Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

mojA
eelah napisal/-a:
Zato, če kje naletite na kakšnega grizlija ali neolikano bitje, lastniku raje svetujte šolo, kot pa da ga kam pošljete. Oziroma, če ga že morete "kam poslati", ga dajte raje meni.

Rade volje. Vendar so nekateri lastniki psov - v mojih primerih so žal v večini - tako zelo vzvišeni in uročeni s svojim psom, da se jim enostavno ne bi upala svetovati, naj pelje psa v šolo. Ker je nivo nekaterih lastniko tako primitivno nizek, da vsako besedo vzamejo kot napad nase. Npr, tek po PST, delala sem kroge. Starejši moški s psom, ki je seveda brez nagobčnika in neprivezan se zakadi proti meni. Ustavim se in grem počasi proti meni. Pes me grdo gleda, zato se ustavim. Lastnik kot da se ga ne tiče. Zakličem mu, če je to njegov pes, nato ga le pokliče k sebi. Tečem dalje in spet naletim na istega lastnika. Zgodba se ponovi, pes me prav pričakuje. Lastnik ne reagira zato ga lepo prosim (lepo v strahu s tresočim glasom sem ga prosila) če lahko prime psa in ga ima na vrvici. Bog ne daj. Razburil se je tako, da sem mislila, da bo potreboval rešilca. NJegov pes je vzgojen, šolan, še nikogar ni napadel. Šel je kar proti meni,imela sem občutek, da me bo kar sklofutal ali pa naščuval psa name. Pes je pa ob tem grdo gledal in renčal. Res ne vem, kje je kakšna inšpekcija. Rada imam pse, ampak da si npr v parkih in PST v strahu pred pred njimi je pa preveč. Zanimivo: kadarkoli prosim lastnika psa, če ga lahko prime ali priveže - to si sploh ne upam več prositi, dobiš občutek, da si vreden manj kot pes in kaj se sploh oglasaš. Je pa zabavno, ko so si psi in lastniki tako zelo podobni - vizuelno.

To sploh ni bila najhujša prigoda - s sotekačem naju je držal na Katarini ogromen pes z ogromnimi čekani vsaj po ure. In renčal. Tut ganit se nisva smela. jaz sem klicala na pomoč, nakar se je pojavil lastnik - podoben psu. Zaklicala sem mu naj pokliče psa, da je čisto znorel. "Kaj znorel? Kdo je znoru" Komaj sva se ju rešila. Nikoli ne tecite iz Katatine na Belo - pod klancem vas čaka živ hudič!

Mislim, da bi posebno šolo rabili nekateri lastniki psov.

Tudi huda reakcija nekaterih na hribovca ni prav posebno "zdrava". Mogoče je le vrgel kost. :wink:
 hribovc
Priseljenka napisal/-a:
miro napisal/-a: kdor ne mara živali , tudi ne mara ljudi.

No, mislilm, da takole posploševati pa ne gre!

Če tečem, pa okrog med skačejo psi, me ovohavajo in se mi motajo med nogami, se enostavno počutim ogroženo. Priznam, strah me je, ker enostavno nikoli ne vem, kdaj bo skočil vame in ugriznil ali pa karkoli drugega. Vendar to še ne pomeni, da jih ne maram. Je pa res, da iz istega razloga, do njih ne čutim nobene simpatije in zato nobenega ne pobožam ali mu kakorkoli kažem naklonjenost. Ja, in večkrat so me že pregnali s tekaških poti, prenehala sem s tekom, ko sem videla, da se mi kak pes približuje. Ko sem se nekega dne še kot otrok podila po travnikih, je name skočil pes, podrl me je na tla in ležal na meni dokler ni prišel njegov lastnik. In reakcija tega ljubitelja živali je bila: ja kaj pa tečeš, če vidiš psa!? Verjetno mi ni treba posebej opisovati svojih občutkov, lahko pa se vprašam, kdo je tukaj tisti, ki ne mara ljudi.

Nataša

No, hribovc ni sam. Problem psov torej med tekači obstaja.
 hribovc
davor123si napisal/-a:Ja tile kuzki znajo bit vcasih kar nadlezni :)

Sam problem tu sicer niso sami psi ampak njihovi indolentni lastniki; V SLoveniji velja zakon, da je treba imeti v mestu psa na vrvici, v naravi je malo drugace; pes sicer ni nujno da je na spagci, vendar ima vsak lovec dovoljenje da ga "pospravi" ce se od lastnika kuza oddalji vec kot 150 m.

Po PST, Golovcu, Rožniku in ostalih priljubljenih sprehajalnih becirkih je število sprehajalcev zelo veliko in zato bi morala inšpekcija vsaj malo nadzirat kako se drzijo ljudje osnovnih pravil (tudi ostale uporabnike recimo kolesarje itd.);

Mene osebno psi ne motijo kaj prevec, verjamem pa da zenske z otroci in predvsem starejse obcane mine hodit na sprehod ker morjo skoz gledat kdaj bo od kje prletu ksn pes in "igrivo" skocil na njih.

Ena cvetka od pred kratkim ko sem kolesaril po Golovcu; na poti na Orle sem prehitel starejsi par z mešančkom; Vse lepo in prav dokler se ni beštija zakadila za mano (kot nalašč jasno klanec navzgor :)). NAjprej se je lotil gume, pa se je ocitno prevec vrtela in zato se je prestavu na peto mojga cevlja; Odpnem SPD in pok po buči; DO tukaj nista ata in mama niti poklicala svojega ljubcka. No ko je pes zacvilu sem biu jasno takoj najvecji kriminalc in kako kolesarji uničujemo naravo itd.

lp,
Davor

Kako čudno, pa še eden, ki bo šel 1. pasji tek
 ŽULJ
Hribovc, če pač ne maraš psov je to tvoja odločitev in imaš za to vso pravico. Vso pravico imaš tudi, da svoje misli in občutke izraziš in jih deliš z drugimi, vendar pa je pomembno na kakšen način to storiš. Tvoja misel naj bo predstavljena tako, da ne prizadeneš čustev drugih in jih celo žališ.

Posti, ki jih v svojo obrambo (ki pa ni potrebna) citiraš, se prav gotovo strinjajo s tvojim strahom in nestrpnostjo do psov, napisani pa so na način, ki je spoštljiv do kužkov in oster do tistih njihovih lastnikov, ki si to zaslužijo. Predvsem pa stvari ne posplošujejo tam, kjer je to nemogoče in po principu
, jebi se!"
Brez argumentacije
.

Zapojmo pa raje tisto:"Ostanimo prijatelji". :) :wink:

No pa sm zatežu...
 anja
eelah napisal/-a:Miro, se pogovarjamo, da bi tudi nekaj ovirc pripeljali, ker je to res zabavno in ti jutri sporočim!
Drugače pa bo naš program tak:
- skupina za trikce (razni bolj ali manj posrečeni trikci :D )
- drill team (malo vaj poslušnosti - naj povem, da naša šola uči po pozitivnih metodah učenja - pozitivno utrjevanje in kužki vse z veseljem delajo)
- prikaz šole za azilaše, ki temelji na socializaciji

Me veseli, da se že veselite teka z repki. Navsezadnje z njimi živimo in jih je fino naučiti, da ne preganjajo tekačev, a ne! :lol:

Vse tiste, ki pa vas preganjajo in lovijo za noge pa kar k nam v šolo pošljite, da jih naučimo, da so tekači ja naši prijatelji! :wink:

Mogoče marsikdo ne ve, ampak od lani je naša Kinološka zveza potrdila nove izpite in prejšnji B izpit se je spremenil v B-BH, kjer jih učimo tudi obnašanja v urbanem okolju in prav vaja na izpitu je:
DA SO KUŽKI STRPNI DO TEKAČEV! :lol:
Se pravi skupina kužkov lepo hodi, mimo njih tečejo in kužki si misijo:
"Lej te smeškote, kako tečejo! Gotov' jih Fido iz dolenjeske ceste 50 spet preganja, haha" :lol:

Živjo, če se bo tole res zgodilo oz. dogajalo, bo zelo vesela, če me obvestiš. Imam kužko, ki je navajena tekačev, a če pride kakšen čuden in po možnosti s kakšnim nenavadnim pokrivalom na glavi, potem pa verjamem, da se najdejo "pasji sovražniki". Kljub temu bi bila za kakšno takšno srečanje in vajo teka ob psih in z njimi zelo zelo ZA :D .
Ti želim veliko užitkov ob teku in kužkih!
Uporabniški avatar
 eelah
Hvala vsem, ki podprirate naš tek in hvala vsem tudi za mnenja, saj le s tem vidimo, kaj vse je še treba postorit na tem področju.

Takole sem se odločila, da bomo v vseh najavah poudarili, da so vabljeni lastniki s psi, ki so strpni do ljudi in živali, če pa ima kdo problematičnega psa, naj pride sam in nas naj povpraša za nasvet in mu rade volje pomagamo.

Psi bodo morali biti jasno tudi privezani.

Vsem, ki si toliko želite agilityja vam sporočam, da AGILITY BO!!!Jupi! Če ima še kdo kakšno željo, da bi rad kaj videl oziroma, da kaj posebej predstavimo, povejte pa se bomo v društvu zorganizirali in naredili.
Uporabniški avatar
 Martin
Hvala Bogu, smo ljudje različni in imamo različne hobije, poglede. Če so to psi, prav. Me ne moti. Moti pa me tedaj, kadar nekdo drug brez mojega strinjanja posega v mojo zasebnost. Če tečem in se pes zakadi vame, je to že en tak trenutek. Spoštovani odvezani psi (ki niste krivi za to!), prosim, svoje lastnike privežite na vrvico.

Kar se tiče Repkovega teka: če se ga bom želel udeležiti, prav, če me moti, se ga pa ne bom udeležil. Tudi prav.

Kot je politika na forumih nezaželjena, prav tako so podobne teme, kjer, na žalost, ne bomo prišli nikoli skupaj. Imamo namreč različne življenjske izkušnje. Vsak nastopa s svojimi utemeljenimi argumenti. Zato mislim, da bi bilo bolj smiselno reči, da je to 1. Repkov tek; Vabljeni tudi člani TF, če imate radi pse oz. radi tečete z njimi. Ne povezujmo stvari, ki nas lahko ločujejo.

Glede na to, da pa je ime 1. Repkov tek/ 1. spomladanski tek TF mislim, da prihajamo na nevarne povezave npr: 1. tek nagcev/1. poletni tek TF ( :lol: morda se bi ga pa udeležil, če bo organiziran).

TF. Ne dopustimo, da bi nas teme ločevale. Iščimo teme, ki nas povezujejo. Kot do sedaj.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Glede na to, da pa je ime [b]1. Repkov tek/ 1. spomladanski tek TF mislim, da prihajamo na nevarne povezave npr: [color=red]1. tek nagcev/1. poletni tek TF ( :lol: morda se bi ga pa udeležil, če bo organiziran).

TF. Ne dopustimo, da bi nas teme ločevale. Iščimo teme, ki nas povezujejo. Kot do sedaj.[/b][/color][/quote]
VIR:MARTIN

Hej, Martin ali hočeš da potem Tekaški forum raznese od same včlanitve in ostalih aktivnosti :lol: :wink: .
No ja takole med nama rečeno, beseda ni konj, in tudi dejanja so temu primerna :lol: :wink: .
Pol bi meli celo televizijsko srenjo med nami pa rumeni tisk ( BULVAR ) in podobno :lol: :wink: .
Sam če bi do tega prišlo bi morali vsaj za dva tedna na našo sončno obalo se spražiti :oops: :wink: osonnčati, tiste pomanjklive dele telesa :lol: .
Da potem ne bi dejali:"Evo tečejo eni bledoličneži, bledi ko stene!"
No ja izjava tedna bi lahko rekli, Martin!
Med ljudmi je treba širiti pozitivnost in ne NEGATIVNOST!
Iz same NEGATIVNOSTI se pa itak ve, da se poraja folšija in vse posledično, kar potegne za seboj.Folšije je pa pri nas toliko, da kot pravi pregovor ne bi bilo treba drva :lol: :wink: .
Ja tudi naši predniki so nekoč dejali 100ljudi 100čudi.
Lepo se imejte, in radi se imejte, sonček je nad nami!
ČAO!
Uporabniški avatar
 ero
teki tekaškega foruma so teki v letne čase - pomladanski, poletni, jesenski, zimski. še novoletnega smo dodali po Matjaževi ideji :)

že ob jesenskem teku smo ugotovili, da dodatne vsebine dajo teku še globlji smisel in povečajo že tako prisotno dobro voljo in občutek, da delaš nekaj zase in tudi za druge. ob jesenskem teku smo tako zbrali denar za športno opremo za otroke iz Doma Malči Belič. ob pomladanskem teku bomo pomagali psičkom iz zavetišča. tečemo in družimo se torej zaradi teka in za dober dodani namen.

in če je to že tek za pse, naj ima tudi pasje spremljevalne dejavnosti, kaj ne?

in ko boste za naslednje teke sami predlagali, priredili in izpeljali dodatne vsebine in tekom dali dodatni, globlji pomen - kaj ne boste imeli pri sebi prijetnega občutka, da ste nakredili nekaj za svojo bližnje. ne glede na to, koliko nog imajo!
 Nataša
Martin, fino si napisal, sicer se ne strinjam s tabo, ampak kot praviš - vsak ima svoje argumente in svobodno izbiro.

Pa nagci so bli tud po svoje smešni :lol: . Zakaj pa ne bi kar združili vsega in organizirali teka TF nagcev? :lol: :shock: (Tomaž, da ne bi slučajno komentiral tega :wink: :evil: ).

Skratka, kot je rekel šefe - pomembno je, da nekaj naredimo. Tokrat za kužke. In čeprav tudi sama bežim pred tistimi podivjanimi, ki renčijo za mano in se mi zaganjajo v superge, je pri njih pač prav tako kot pri ljudeh - zelo različni so.

Mislim pa in upam, da bomo na Repkovem teku srečali predvsem Tobije - prijazne, pametne, nabrite in strašno nakulirane kužote :wink:

Martin, pa ne bi vseeno prišel? :?:
 hribovc
Očitno TF vedno bolj postaja pasji forum. Mogoče ne bi bilo odveč, ko bi 1. pasji tek najbolj zagrizeni organizatorji priredili sami zase, da bi pasjim ljubljenčkom nakupili vrečk in plačali pasje šole zase. Tako bi največ storili za tekače in hkrati osveščali druge.
Uporabniški avatar
 eelah
Bravo, točno tako Hribovc!
Organizirali smo ga za pasjeljubce, a nisem jasno napisala?

Za vse tiste, ki tega ne odobravajo/te oz. jih/vas karkoli moti pa gotovo obstaja veliko drugih obcij, kako preživeti tisto nedeljo, kajne? :D

:wink: Mi gremo pa veselo naprej!
Uporabniški avatar
 pegaz
eelah napisal/-a:Bravo, točno tako Hribovc!
Organizirali smo ga za pasjeljubce, a nisem jasno napisala?

Za vse tiste, ki tega ne odobravajo/te oz. jih/vas karkoli moti pa gotovo obstaja veliko drugih obcij, kako preživeti tisto nedeljo, kajne? :D
:wink: Mi gremo pa veselo naprej!

He he
Eelah :clap:

Vsekakor bom zraven!

Za vzgojo psov, psičarjev in njihovih potencialnih tekaških ne-žrtev. Tudi nam, ki svojih psov žal nimamo, bo druženje pomagalo premagati katerega od strahov v naših glavah.

LL, Pegaz :)

(Tako, kot otroku ne daš ključev od avta, dokler nima izpita in ne dokaže, da je sposoben sam voziti ga, ne spuščaš psa s povodca, če in kjer lahko koga ogroža. V nasprotnem primeru bo napadeni s pomočjo Odškodnine.com v trenutku in na tvoj račun bogat, pa čeprav pes še nikoli prej nikogar ni ugriznil. Gre za preprosto pravilo zaupanja soudeležencev v prometu).
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
A. Einstein je nekoč izjavil:"Samo dve stvari sta brezmejni, vesolje in človeška neumnost."
Bajsi pa ga je dopolnil s tretjo: človeška pokvarjenost!
Hribovc, ring a bell?!??

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA