Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

nejc.kuhar napisal/-a:To je res smešno al ne vem kaj bi reku...zdj se bomo vtikal v teh 30 tekačev, ki jih vsako nedeljo teče po bližnjicah na Kališče (pa dobr še par tistih k potrenirajo še med tednom), namest da bi se spotaknil ob tisto 4 metre široko vlako, ki pride skoraj do Kališča! Mogoče bi pa pol mogl postavt še prometne znake za divjad, ko bi vedl kok je raznih stezic in poti, ki so nastale zaradi divjadi in ne 'tekačev'. Prej nehamo debatirat od tega bolje! :argue:

Se podpišem :clap: :clap: :clap: :clap:
nejc.kuhar napisal/-a:To je res smešno al ne vem kaj bi reku...zdj se bomo vtikal v teh 30 tekačev, ki jih vsako nedeljo teče po bližnjicah na Kališče (pa dobr še par tistih k potrenirajo še med tednom), namest da bi se spotaknil ob tisto 4 metre široko vlako, ki pride skoraj do Kališča! Mogoče bi pa pol mogl postavt še prometne znake za divjad, ko bi vedl kok je raznih stezic in poti, ki so nastale zaradi divjadi in ne 'tekačev'. Prej nehamo debatirat od tega bolje! :argue:

Se čist strinjam Nejc s teboj stvar je taka, da če bi hotli da bi bil volk sit in koza cela bi morali narediti tako kot v Avstriji in drugih deželah če se ne motim, ko z osebnim avtomobilom se pripelje samo do rampe, naprej pa greš lahko samo peš.Naprej pa je dovoljeno samo za intervencijo oz. nujne primere.Je pa res da bi nekateri najraje parkirali čisto na Kališču in kot je dejal eden izmed mojih predhodnikov bi se naslednji dan hvalili v službi ali družbi da so bili v hribih in gorah.Do neke meje bi morali pustiti z avtomobili v tem primeru recimo do spodnjega parkirišča.Naprej pa bi se lahko šlo samo peš in nič drugače razen v izrednih razmerah ali v primeru kakega reševanja.Uporabljati samo markirane poti sliši se lepo.Samo tako pač je!Skratka v gozdu bi največ lahko naredili predvsem drugi ki delajo velike ceste itd.Kot je dejal Nejc nehajmo debatirati o tem pa naredimo sami kaj iz tega.Da se ne bo razplamtela kaka nebodisigatreba polemika od katere bi marsikatega lahko fejst glava bolela.V hribe pač hodimo zato da uživamo v nedotaknjenosti narave mar ne? :wink: Kolk bomo dopustili da se razrije je pa stvar človeka in posameznika itd.Gremo v hribe folk ker v dolini je že vse noro ratal po cesti itd.Sej bo bolj! :D Samo še 12 nedelj pa bo fertik!

Nejc, se popolnoma strinjam s teboj.
Naj imamo zdaj tekači slabo vest vsakič, ko bomo stopili z markirane poti?
Ob tem pa gledamo, kako se kot gobe podežju razraščajo vikendaške
avtoceste in druge globoke rane v naše gozdove?

Upam, da bo ZLK ostala na nogah.
Ker sta tako koncept kot realizacija na visoki ravni.
Ker se na njej ustvarja veliko pozitivne energije. :clap:
PeterM napisal/-a:

Nejc, se popolnoma strinjam s teboj.
Naj imamo zdaj tekači slabo vest vsakič, ko bomo stopili z markirane poti?
Ob tem pa gledamo, kako se kot gobe podežju razraščajo vikendaške
avtoceste in druge globoke rane v naše gozdove?

Upam, da bo ZLK ostala na nogah.
Ker sta tako koncept kot realizacija na visoki ravni.
Ker se na njej ustvarja veliko pozitivne energije. :clap:

:clap: :clap: :clap: :clap:
Glede poti na Kališče, ki jih je, roko na srce, malo morje, se z g. Šarfom popolnoma strinjam. Pa ne da sem nek ultra naravovarstvenik, tudi sam ubiram bližnjice na Kališče, ZATO KER SO PAČ TAM.
Sem lani na eni od treningov na ZLK tekel po poti, po serpentinah (da vidim kje sem hitrejši) in nisem bil niti blizu tistim, katerim sem bil drugače konkurenčen ko sem ubiral bližnjice.
In to prelaganje krivde, saj drugi tudi, kaj pa vikendaši ter saj divjad tudi dela poti in škodo ipd. je malo smešno. Verjetno moramo začeti najprej pri sebi in biti za zgled drugim.
Isto je s parkiranjem. Zakaj vsi ne parkiramo na koncu asfalta? Zdej bojo eni skočili v zrak, zato ker je vse polno ko jst pridem. Zakaj se eni pripeljejo(te) do potoka? (nekateri bi se še naprej če bi pot to dopuščala.)
Letos me še ni bilo na ZLK-ju, imam preveč izgovorov ;) slaba forma, družinske obveznosti, naporen teden...
Podobna tematika se odvija tudi v alpinističnih krogih. Opremljanje klasičnih smeri v slovenskih gorah s svedrovci. Tu gre za ETIKO. Potem zagovorniki svedrov govorijo "saj ti ni treba vpeti v svedrovec", "vpenjaj samo kline" ipd. Podobno je tu: "saj ti ni treba po bližnjicah, pa teci po poti"
Mnenja so deljena, zato verjetno ne bomo prišli do konca. Če ne bodo zadeve zakonsko urejene in se zakona ne bo izvajalo... sicer je pa vse v glavah predvsem pa vzgoji.
Točno - to prelaganje krivde res ne pripelje nikamor. Sigurno je gorski tek obremenljiv za naravo. Sploh zato, ker se uporablja agresivno obutev, ki travo kar ven meče. Se pa strinjam da nekateri delajo še hujše kršitve, pa jih nihče ne zaustavi. Vendar z izgovarjanjem na tak način je le še vprašanje časa kdaj bo asfalt na Kališču.
Včasih, kakšnih 35 let nazaj sem bil mlad pionir planinček in smo hodili lepo po markiranih poteh, se vmes parkrat ustavili nekaj pojedli in popili. Hodili smo v zelo počasnem, zmernem tempu in se nam pod nogami ni čisto nič kadilo. Steze so bile lepe in prav nič zdelane. No ampak vsak Janezek enkrat odraste, tako tudi mi bivši pionirčki-planinčki. In takih nas je kar nekaj. Sedaj hočemo sami sebi in drugim dokazati, kaj smo sposobni in kako hitro lahko nekam pridemo. Samo življenje nas je naučilo živeti mnogo hitreje kot pa pred 35 leti. Zato je čisto naravno, da želi človek nekam priti najhitreje kot se da. in tega najbrž ne bo mogoče izbiti iz glave. Ni pa to najbrž nič slabega. Razmišljanje naj gre pač v smer, da je napredek prinesel še pohodne palice, ki so tiste, ki po mojem delajo največjo škodo. Torej težka bo karkoli spremenit. Tega ne bo nihče preprečil, ne nalaganje vej ne nasipanje peska, največja verjetnost je tist kar je napisal Nejc, da se markira najkrajša pot in to je to. Še veliko tekaških užitkov po Kališču. :ignore:
današnji jutranji ogled proge me je kar malo razočaral,kar se asfalta tiče.zgleda,da so pričeli zgoraj v debelini dobrih 5cm,vendar ga jim je hitro zmanjkalo-pri prvi klopci so žal zaključili.zanimivo pa je,da so bile že ob pol osmih( kao naše )bližnjice že vse shojene,zato pohvala KLJUKAM (sigurno upoštevajo nejcev predlog-že nekaj let,čakamo samo še markacije. :D se vidmo jutri ob devetih pri potoku LP ju
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA