Junc napisal/-a:Ja vlajko, to je Teksas, sploh iz časov ko so namesto kalamarov stregli vampe v njihovem imenu 
Glede na dejstvo, da je Gala v gostinskem žargonu KRMILNICA (pivo je pa itak pod vsako kritiko... za kozlat!!!) in ob dejstvu, da sem kulinarično precej zahtevno bitje, če sem v eminentni družbi (nepoučeni naj vprašajo za lansko Palmanovo) bi za analitično delovanje predlagal kakšno drugo destinacijo, ki bi jo seveda osebno obvestil in rezervacijsko zadržal stole in mize ter potrebno kramo za jestvine v želodec pospremiti. Predlagam pa sledeče:

gostilna Rudi v Kranjski Gori: preprosto, enostavno, Rudi ima sladkorno in je prfuknjen patron, mahnjen na šport, sin in žena pa cvreta v kuhinji preproste jestvine od šniclastih zadev do ocvrtih kakalmar. Lokacija: ob komunali, ki je v Kranjski Gori zakuhaja drisko (mimogrede: kako se po novem reče Kranjskogorki? SRAČKA!)

gostilna Jožica v Martuljku ima bolj avstrijskim želodcem naravnano gastronomijo, ampak se potrudijo. Nekaj se pobijajo s picami, ampak se zategadelj, če bo picožrstvo v prvem planu, bolj splača stopiti preko ceste in...

picerija Papa Joe. Pice. Simpl. Upam, da ne pretiravajo s kvasom, ker se zna zgoditi pri Kranju nekje napenjanje z vplivom domačih vonjav kasneje v avtu tistih, ki se bodo peljali v Ljubljano.

gostilna pri Martinu v Kranjski Gori je malček bolj hoh varjanta, ma ker cena ne laže, se tudi s hrano ne zajebavajo tako kot nekje drugod po tem mestecu, kjer za lepo fasado prodajajo v teden dni starem cvrtnem olju namočene zadeve za na krožnik

picerija in gostilna Kotnik Kranjska Gora je za tiste, ki ste šli kdaj smučat na Vitranc že poznana destinacija, drugi pa lahko preizkusijo. Njihovega picopeka ali kuharja še niso nikoli nabunkali

gostilna Tulipan v Lescah je nižjedolinska destinacija, ki lahko ponudi zaključenim družbam precej prostora, hrana pa je dobra a se z jedilnim listom ne mučijo preveč, sestavljen je orto slovensko z vineršniclom, dinstenkartoflom, salat und ajskrem mit zane oder kremšnite. Aja, pa rindsupe za začetek.

Pri Smuku je gostišče polno jebeno dobrih rajcanj za okušalne brbončice, nahaja pa se v Kovorju pri Tržiču. Ja, jeba, ker je streljaj od glavne ceste, pa za študentske bone se tam ne zmenijo, niti ne vzamejo v mar, če jim pojamrate, da imajo za evro prenavito sporočilo na računu. Hrana je pa aua dobra!
...in za konec:

Kebab 1001 noč na Jesenicah - edino, kar je vredno kulinaričnega v mestu rdečega prahu. Gazda Baki je pravi Turčin, ma ne priporočam obiska ob koncu hokejskih tekem, ker zna biti meso tako kot zelenjava - surovo. Aja, pa če takrat siknete Olimpija, jih boste kljub temu, da imajo domorodci pona usta še vedno dobili po gobcu, kajti žemlja za ta kebab je tako trda, da stoji med zobmi sama in so roke proste. Ampak je pa edinstveno dober kebab, razen morda Miklošičeva je bolj okusen.
Eto, predlogi so prikovani na tablo, pa prosim izvolite se domeniti!
