Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

tone
Pozdravljeni,

lepo je brati o vaših dosežkih, ki so zame izven dosega. Zanima me pa, s kakšnim pulzom običajno hodite gor in kakšen pulz nameravate imeti med dirko. Sam nameravam imeti nekje 155..160 (za vse vzpone), pa me malo skrbi, da bom pregorel. Še bolj verjetno pa bodo prej pregorela kolena, ker me že sedaj opozarjajo.

Lep pozdrav!
 marjan
Dule napisal/-a:Nazaj pa prvič (sem se skorajžil) šel po grabnu, do katerega sem imel dosedaj po vašem pripovedovanju strahospoštovanje :oops: No pričakoval sem kakšen prosti pad pri spustu vendar se mi ni zdelo nič posebnega še posebej če greš čisto počasi..no kljub temu da sem šel zelo počasi mi je uspelo priti nazaj v manj kot 30 minutk

Bravo Dule za krst. Seveda ni prosti pad, vendar kolena nam pri hitrem spustu tudi niso prav hvaležna. Še večji problem je pa utrujenost, ko je treba obrniti navzgor. Je še kaj ledenih plošč na vrhu? :( :(

Pa saj poznamo tisti rek: treniraj trdo, zmaguj z lahkoto.

Vreme bo, kar je tudi fino.

Čao
Uporabniški avatar
 milan
tone napisal/-a:Pozdravljeni,

lepo je brati o vaših dosežkih, ki so zame izven dosega. Zanima me pa, s kakšnim pulzom običajno hodite gor in kakšen pulz nameravate imeti med dirko. Sam nameravam imeti nekje 155..160 (za vse vzpone), pa me malo skrbi, da bom pregorel. Še bolj verjetno pa bodo prej pregorela kolena, ker me že sedaj opozarjajo.

Lep pozdrav!

Živjo,
O pulzu je težko govoriti, ker to ni nek absoluten kriterij ampak je odvisen od posameznika. Kot prvo bi moral poznati tvoj maksimalen in minimalen pulz. Vsekakor ti nebi priporočal, da greš v anaerobno območje, ki pa je na cca. 85%-90% maksimalnega pulza (spet odvisno od posameznika, starosti,treniranosti...).
Po določenem času (beri ..ko boš (če boš) skuril zalogo glikogena) pa bo
problem držati pulz tudi v aerobnem območju in boš morda moral kuriti samo še maščobe (na 60% pulza).
No najboljši ponavadi poskrbijo da jim glikogena ne zmanjka.
Uporabniški avatar
 mirko1
milan,dve slovnični napaki si napravil v zadnjem stavku.pravilno je-najboljši poskrbimo da nam glikogena ne zmanjka 8)
lp,mirko
Uporabniški avatar
 Z*
Nekaj me zanima. Govorite o spustu po nekem grabnu (bližnjica). Toda v razpisu piše, da je kjerkoli možno iti le pri vzponu, spust je pa obvezno po uhojeni poti. :?:
Iz razpisa:
"Pot izbira udeleženec sam, vendar mora mimo kontrolnih točk (štart, druga klopca, cilj). To velja za vzpon, spust je dovoljen po uhojenih poteh."
Torej je graben uhojena pot? :shock:
 marjan
Z* napisal/-a:Nekaj me zanima. Govorite o spustu po nekem grabnu (bližnjica). Toda v razpisu piše, da je kjerkoli možno iti le pri vzponu, spust je pa obvezno po uhojeni poti. :?:
Iz razpisa:
"Pot izbira udeleženec sam, vendar mora mimo kontrolnih točk (štart, druga klopca, cilj). To velja za vzpon, spust je dovoljen po uhojenih poteh."
Torej je graben uhojena pot? :shock:

Gor je samo ena pot z določenimi krajšimi bližnjicami (napaka v tekstu). Dol sta dve varianti in je kontrolna točka samo v izhodišču:
- tam kjer gor
- zadaj po "grabnu"
Zadaj je seveda uhojena pot, ker je tudi normirana, pa še ta hudi se stalno tam spuščajo, nekateri imajo celo "svojo" optimalno pot.

Gor je pa na cca 65% poti kontrolna točka.

Ali te mika,a ? :D :D :D

Lep pozdrav
Marjan
Uporabniški avatar
 milan
mirko1 napisal/-a:milan,dve slovnični napaki si napravil v zadnjem stavku.pravilno je-najboljši poskrbimo da nam glikogena ne zmanjka 8)
lp,mirko

:lol: No meni ga je že zmanjkalo. :oops:
 tone
milan napisal/-a:Živjo,
O pulzu je težko govoriti, ker to ni nek absoluten kriterij ampak je odvisen od posameznika. Kot prvo bi moral poznati tvoj maksimalen in minimalen pulz. Vsekakor ti nebi priporočal, da greš v anaerobno območje, ki pa je na cca. 85%-90% maksimalnega pulza (spet odvisno od posameznika, starosti,treniranosti...).
problem držati pulz tudi v aerobnem območju in boš morda moral kuriti samo še maščobe (na 60% pulza).

Moj MSU je okoli 178, torej je 90% ravno 160, je pa res vprašanje kako bo s tem preko celega dneva. S kakšnim pulzom pa se nameravaš vzpenjati? Me zanima tudi za ostale, če lahko še kdo napiše.
Pa še to, kako naj poskrbim za glkogen? Je dovolj, da ves čas nekaj jem?

Lp
Uporabniški avatar
 milan
tone napisal/-a:
milan napisal/-a:Živjo,

Moj MSU je okoli 178, torej je 90% ravno 160, je pa res vprašanje kako bo s tem preko celega dneva. S kakšnim pulzom pa se nameravaš vzpenjati? Me zanima tudi za ostale, če lahko še kdo napiše.
Pa še to, kako naj poskrbim za glkogen? Je dovolj, da ves čas nekaj jem?

Lp

Torej je pulz 160 absolutno preveč. Priporočal bi ti takšen tempo da udobno hodiš. (morda 135-140). Po 12 uri boš še vedno lahko pospeševal, če boš mogel.

Glikogen se kopiči med treningi (oz. po treningu) s pravilno prehrano in pravilnim načinom počitka ter treninga. Če si ga do sedaj nisi dovolj nabral ga tudi v dveh dneh neboš nadoknadil. Seveda pa lahko zmanjšaš njegovo izgubo s tem da dovolj ješ in piješ, ter optimiziraš njegovo izgubo. (primeren tempo).
Uporabniški avatar
 firbec
marjan napisal/-a:
Marjan,kot praviš sem že prijavljen,tako,da zjutraj pred startom samo še vplačam startnino?!

Mirko ta Marjan je druga oseba in sicer predsednik kluba Trmastih. Za vsak slučaj pokliči Borisa Križnarja na 031 840 290, ki zbira prijave. Prijavi se še za ekipo Tekaškega foruma.

Mirko in Marjan!
Ta Marjan še ni predsednik Kluba trmastih, kajti on se še ni registriral na tem forumu.
Mirko, ti pa kar brez skrbi! Prijavljen si pod ekipo in pod klub "Tekaški forum".
V soboto se vidimo!
Uporabniški avatar
 Buco
a se lohk tud tam prijavis? al se mors ze prej? Pa kje?
Uporabniški avatar
 firbec
Na razpisu: http://www.kalisce.com/htm0405/12ur05razp.htm vse piše.
Lahko se prijaviš tudi na štartu pri potoku. Uradno je štart ob 6-ih, če pa prideš kasneje pa tudi ni nič narobe, samo zmagat ne boš mogel.
Vsak udeleženec dobi majico, pijačo, dodatno nagrado na žrebanju, če pa zmagaš dobiš še kolo,....
Preberi razpis!
Uporabniški avatar
 lojzeP
če bo vse po sreči, bom pa še jaz enkrat gor skočil :D - se tako zanimivo tole bere, da ste me prepričali - bom žrebal, komu bom za ovratnik dihal :wink:

se moram pa vseeno mal šparat, ker imam zvečer še "Krotildo" :twisted: :shock:
Uporabniški avatar
 mirko1
in to ne navadno kolo ampak tako za katero se vsakomur splača pohiteti.tako kolo merida miami imam slaba dva meseca in je res dobro gorsko kolo.
lp,mirko
Uporabniški avatar
 Dule
Lojze upam da prideš pred 12 uro, ko bomo še normalno funkcioniral in ne po 12uri ko bomo "taboljši" že mal čuden zgledal oziroma že zaključil... :lol: :lol:

ČAU ČAU
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA