Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

fotogafi-nja ni sodniki ste res hitri,prej so slike gor,kot mi doma :D . na čase pa pogoji res ne vplivajo,kot se vidi,kaj šele bo,ko enkrat seba starta na polno in pridejo turni smučarji z višinskih priprav.LP gor in tistim doma ju
Ja, Božičeva družina je zares fantastična in to na vseh nivojih. Naj si bo glede ažurnosti objave slik in rezultatov, kot je že omenjal Tomaž, v organizacijskem in navijaškem smislu, oba fanta pa v tekmovalnem, saj ni več daleč čas, ko bosta mešala štrene najboljšim.
TONEK napisal/-a:Ja, Božičeva družina je zares fantastična in to na vseh nivojih. Naj si bo glede ažurnosti objave slik in rezultatov, kot je že omenjal Tomaž, v organizacijskem in navijaškem smislu, oba fanta pa v tekmovalnem, saj ni več daleč čas, ko bosta mešala štrene najboljšim.

Se strinjam. Z vsem,
Če pogledam današnje rezultate...Anže je raztural! :clap: :clap:
Čestitke vsem za današnji vzpon!
Pridem pogledat...enkrat... :lauf: ...

LP, vencelj
Danes zjutraj pred štartom celo nekaj minut deževno, na progi pa oblačno in megleno, blato in mokro listje, pa vseeno zopet čez 30 tekmovalcev. Spet kar nekaj vrhunskih tekmovalcev in spet zgolj peščica amaterjev. Nekateri so danes tekmovali malce slabše kot ponavadi, nekateri pa smo nasprotno celo postavili svoje osebne rekorde. MIdva z Natalijo sva lahko prezadovoljna, saj sva med slednjimi! En teden nazaj so bili enkratni pogoji, pa slabši rezultati, človek kar ne more razumeti...

Organizacija kar lepo uspeva, predvsem pa veseli pristno prijateljstvo in druženje med tekmovalci - seveda zgolj pred štartom in na cilju.

Danes so se nam prvič pridružili Vlado K, Marjan Š, Bogo T in Milan J.........pogrešamo pa še: Janeza P, Marjana T, Klemna T, Damjana O, Robija K, Bojana A, Blaža T, Igorja B, Aljoša M, Dareta K, Klemna J, Robija P, Venclja Š in seveda še kakšnega rekreativca....

Lep pozdrav vsem prijateljem teka na Kališče, Uroš.
Zanimivo pismo:
Vir:http://kalisce.com/blog
Za nami je že tretja tekma v sklopu zimske lige. Obiskal nas je tudi g. Tomo Šarf in prav je, da objavim njegovo pismo, ki mi ga je poslal. Mogoče se pa koga kaj prime:

Pozdravljen!

Včeraj sem se napotil na Kališče – malo zaradi druščine, malo zato, da sem si prepucal pljuča in glavo. Vreme nam tokrat ni bilo naklonjeno, a nič za to.
Spremljal sem udeležence zimske lige na Kališče, vmes pa »meditiral« na temo videnega.
Na vsak način pozdravljam idejo – predvsem mi je všeč poudarek na druženju in manj na tekmovalnosti, čeprav vsi vemo kako zgleda, ko se zapodimo proti cilju.
Tudi malo manj formalna oblika tekme mi je simpatična (brez številk, formalno označenega starta in cilja ter merjenje časa itd).
Na noben način pa ne morem mimo zadeve, ki mi je padla v oči takoj, ko sem videl »čredico« tekačev na poti proti cilju.
Ne morem sprejeti načina izbire poti oziroma dejstva, da ubirate (ubirajo) poljubne bližnjice…
Ko se zazreš v pobočje, je vse prepredeno s temi novimi »potmi«, od katerih jih je verjetno precej že starih, skoraj pa bi si upal trditi, da so »naši fantje« precej doprinesli k stanju na pobočjih pod Kališčem, ki včasih meji kar na opustošenje. Tudi zato, ker se jih večina po teh istih bližnjicah tudi vrača.
Zadeva me vse preveč spominja na »moje Kališče« – meni bližnjo Šmarno goro, kjer trume obiskovalcev zaradi iskanja novih in novih poti spreminjajo pobočja v eno samo razrito hosto.
Pristop proste izbire najkrajše (najhitrejše) poti je skregan z miselnostjo, ki jo podpiramo v Združenju za gorske teke in tudi na nivoju svetovne zveza za gorske teke. Eno od osnovnih načel, ki se jih skušamo držati tako na svetovnem kot na lokalnem nivoju je skrb za okolje. Navsezadnje nas večina rada zahaja v neokrnjen gorski svet tudi »netekmovalno«, iskat mir, sprostitve, druženja s somišljeniki…
Športne prireditve, ki se odvijajo na planinskih poteh, opredeljuje tudi Zakon o planinskih poteh iz leta 2007, katerega povzetek smo objavili tudi v Informatorju 2008.
Torej, jemljem si pravico, da vam svetujem, da zadevo malo spremenite v smislu varovanja narave in sprejmete pravilo, ki obvezuje udeležence, da se držijo uhojene markirane poti na Kališče.
Osebno bi naredil celo korak naprej – sezonsko štartnino bi povišal za 5 ali celo 10 Eurov in ta denar javno namenil vzdrževanju markirane poti na Kališče.
Upam, da bo pobuda padla na plodna tla, tako kot pobuda o opustitvi tekme »gor-dol-gor«, ki je bila res malo preveč tvegana glede zagotavljanja varnosti udeležencev.
Nasvidenje eno do prihodnjih nedelj in lep pozdrav,

Tomo
G. Šarf ima popolnoma prav (pa ne mislim glede štartnine). Upam, da bo vsaj kakšen tekmovalec ZLK upošteval njegov nasvet, tako da ne bom več edini na tekmi, ki obere vse serpentine proti Kališču.
lp Tone
Gorski tekač napisal/-a:Jah kaj pa vem. Saj bo kmalu sneg, pa bo bolje.
Nevem, kaj zdaj uničujemo naravo, saj še malo manjka, pa bo cesta na Kališče.
Brez veze nekaj spreminjat zdaj. :!:

Gorski tekač, se popolnoma strinjam s teboj!
Res da ima g. Šarf glede tega prav, vendar mi uničimo samo nekaj podrasti. Kaj vse pa uničijo tisti vikendaši, ki so si drznili s stroji spraviti nad pobočje Kališča! njim negre nobena graja! Vednoi je kriv tisti, ki naredi majhen prekršek, tisti, ki pa ogromnega, pa ga nihče ne kaznuje!!!.
In zdaj od nas pričakujejo, da bomo lepo hodili po markirani poti, in seveda še plačevali zato, obenem pa mirno gledali, kako s stroji podirajo drevesa, razkopavajo v živo skalo ter delajo cesto. Da se bo bogati vikendaš pripeljal gor z avtom ter se naslednji dan ob šanku širokoustil, da je bil pa on včeraj v hribih!!!!
Šarfu dam popolnoma prav kar se tiče okoljevarstvenih vidikov. Prav o tem se mislil že pisat blog in imel že poslikano kako je uničen gozd. To ni kaj - to smo krvi mi - gorski tekači in tisti ki nam potem sledijo. Erozija prsti je velika, korenine so poškodovane, če ne uničene. Po teh novih poteh teče voda, ki še bolj dolbe in uničuje. Kar poglejte kakšen je spodnji del proge- kot bi tekli po kanalu, ki ga je izdolbla voda.

Ne dam mu pa prav glede štartnine, ker to ne gre za tekme ampak treninge. Tudi poti ne rabijo našega denarja, ampak čas da se spet zarastejo po naravni poti. Mislim da bi se lahko lotili enostavne sanacije, kot so se jo npr. na Dobrči. Tam kjer se začnejo vse bljižnice bi nasuli vejevje, da se ne bi dalo čez. Res pa je da je na Kališču je to težje izvedljivo, ker je bljižnic bistveno več in so prepredene po celi gori.

Meni osebno bi VELIKO bolj ustrezal tek po serpentinah, ker bi šlo dejansko za tek in ne hitro hojo. Ampak to pomojem ne bi funkcioniralo, ker dvomim da bi se potem kdo tega držal 100 %, kar bi bilo nujno za fair play. Vsakdo bi se potem izgovarjal da je krajšal samo meter, mogoče največ dva. Pol metra krajšati na vsaki serpentini res ni greh. Kaj pa en meter? To pa se že pozna na času. Kako torej določiti mejo kje je še sprejemljiva toleranca in kaj je že (samo)goljufanje.

Prav dobro vem koliko si hitrejši po bližnjicah, ko sem videl kako so se mi na ta način nekateri povsem približali na Teku na Črno prst, pa še kje. Ljudje se enostavno tega ne držijo - pa čeprav vedo da goljufajo predvsem sebe.

LP, Bojan
hribovc1 napisal/-a:Dodam samo eno mnenje.
Šarf naj najprej naredi red na eni strani Šmarne gore. Ko mu to uspe, bo zlahka spravil po uhojenih poteh tudi vse tekače na Kališče.

Ja veš, Šmarna gora je pa Šmarna gora, gor ima Ledinek gostilno, tako da bi mu promet padel, če bi Šarf kaj ustvarjal, pa še prijatelji so :D Moje mnenje.

Naj ostane tako kot je, pa bo najboljše.
Tako je!!! Za uničevanje so vedno krivi ljudje, ki se ukvarjajo s športom.Za Kališče so krivi gorski tekači, za veliko planino in krvavec so krivi gorski kolesarji, nikoli po kmetje, ki s traktorjem odvažajo les, jih vlačijo po drčah in ko je dž, je tam resnično pravi hudournik,da ne pogledam kaj so naredili s kamniško trim stezo oz s potmi na stari grad,da ne omenim Črnivca ali velike planine,ne to pa ne,gozdna mora narediti avtoceste po gozdovih in razni vikendaši morajo imeti do kočic asvalt.
Čez vikend,ko je lepo vreme in če greš teč od Kranjskega raka proti veliki planini se ti zjoka srce.Od razcepa Kisovec-Velika planina se začnejo parkirani avtomobili ob cesti do razcepa Marjanjih njiv in ko tečeš še naprej, se moraš umikati avtobusom in ko to še ni dovolj in pritečeš do parkirnega prostora "ušivec" na Veliki planini, tam zagledaš 10 avtobusov in 100 avtomobilov in ko še vedno tečeš in zaviješ levo na Malo planino in greš mimo pastirskih koč in tam vidiš pred vsako kočo avto,traktor ali kombi, resnično prekovneš župana, ki je tako in tako bil označen, da je z....... Veliko planino.Bog ve koliko je še takšnih krajev in verjemem ,da jih ni malo.
Sedaj se pa sprašujem,ali je res treba narediti tak kraval zaradi 2-3 mesecev zimske lige na Kališče, ki je tako in tako polovico tekem prekrita s snegom.
To je res smešno al ne vem kaj bi reku...zdj se bomo vtikal v teh 30 tekačev, ki jih vsako nedeljo teče po bližnjicah na Kališče (pa dobr še par tistih k potrenirajo še med tednom), namest da bi se spotaknil ob tisto 4 metre široko vlako, ki pride skoraj do Kališča! Mogoče bi pa pol mogl postavt še prometne znake za divjad, ko bi vedl kok je raznih stezic in poti, ki so nastale zaradi divjadi in ne 'tekačev'. Prej nehamo debatirat od tega bolje! :argue:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA