ROSI64 napisal/-a:spela*, nisem vedel, da ti bo ta dobrodelni projekt napravil toliko problemov in skrbi.
Že od 21.4.2011 naprej te stalno nekaj moti.
No ja, saj z nečem se pa moraš ukvarjat.

Vidim, da moje korake poznaš bolje, kot jih poznam sama.

Lepo, da me nekdo spremlja.
Mene prav nič ne moti - ne vem, kje si to razbral. Če bi bral brez tega, da že vnaprej vsako mojo besedo vzameš za napad (sprašujem se, zakaj neki?), potem bi morda lahko razbral, da žabcu in projektu v resnici želim vse najboljše. Da mene nič ne moti, da podatki (še) niso objavljeni, da pa je za PROJEKT in za njegove nosilce in za sam ugled tega projekta dobro, da so ti podatki pripravljeni.
Jaz sploh ne zahtevam nobenih odgovorov, samo rada bi, da bi se vi vsi skupaj izognili temu, da bi vas javno začeli napadati zato, ker bi KDO DRUG zahteval odgovore, vi pa jih ne bi imeli, ker ste mislili, da je to nepomembno. Ker, dragi Rosi, verjemi, jaz sem tule zelo prijazna - pazite se drugih, ker vas bodo raztrgali, tega pa si ne želim. In ravno to je bil namen mojega zadnjega daljšega odgovora žabcu. Če si tam razbral kakšno "rušenje" projekta ali negativizem, je to tvoj problem - predlagam, da moj sestavek prebereš še enkrat, brez vnaprejšnjih negativnih pričakovanj.
Rosi, žal je tudi tvoj način odgovarjanja (pa tudi še koga drugega) tak, da - če pustimo ob strani to, da prizadene mene kot osebo - škodi ugledu projekta. Ne verjameš? Beri svoja sporočila v tej temi. Tako da ... mislim, da bi bilo dobro PR prepustiti grbu. Samo moje mnenje. Lahko pa naredite anketo.
Vlajko napisal/-a:Ignorirajte njene poste, pa se bo menda že naveličala ...
Dvomim, da se drugi, ki berejo tale forum, strinjajo, da so moja opozorila vredna le ignorance. Zaradi mene jih lahko ignorirate - kot pravim, raztrgali vas bodo drugi (kar se očitno že dogaja), jaz sem na vaši strani, tudi če se nekaterim ne zdi tako.
Zato pa pravim: Jaz osebno ne potrebujem nobenih podatkov. Žabcu in članom projekta zaupam, s čisto osebnega vidika, ker jih pač poznam. In smo zato na isti strani. Žal pa morda še posebej v svetu dobrodelnosti ni tako, da bi ljudje verjeli na besedo - sploh po dogajanju v velikih humanitarnih organizacijah. Ne bi rada, da bi se tudi glede vas začela kakšna ugibanja - ravno zato pa pišem tule. Če bi mi bilo vseeno ali če bi projektu hotela kaj slabega, bi lahko bila preprosto tiho in čakala, da potone.
žabc napisal/-a:Vsak bo lahko našel svoje ime, kje je tekel, koliko je plačal, koliko majic in zapestnic je vzel, s kakšnimi supergami je tekel ,...
Seveda je treba pričakovati, da bo Špela napisala: "kaj pa varovanje osebnih podatkov?"
Zaradi mene objavi, kar hočeš, ni pa ti treba. Sploh ne! Pravzaprav bi ti celo svetovala, da javno objaviš le skupno vsoto prihodkov in odhodkov, nič drugega (razen če bi se sitnosti nadaljevale), da pa imaš te podatke pač pripravljene pri sebi. Za vsak slučaj.
Ampak glede na večinske odzive ... naredi, kar hočeš, meni počasi postaja vseeno. Škoda.
P. S. Zakaj sem se SPLOH oglasila žabcu? Ker mi je žal, da ga napad ene nezadovoljne družine tako potre. Žabc: to je bilo za pričakovati, pa nikakor ne zaradi slabosti projekta (to nima nič s tem), ampak ker je pač tako, da je, takoj ko gre za denar v povezavi s pomočjo, vedno kdo nezadovoljen! S tem se, če se tega lotevaš, preprosto moraš sprijazniti, to je del vsega skupaj in sploh ni povezano s tem, kako si opravil svojo nalogo. VEDNO bo kdo nezadovljen (če bi bili vsi zadovoljni, potem bi se vprašala, kaj je narobe - malo heca). Ti moraš delati po svoji vesti in iti naprej. Verjamem, da te prizadene kritika, ko pa si ti prepričan, da si naredil najbolje, kot si le lahko - ampak moraš vedeti, da ta kritika ni zaradi tebe. (Hm ... neka podobnost je pa tule vendarle s tem, kako so se nekateri pišoči odzvali na moje besede, glede katerih sem jaz prepričana, da sem se potrudila s kar najbolj konstruktivnim zapisom, vendar očitno ni bilo tako razumljeno.)
V svetu dobrodelnosti že dolgo ni več tako, da bi bili ljudje hvaležni za vsakršno pomoč ali da bi ti ljudje zaupali zato, ker si simpatičen. Resnično upam, da te to ne bo preveč prizadelo! Ravno zato pa poudarjam pomen tega, da lahko prizadetim predstaviš podatke o sredstvih - ker to je ves odgovor, ki jim ga lahko daš. Zato pa pravim: verjetno se ti ob vseh vznesenosti, ki je spremljala projekt, zdelo, da neko birokratsko beleženje ni tako pomembno, ker boš na koncu tako ali tako vse, kar boš zbral, dal naprej. Ja, na osebni ravni se s tabo strinjam - vendar žal to okolje ne deluje tako. Raje manj denarja, a bolj natančna evidenca, kot obratno. Ne zaradi mene - jaz bi, tako kot ti, veliko raje podprla tvojo varianto -, ampak ker se, če nimaš evidenc, nate lahko spravi čisto vsak. In v tem primeru ima celo prav, tudi če kritika ni upravičena. In to je tisto, na kar te opozarjam v zadnji množici sporočil.