GaGa napisal/-a:zdej smo se pa vsi usmerili na iskanje sponzorjev...
Danes mesec ob tejle uri, si bomo najbrž že oddahnili od najhujšega...
S tesnobo se spominjam dveh finačnih polomov na lanskem pariškem maratonu. Ko sem izstopil iz letališke stavbe, se mi je zdelo najbolj enostavno, da se peljem s taksijem do prve metrojske postaje.
Nek elegantni taksist me sploh ni želel vzeti. Napotil me je k alžirskemu taksistu. Ta me je pa s svojim avtomobilom vozil do metro postaje 25 km za 3 EUR na km. Ko sem se vračal na letališče z železnico RAR, sem spoznal princip javnega prevoza iz tega letališča. Okoli letališča so vozili avtobusi, ki so te odpeljali do železniške postaje, ki je bila blizu. Z železniško postajo pa si se odpeljal v Pariz za 7 EUR.
Na štart teka sem odšel v trenirki, anoraku, z nekaj denarja, vodnikom po Parizu ipd. Predstavljal sem si, da bodo na štartu tovornjaki, ki bodo odpeljali garderobo na cilj. Na cilju pa je bilo opaziti samo 33.000 glavo množico, tovornjakov pa nikjer. Ko sem vprašal sodelujoče, kam dati obleko, sem dobil odgovor: "Odloži jo na ulico, da jo bodo pobrali klošarji".
Ker sem želel obleko obdržati, sem jo za 20 EUR shranil v restavraciji ob progi. Vendar ob vrnitvi moje obleke niso našli, potrdila pa tudi nisem imel. V tujini se lahko sorazmerno hitro rešiš nekaj težko prisluženih tolarjev. Za te stvari moraš biti kar izkušenj in prebrati vse okoli organizacije teka. Potem morda poteka vse kot je treba, pa še takrat se lahko zalomi.