Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
tomaz.zupancic napisal/-a:E-6 v enem kosu, :lol: :juhuhu: :juhuhu: :lauf: :lauf: E-6 v enem kosu :lol: :lol: .Nekateri so že za to idealni iajdija samo v drugaèni režiji.Skratka to bi blo super štart na totem štajerskem koncu - koma pa v slovenskem primorju :lol: :oops: a ni krasna ajdija!
ÈAO!

Ja o tem sem jaz tudi razmisljal za letos...
in mi je se vedno temeljna ideja...
Omajal me je se eden gospod iz Notranjskega s katerim smo se nekaj pogovarjali o ideji precenja od Èabra do Menine PLanine po transverzali migacije medvedov v ritmu hotrosti gibanja medvedov ...

Drugace pa ta E6 sem tudi razmisljal s kolesom bi mi se bilo bolj vsec ja od Radelj kjer vstopi v SLO...Edino kar me muci je stari E6 je se tudi znimiv...ki tece od Radelj preko Sneznika in Gorskeg Kotarja do Rijeke...velike razlike sicer ni....

Ja morali bi odpreti to temo in narediit eden nacrt pa potem sestaviti se skupaj...junij bo kmalu tukaj ko bo snega na Notranjskem sfalilo...
 Leon
Čestitke za opravljen projekt , počakajmo še na Zvonetovo poročilo.

Leon
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljeni Tekaški prijatelji!

Pa mi je uspelo !

Pretekel in prehodil sem cca 130 km z višinsko razliko 3895 m gor in prav toliko dol, po obmejni poti od Dravograda do Gornje Radgone.

Na poti sem bil non stop 23 h in 37 minut!

Padla sta tudi dva rekorda:
1. v manj kot 24.urah mi je uspelo narediti celotno obmejno pešpot med Dravogradom in Gornjo Radgono
2. v 17 tih urah mi je uspelo »nočno prečkanje« Kozjaka

Žal, se mi nihče ni pridružil in sem celotno pot opravil SOLO!

Start: sobota ob 18 h pri mostu čez Dravo v Dravogradu. Pohitel sem na Košenjak da ga prečkam pred temo. Ker pot poteka po južni strani, se je sneg pojavil šele na 1200 m vr. Gaz je bila zadosti poledenela, le tu in tam se je pogrezalo in je do vrha šlo kot po maslu. Tam me je pričakal tudi čudoviti sončni zahod. Veliko slabše je bilo navzdol (spust po severni strani Košenjaka) proti Pernicam. Nobene gazi in več kot meter snega ter pogrezanje do kolen, občasno tudi do pasu. Za 400 mvr spusta sem porabil 1 uro. Vseeno mi je to uspelo še pred temo. Naprej sem nadaljeval tekaško. Neverjetno polna luna mi je odlično pomagala. Pot sem poznal in ni bilo nobenih »napačnih odločitev«.V Bistriškem grabnu sem še uspel dobiti »nekaj tekočega« v vaškem mladinskem domu, potem pa do Kungote nič razen vode in rozin. Proti pričakovanju je pot čez Kozjak bila prej suha kot mokra, mehka in idealna za tek . Vreme prijetno toplo, le proti jutru je pošteno zahladilo. Vrstili so se nočni spusti in vzponi : Podlipje, Kapunar, Remšnik, Duh, Tojzlov vrh. Zdaj mi je že šlo na tesno ker sem porabil celotno zalogo rozin. Skoraj privlekel sem se do Kungote. Odprta trgovina je ponujala izbiro. Sveže grozdje , sendvič in moj »doping« coca cola so me dvignili na noge in sem nadaljeval po asfaltu proti Šentilju in Sladkemu vrhu. Lepo sončno in nekoliko vetrovno vreme je bilo idealno za nadaljevanje. Po Sladkem vrhu sem zavil po poti ob Muri. Kar vlekli sta me je njen tok in šumenje proti Radgoni. Več kot 15 km pot poteka po mivki ob Muri, tako da me žulji na nogah niti niso preveč motili. Ob mostu v Gornji Radgoni sem bil pred 18 uro v nedeljo. Kaj lepšega: v manj kot 24. urah sem opravil s to prekrasno potjo. Bilo je vsega : od čudovitega sončnega zahod in gaženje snega do kolen na Košenjaku, nočnega teka v globoki tišini ob polni luni po grebenu in grapah Kozjaka, krasnega sončnega vzhoda na Duhu, teka po asfaltu ob sončnih gričih Slovenskig goric, do teka po vroči mivki ob šumeči Muri …

NEPOZABNO DOŽIVETJE . PRIPOROČAM GA VSEM KI GA ZMOREJO V CELOTI ALI PO DELIH!.

Lep pozdrav vsem forumašem iz Maribora! Zvone
 Leon
Bravo Zvone , kapo dol.

Če ti bo , mi s par besedami treking čez Medvednico na Hrvaškem.

Hvala-Leon
 Leon
Se opravičujem za tiskarskega škrata , hotel sem reč , če mi lahko s par besedami opišeš treking čez Medvednico , glede na to , da imaš že izkušnjo.

Odločil se bom verjetno za krajšo varianto 22 km.

Hvala-Leon
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljen Leon!

Poglej na Forumu temo: Treking liga 7 plania.

Tam sem ti odgovoril.

lp. Zvone
Uporabniški avatar
 marathon95
zvone napisal/-a: Pa mi je uspelo ! .... [ Zvone

Fala na SMS-u.
Sorry, malo sam u gužvi pa ti nisam odgovorio.
Lijepo si ovo opisal i proživel :clap: :clap: . Mislim da bi teško našel još jednog takvog da te prati. Ali ko zna, takva smo generacija, pa ...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA