim pravice do kritike.

(Nekako vidim, kam gre trend v tej družbi. Žal me spominja na neke čase iz zgodovinskih učbenikov.)
spela* napisal/-a:

Zakaj pa ne?

Zato, ker če najprej nergaš, kako je en prireditev predraga, potem pa greš in se prijaviš, lahko upravičeno pričakuješ, da ti bo kdo rekel dvoličnež. Ne velja nujno zate.

Saj štekaš nje? Svoboda govora velja v obe smeri.

Tista prispodoba z učbeniki je pa po mojem mnenju povsem zgrešena, v bistvu nekakšen red herring.
Jola napisal/-a:Ne vem zakaj se mora kar nekaj vedno godrnjati, kaj smo slovenci res tako slovenski, da brez tega ne gre ! Pa saj zato so teki na več lokacijah, z različnimi štartninami, z različno ponudbo in tako si res lahko najde vsak po svojem okusu in zmožnosti, tekaški in finančni....pa dobro, naredite načrt in organizirajte v svojem kraju vsaj polmaraton, ki bo poceni, pa kjer bo vse štimalo, od hrane do daril v vrečkah, tisti, ki vam nikoli ni nič prav, pa pokažite, kako se to naredi ! Brez skrbi, prišli bomo in vas pohvalili, samo pokažite nam to uspešnico ! Pa lep tekaški pozdrav !

Jola, npr: 6. Zimski pokal peš na Pohorje
in to na štajerskem 12 tednov, da o sami organizaciji ne zgubljamo besed :laola
Pa brez zamere, to organizirajo ljudje, ki imajo res radi šport in to je filozofija športa...
Enkica napisal/-a:Čakam dan, ko bo nekdo napisal, da je bil izžreban za recimo NY maraton, pa mu še na misel ne pride, da bi šel, ker je štartnina 350$ pa res odiralska :lol: .

Ni možno, da bi bil izžreban :nono: ker se tudi nikoli ne bom prijavil :lol: :lol:
Lp!

Na moj prispevek je kar buren odziv in kot je bilo za pričakovat deljen. Eni "nasprotujete" drugi pa mi date prav, zato nekaj pojasnil za boljše razumevanje. Bistvo mojega prispevka je razumela in ga v svojem prispevku opredelila "bombetka".

Sodeloval sem na 1.in 2.kraškem "maratonu" (kovečina vas najbrž še ni tekmovala ali pa bila na tem teku), ko je bilo še običajno. Potem je določena skupina prevzela ta tek in ga začela "komercializirati" na račun sodelujočih. Ker se stem nisem strinjal od takrat na tej prireditvi ne sodelujem več. Sprejel sem tako odločitev in se tega držim. Nikoli pa nisem nikomur branil prepovedoval, da bi na tem teku sodeloval.

Ne "nergam" nad startnino, ker je to stvar organizatorja. On se odloči po svojih kriterij, mi pa se odločamo kako in kaj. Ni mi pa všeč, da na takih prireditvah čedalje bolj ( po vzoru iz tujine) vsakoletno dvigujejo "oderuške" startnine, ker te ne pripomorejo k kvalitetnejši prireditvi niti ne v dobro sodelujočih. Gre v glavnem za dobiček. Naj mi nekdo pojasni zakaj moram za joto plačati tri mesece prej 26 pred tekom pa 46 € (gre le za eno in isto tekmo). To velja tudi za vse ostale stvari ( v glavnem), kraj, prireditveni prostor, proga, hrana, redarji,dovoljenja,ipd. Vse to ima eno vrednost neglede na čas prijave oz. višino startnine. Taka prireditve imajo sponzorsko pokrito finančno konstrukcijo, startnine so jim čisti dobiček-vsaj večji del. Tudi "vrečka" je sponzorska in jim je ni treba polniti iz startnin. Nekateri se (ste se) hvalili kako za to dobite (ste dobili) margarino in paket testenin vendar pri tem pozabljate, da je to za vas že prispeval sponzor in ne bi bilo treba plačati 26-46 € ( v trgovini bi to dobili zelooo ceneje).
Moti me, da nekateri kritizirajo in se pritožujejo nad višino startnine, na "vrečko", priireditev ipd.(nekateri na tej sploh tudi niso bili) na manjših prireditvah,kjer so organizatorji dejansko "bosi" in veliko odvisni od startnine in naroda potem ša "velikodušno" sodelujejo na "šminkerskih" prireditvah, zato da so "in" in nekaj več, pri tem pa spregledajo vse ostalo. Na tak način s tem samo "pomagajo", da do tega prihaja. Če tega ne bi počeli bi tudi organizatorji uvideli, da "pretiravajo", ker je jasno, da se da to izpeljati veliko cenejše in v dobro sodelujočih.

Jola - meni ni treba organizirati nobene prireditve, da bi dojel kako to gre. V svoji dolgoletni tekaški karieri sem bil že na tolikih, da to dobro vem. Tudi marsikateremu organizatorju sem pomagal pri izvedbi teh in vem kaj je dobro in kaj prav.
Saj tudi ni potrebno, da je 21 km, tudi na krajđše razdalje ( 10,15 km) je organizacija enaka. Treba je iti tudi na druge prireditve in si tako ustvariš svoje mnenje. Pri nas na Dolenjskem je veliko tekaških prireditev, tudi 21 km, ki so vzorno organizirane in z enakim standardom kot na "večjih" prireditvah. Takšno je mnenje sodelujočih, mogoče vaše ne bo takšno, vendar vseeno pridite, čeprav jih ne organiziram jaz.

Poskušal sem bolj na široko obrazložit svoja mnenja in poglede na to zadevo. Nikogar nisem imel namena osebno prizadeti, če je mogoče kdo tako razumel se mu opravičujem.
Naj samo razložim, da naše nerganje ne bo pripravilo organizatorjev do nižje štartnine, naše nesodelovanje pa sigurno. Samo to sem prej hotela povedati. Tu kritika ne pride nikomur do živega ! Kapo dol pred Sladkih 6, pa Na Pohorje, pa Ormož, pa Izlake.... pa kar tako po naši deželici, za dušo tudi ! Lep pozdrav !
janez.ferlic napisal/-a: Če ti je pač predrago ne greš na tekmo in pika, pa tud ne komentiraš vsevprek kako in kaj ter zakaj in takoj kritizirat!

Čeprav me maraton ne zanima in se ne mislim prijavti zaradi drugih razlogov, bom to komentiral, ker sem jamral čez previsoko štartnino pri drugi prireditvi (Triatlon Karavanke). Ravno zato, ker se mislim prijaviti in plačati štartnino, kritiziram če je ta previsoka. Če je tekma taka, da se je na vsak način želim udeležiti, potem me previsoka štartnina zelo moti. Na tekmah, ki me ne zanimajo je lahko kakršna koli pa me to osebno ne prizadane. Žal mi je tudi zato, ker taka štartnina marsikoga odvrne od tekme in s tem se njen nivo precej spusti. Je precej dobrih tekačev, ki si več takih štartnin na leto težko privoščijo in morajo izbirati, katere se bodo udeležili. Jaz sem izračunal, da bi me vse tekme, ki bi se jih letos želel udeležiti (tekaške in kolesarske) v celem letu stale okoli 700€. Marsikdo nima toliko mesečne plače in je to zanj prehuda obremenitev. 30€ ali več za eno tekmo je že kar lep del tega zneska. Tudi jaz bom moral nekoliko zreducirati količino tekem. Lani sem za štartnine zapravil 516€, kar je kar precej. V tolažbo mi je le to, da je lahko štartnina za eno samo tekmo višja od mojega celoletnega zneska. K sreči me take tekme ne privlačijo.
Ločiti pa je potrebno masovne tekme, kjer se z visokimi štartninami branijo pred neobvladljivim navalom in tekme kot je naprimer Triatlon Karavanke ipd. ki so, kot ta organizirane prvič in je celo vprašljivo ali bo sploh toliko prijavljenih, da bo tekmo smiselno izpeljati.
Bojan Ambrožič napisal/-a:Štartnina je (pre)draga- tu ni debate. Vendar ne bi dodatno diskutiral. Zanima pa me če se štartnino lahko kupi/proda naknadno - tik pred štartom - tako kot je to v navadi pri Ljubljanskem maratonu?

Lahko. Jaz sem še po štartu spreminjala podatke za moža :wink:
A res? Sem se oglasila v tej temi? Najdi mi, prosim, moje "nerganje".
Težko ga boš našel. Ker sem bila tiho. Pa vseeno ne jemljem drugim pravice do kritike.

(Nekako vidim, kam gre trend v tej družbi. Žal me spominja na neke čase iz zgodovinskih učbenikov.)[/quote]

Kaj zdej tukej moraliziraš s trendom v družbi in delaš zmešnjavo. Tec kjer ti paše, plačej tko kot morajo/moramo vsi pa je.

Fajn trenirajte za Kraški mali maraton, ki je lep in dobro organiziran. Odlično sem ga odtekel v letih 2002, 2006, 2009, 2010 in 2012. Letos pridem spodbujat in navijat (teden prej tečem Rim maraton), pa dobro bom jedel in pil v gostilnah in lokalih Sežane, da še mal lokalnim gostincem pustim in spodbujam primorski turizem. Sem pač nacionalpatriot.

Športni pozdrav
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA

Ta stran uporablja piškotke!

Spletni portal www.tekaskiforum.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja brezplačne spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi in forum ne bi deloval. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.
Se strinjam
Se ne strinjam
Preberi več
Free cookie consent by cookie-script.com