Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 poldy666
MatjazV napisal/-a:
Torej uradni rezultati:

Maraton
Tini 3:13:56 (33. mesto)
Ales 3:23:02 (44. mesto)
MatjazV 2:49:50 (11. mesto)

Mali maraton
Rok 1:22:29 (32. mesto)
Lojze 1:33:38 (117. mesto)

:clap: :Fslo
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Bravo ekipa
sami dobri rezultati ... ops ... odlični rezultati
:arrow: čestitke vsem
:arrow: tini pa je dobil stavo in je trikrat zmagal :toast:
 matej-jethro
legende so legendarile in men se prou dopade, da je blo tko! :clap:
Uporabniški avatar
 predrag
:juhuhu:
Bravo, čestitamo celoj ekipi na odličnim rezultatima & "gran turismu". Posebne čestitke "Dream-teamovcima"....
 marjan
Iskrene čestitke tudi z moje strani. Zdaj ste pa Duletu delo naložili :wink:

Ko bom velik, bom ..... Tini :laola

Dobro regeneracijo želim :D

Marjan
Uporabniški avatar
 Dule
marjan napisal/-a:..Zdaj ste pa Duletu delo naložili :wink:

Bom zahteval povišico.. :oops:

Kot je že omenil Damijan kaže letos na dobro letino.. :D

Čestitke Maltežanom in še posebej profiju Tiniju :cast1:
Uporabniški avatar
 tini
Hvala vsem za cestitke in podporo. :)

Pocasi prihajam(o) k sebi - upam, da smo se ze vsi kolikor toliko spocili.
Ni bila lahka zjutraj v sluzbi - ceprav sem zaradi zgodnjega prihoda malce "potegnil". Pa pol takoj v infra savno in jakuzi - in lahko recem, da sem ze popolnoma regeneriran. :)

Kar pa se mojega teka tice lahko recem, da je bil to moj prvi maraton(pa odtekel sem jih ze kar precej), ki je bil propisno izpeljan.
V zadnjem casu poslusam ocitke s strani posameznih TF-jevcev glede mojih rezultatov na maratonih. Tini, dej povej kolk mas PB? ipd :) Dosedanji official PB je predlanska Podgorica s 3:53 - ki pa nikdar ni bila objavljena na Vecni lestvici (you guess why :) ).
Tale maraton me je vezal na dve vrsti stav - eno kot direktni dvoboj z alesem (katerega sem v vsej moji karieri premagal le enkrat na polovicki v Sezani, in to le za sekundo, pa se poznala se nisva), kot drugo pa za tisti trojcek 3-eh maratonov v 3:45 (smo ze pisali o tem na forumu).
Glede na kar dobro formo startam tokrat na rezultat 3:20. Plan je bil preteci prvih 21k v paceu med 4:30 in 4:35 (oz. med 1:35 in 1:37), pol pa bomo ze nekako si recem. OK, zacneva skupaj za alesem, prvi del gre navzgor - tecemo mal pod 4:30. Ales me vsake toliko casa opomni - tini, prehitr je. Meni pa kar leti - pogled na Garmina pa razvesljujoc - pulz krepko pod 140. Na 7k spet opozorilce -It's up to you :) . Do 10k sva se skupaj, pol si pa recem - gremo naprej, cevapi su cevapi :) . Majckeno spusta in km casi se nevarno zacno priblizevati 4km/km. Ovo nece zavrsit dobro si recem in zadnjih par km pred polovicko malce zmanjsam. 21k obrnem se popolnom spocit z 1:33 (le minuto slabse od mojega PB in 3 min bolje kot samo polovcika pred dvema letoma tu). Potem ujamem eno skupinico(to me je verjetno resilo) s katero tecem nekje do 32km v kar lepem tempu. Borimo se z vetrom v prsa, nakoncu me dotolce se mocno sonce (zadnjih 6 km nad 5min/km :( ). Finish line 3:13:56 - kar pomeni izboljsava PBja za 40min. Waw. :) In to pri 150 pulza. Razlogov za slavje je bilo precej. Cevapi in koncno spet malce vec B vitamina. Pol podelitev, pa se na vecerjo z nasimi malteskimi prijatelji. Za finale pa guinessi, dokler jih ni zmanjkalo v lokalnem pubu.
Lahko recem, da je bila priprava na ta maraton izjemna - v soboto totalna karantena s propisnim foodom in brez kakrsnega koli pohodnistva, pa tudi dan prej petek je bil cist na easy (ce odstejem kebap in 3 guinesse :) ).
Pomagal je pa tudi ogled proge - smo sli na ogled trase kot kaksni kenijci. :) -svaka cast.

Drugace pa fantje in dekleta, hvala za druzbo - bilo je zelo fajn.

lptini

p.s. ze kujem taktiko za nove, blizajoce se podvige (luda kuca :twisted: )
p.s.2 tudi slikovje bo (da ne bom skoz poslusal MatjazaV, da nic ne objavim :)
p.s.3 - Dule, tudi gorske pike nam pripadajo (preko 400m dviga :) )
Uporabniški avatar
 Dule
tini napisal/-a:p.s.3 - Dule, tudi gorske pike nam pripadajo (preko 400m dviga :) )

:shock:

Tini rade volje ti dam 10 pik, ampak.. Pravite 250m dol, 400m gor... :shock: Tini se da videt kakšen graf?
Uporabniški avatar
 MatjazV
HOJ,

kot sem obljubil, so tule še fotke z Malte

Slika
Aleš, Matjaž in Tini na štartu maratona

Ostale FOTKE

Pa lepo tekajte!

MatjazV
Uporabniški avatar
 ales
Da ne bo zgledal, da me na Malti sploh ni blo-ene par utrinkov z enotedenskih počitnic...

Najboljše izjave, ki so se "vrtele" tiste dni in še sedaj:

"I know more or less", je rekel Viktor, ko smo ga vprašali, če ve kje je Depiro street v Sliemi; kasneje smo ugotovili, da se mu je komaj mal sanjalo, pa še ene sedem enosmernih ulic je moral vmes obvozit, pa...

"It's up to You, my friend", je rekel parkirni mojster v Mnajdri, ko nam je predlagal, naj vstopnino raje porabimo za hrano, pijačo,...

"Jea, marathons, for shure..", je rekla ena jezikava škotinja, k sva s tinijem naročala ta 4++ runde Guinessa; se mi zdi, da nama je do zadnjega ni uspelo prepričat, da bova midva res odtekla čez dva dni 42.

"Sir, e-v-e-r-y-t-h-i-n-g is included, except food and local transportation", nam je zagotavljal smejoči prodajalec pri Captain Morganu, da nas najceneje pripelje do Sicilije z katamaranom. Everything je torej pomenilo le karto za katamaran.

Ja smeha je bilo kar precej, včasih smo Viktorja čakali, ko se je mal zgubljal po Sliemi, a i šire, kdaj nas je Toni peljal okoli r... po najožji cestki domov. Čudili smo se Maltežanom, kako flegma stojijo v kolonah in hkrati zelo spoštljivo ustavljajo pred prehodi za pešce. Do zadnjega se nisem čist navadil na vijuganje po ozkih uličicah Slieme, pa smernikov na desni(smo imel cel teden tko čisto steklo, kot prve dni doma). Malteški atleti so nas res razvajal, vozili vsak dan na vsaj eno "prireditev", k sreči je moja sodelavka Nada "in no time" zrihtala in s seboj prinesla nekaj krasnih knjig o Sloveniji, da smo se jim malo oddolžili. Ko pa pridejo v Slovenijo vam jih pa pripeljemo pokazat..

Aja, še mal o mojem teku. PB sem dosegel, tudi če je sam za par sekund. Spet so me obiskali krči mal po tridesetem km. Mogoče sem tokrat celo preveč vode spil, Nelitov nadomestek je pa ostal neporabljen v pasu(bimbo!). Pred tekom sem pojedel le eno ploščico, med tekom tri gele, zjutraj dvojno dozo Algea kapsul in eno Zn-Mg-Ca tableto. Očitno moje obilno telo potrebuje več... Ma ja, saj bo bolje!
Uporabniški avatar
 MatjazV
Hoj,

me je tole Aleševo pisanje spet malo spomnilo na Malteške zgode in prigode. Res je blo fajn v tko dobri družbi in enotedenski potep po malti je bil mimo kot bi mignil.

Posledice teka na maratonu pa čutim še danes. Sem bil že na dveh terapijah, ker so moji quadricepsi še vedno boleči od nabijanja pri teku navzdol. Zame to ni bila nobena prednost, prej slabost. Prav zaradi takšnih problemov, če se le da, zbiram ravninske teke.

Se vidimo na kakšnem treningu, potem pa na MM v Sežani.

MatjazV

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA