- 10 Mar 2008, 12:30
Lp!
Mi smo včeraj na Primorskem (zahodu) pričeli "uradno" sezono s spomladanskim tekom po Panovcu v Novi Gorici, vi pa ste na Štajerskem (severu) zaključili z zimsko ligo na Pohorju. Simbolično vam je narava kot se za to spodobi nadula beli tepih.
Jonasu in vsem ostalim zagnanim organizatorjem iskrene čestitke za opravljeno delo, vložen trud in dosežen cilj. Čestitke tudi vsem, ki ste sodelovali kot tekači (zagrizeni rivali), ker brez vas zadeva ne bi uspela in prvi ne bi mogli dobivati čestitk!!!
Sam se nisem udeležil tega pokala vendar sem kar redno spremljal vaše aktivnosti. Ni me bilo, ne zaradi tega kot je omenil ZdravC, da me je je "strah" (če bi bilo tako potem ne bi hodil okrog po tekih,kjer vas je veliko več pred menoj kot za menoj) temveč zato, ker sem že sodeloval v podobnih zadevah meni bližje in bolj dostopno, vaš pokal pa se je prekrival z temi termini.
Res dobra zadeva, ki pa je bolj pisana na kožo vam Mariborčanom ( tudi 500m izven njega), ker vam je to obenem tudi vsakodnevni trening. Za nas "izletnike" oz. " iz tujine" ( če boste oklicali samostojnost !??) pa je težje dostopna in izvedljiva.
Mogoče bi se dalo z določenimi modifikacijami zadevo narediti "mednarodno" in zanimivo ter dostopnejšo za širšo populacijo.
Pokal je zanimiv in ima nekatere svoje posebnosti, ki pa obenem zapostavlja določen krog udeležencev oz.favorizira druge.Določene stvari bi se dale spremeniti, da bi se v njih našli vsi sodelujoči.
V razmislek že sedaj, ker 2.pokal bo zdaj zdaj tu, nekaj predlogov, ki mislim da so tehtni, od vas (organizatorjev) pa je odvisno če in koliko jih boste sprejeli oz. ali so sploh potrebni in primerni:
Mislim, da je 15 kol (tekem) preveč in da si sledijo vsak teden zapored (razmak vsake 14 dni oz.vsaki drugi vikend, za točkovanje oz. uvrstitev se naj upošteva samo določeno število (5-7) najboljših uvrstitev).Za Mariborčane lahko posebej razvrstitev po sedanjem sistemu?
Spremeniti sedanji sistem točkovanja (favorizira mlade in vrhunske tekmovalce) in uvest sistem, ki bi omogočil do priznanj ali enakovredno udeležbo tudi nam 2x25, 3x20 in več ( starostni in spolni hendikep, kategorije,ipd.).Mogoče bi se dalo še kaj narediti v tej smeri, boste videli kaj bodo drugi rekli na to. Komentarji sigurno bodo in se bo najbrž dalo iz njih kaj potegniti.
Vseeno pa se bom v prihodnje sigurno udeležil katerega od tekov za ta pokal in v živo doživel njegov ambient.
Še enkrat iskrene čestike za vse storjeno in doseženo!!!