...7.00 Pogled skozi okno. "ne!". Saj je vse lepo in prav s snežinkami ampak jaz jih imam počasi že malo dosti. Zveni skoraj bogokletno...
...7.30 kruh, klobase, sir, čaj, jogurt, med, dva krofa, marmelada
...8.00 pohorje.org - uau sonce na Arehu! dilema tečt na smučeh ali tečt po podplatih...
...8.30 Panika, pajkice, TF windstoper, Garmin init, metla v roke pa na avto...
...8.55. Morissey: Every day is like sunday. Čudni pogledi sosedov - budnica prihaja s punteka.
...9.15 na parkirišču že zbrana falanga modrih slončkov, nekaj jih že teče na štart. V glavi mi zašumi adrenalin. Končno prebujen.
...9.25 TF "corner" se vzpostavi, razvijajo se strategije, filozofije, mejne znanosti zlivanja z "bregom"
...9.38,53 po minuti in pol tihe koncentracije 3-2-1 gremo! Garmin piskne od razburjenja. Začneva s klasičnim prehitevanjem v prvi km. Fajn je štartat bolj zadaj, seveda zaradi ega. Prehitim Boštjana, ki so mu prvi spet pobegnili - smeji se in odločno koraka naprej. Pogled uide naprej in zagledam grozljivo razdaljo, ki me loči do prvih. Trije ovinki in že imajo 30s prednosti. Kruto...
...9.46,03 prvi km! Ta je vedno mini zmaga. Spredaj vidim Zvonkota H. Ali mi bo uspelo, da se mu približam? Prehod v gozd je vedno nekaj posebnega, ni mi jasno kdaj se je zgodilo, da me je tam nehalo "zabijat". Lani sem imel velike probleme, ko sem tu spremenil ritem, letos pa gre tako lahko. Hecno. Ravnina pred skakalnicami. Zagledam Janeza v svoji rumeni jakni. Super. Prilepim se mu zadaj in skupaj prisopihava do S-a, ko me spusti naprej z vzklikom "Samo, ne popuščaj!". Malo me začrviči v želodcu; zdaj že zaradi Janeza ne smem popuščat. Dajem vse od sebe in spet nekje zgoraj zagledam Zvonkota.
...9.55,56 blip, drugi km! vidim samo še živ dres Loborike. Zdrži, zdrži. Po piskru se naenkrat odloči za napad in prehiti celo kolono. Pridružim se mu, čeprav vem, da je to lahko uničujoče. Loborika se še kar oddaljuje, ko me začne zabijat. Težke noge, brez elastičnosti, avtomatsko grabljenje proti vrhu. Nekdo me prehiti... Blip.
...10:13,06 tretji km. Pogledam nazaj; spredaj so mi že vsi pobegnili. Počasen tek v cilj. "44" in "stop". uau 35:24, bomba. Stopim k Zvonkotu in si čestitava, Žarko pa vse opazuje s prešernim nasmeškom. On je že zdavnaj v cilju

. Kmalu prilaufa še Janez, ej danes si mi pa res vlil energijo

. V zgornjem robu kozarčka čaja zagledam kosmatega, zašvicanega Fiftija. Danes je bil ful hitr.
...10:20 "Greš naprej?". "Ja seveda!" Modra falanga me objame vase in v sproščenem vzdušju se kopamo v sončnih žarkih našega Pohorja. Do areha pa nazaj. Pa kaj je življenje lahko še lepše?...
...12:28...ja v Kantini! Seveda! Rogeci! Analiza TF je definitivna poslastica za konec športnega dopoldneva. Sproščeno vzdušje, ideje, načrti, filozofija, znanost, popolnost.

ZdravkoC, 50Cent, tatjana, vindi, alek, sašo.
Uf, sem razpisal. Pa sem omenil samo nekaj podrobnosti. Zanimivo je, kako se vsak vzpon spremeni v roman zase...
...še 1.3., potem pa kar dolg post