Hvala vsem za cestitke in podporo.
Pocasi prihajam(o) k sebi - upam, da smo se ze vsi kolikor toliko spocili.
Ni bila lahka zjutraj v sluzbi - ceprav sem zaradi zgodnjega prihoda malce "potegnil". Pa pol takoj v infra savno in jakuzi - in lahko recem, da sem ze popolnoma regeneriran.
Kar pa se mojega teka tice lahko recem, da je bil to moj prvi maraton(pa odtekel sem jih ze kar precej), ki je bil propisno izpeljan.
V zadnjem casu poslusam ocitke s strani posameznih TF-jevcev glede mojih rezultatov na maratonih. Tini, dej povej kolk mas PB? ipd

Dosedanji official PB je predlanska Podgorica s 3:53 - ki pa nikdar ni bila objavljena na Vecni lestvici (you guess why

).
Tale maraton me je vezal na dve vrsti stav - eno kot direktni dvoboj z alesem (katerega sem v vsej moji karieri premagal le enkrat na polovicki v Sezani, in to le za sekundo, pa se poznala se nisva), kot drugo pa za tisti trojcek 3-eh maratonov v 3:45 (smo ze pisali o tem na forumu).
Glede na kar dobro formo startam tokrat na rezultat 3:20. Plan je bil preteci prvih 21k v paceu med 4:30 in 4:35 (oz. med 1:35 in 1:37), pol pa bomo ze nekako si recem. OK, zacneva skupaj za alesem, prvi del gre navzgor - tecemo mal pod 4:30. Ales me vsake toliko casa opomni - tini, prehitr je. Meni pa kar leti - pogled na Garmina pa razvesljujoc - pulz krepko pod 140. Na 7k spet opozorilce -It's up to you

. Do 10k sva se skupaj, pol si pa recem - gremo naprej, cevapi su cevapi

. Majckeno spusta in km casi se nevarno zacno priblizevati 4km/km. Ovo nece zavrsit dobro si recem in zadnjih par km pred polovicko malce zmanjsam. 21k obrnem se popolnom spocit z 1:33 (le minuto slabse od mojega PB in 3 min bolje kot samo polovcika pred dvema letoma tu). Potem ujamem eno skupinico(to me je verjetno resilo) s katero tecem nekje do 32km v kar lepem tempu. Borimo se z vetrom v prsa, nakoncu me dotolce se mocno sonce (zadnjih 6 km nad 5min/km

). Finish line 3:13:56 - kar pomeni izboljsava PBja za 40min. Waw.

In to pri 150 pulza. Razlogov za slavje je bilo precej. Cevapi in koncno spet malce vec B vitamina. Pol podelitev, pa se na vecerjo z nasimi malteskimi prijatelji. Za finale pa guinessi, dokler jih ni zmanjkalo v lokalnem pubu.
Lahko recem, da je bila priprava na ta maraton izjemna - v soboto totalna karantena s propisnim foodom in brez kakrsnega koli pohodnistva, pa tudi dan prej petek je bil cist na easy (ce odstejem kebap in 3 guinesse

).
Pomagal je pa tudi ogled proge - smo sli na ogled trase kot kaksni kenijci.

-svaka cast.
Drugace pa fantje in dekleta, hvala za druzbo - bilo je zelo fajn.
lptini
p.s. ze kujem taktiko za nove, blizajoce se podvige (luda kuca

)
p.s.2 tudi slikovje bo (da ne bom skoz poslusal MatjazaV, da nic ne objavim
p.s.3 - Dule, tudi gorske pike nam pripadajo (preko 400m dviga

)