Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 Damijan
Eno blazno resno vprašanje:
a kdo ve, kakšna je razdalja za Veveričkin/Srčkov tek?

Se mi zdi, da bi mulc (2,05 let) lahko odtekel "nekaj-ne-predolgega"

LP
Damijan
Uporabniški avatar
 pettr
Damijan, tole si dobr vprašal. Jaz imam 2.505 let starga mulca doma ki je že za sežano pridno treniral in me kar naprej sprašuje za cicitek. V Sežani ga ni bilo zaradi vremena, nič primernega pa ne najdem, pa ga MORAM čimrej peljati na en tek da mu bo dogajal... :lauf:
 Lučko
Veveričke in srčki (300m - 600m)
Obvezne prijave do 10.15 ure !

300 m
do 5 let * 2000 in mlajši/e; Start = 10.30 uri
6 let 1999 10.55
7 let 1998 11.05

550 m
8 let 1997; Start = 11.15 uri
9 let 1996 11.25
10 let 1995 11.35

* z otrokom lahko teče spremljevalec, nastop ni tekmovalne
narave !
 laufar
3:37! Ejga, Lučko, a nas ti cele noči stražiš? :shock:
Uporabniški avatar
 pettr
Tale veveričkov tek je že fajn, hvala za podatke (len ko fuksa da nisem sam pogledal, a?) le težaušna je v tem da ne vem kaj hudimana naj delam ob 10ih dopoldan že tam gor in potem naslednjih 5 ur do naše tekme. Nekako nimam želje celo familijo pokonc metat ob 6:00 ker se fotru laufa!
Škoda da so teki tako narazen :(

Kdaj je kakšen naslednji cicitek?

:FO:
Uporabniški avatar
 Damijan
Evo, Pettr,
zdaj se pa jaz s tabo strinjam. Ja nič - mali bo svoje odlaufal, nato šel spat nekam blizu Mure, kjer bo mir, fotr se bo pa zraven psihično pripravljal. Samo da ne bo preveč komarjev...

Damijan
Uporabniški avatar
 alan
:arrow: Vsi, ki ste na seznamu, ste prijavljeni na 25. maraton treh src v Radencih pod zastavo Tekaškega Foruma! (povezava)

...pravzaprav ste to vsi, ki ste se pri meni prijavili na tek... da se ne boste trudili z iskanjem po seznamu!

:D :D :D
Uporabniški avatar
 Damijan
Hojla, TF, ki gre v Radence na 42 k.

Zanima me, kakšen tempo namerava kdo tečt oz. kakšen čas želi dosečti.
Morda pa bi se tisti s podobnimi cilji lahko držali skupaj in drug drugemu bili zajčki oz pacerji?

Evo moj cilj: karkoli pod 3h bo čisto OK.

LP
Damijan
 Gustl
Moj cilj je okrog 3:30. Tisti, ki ste v 42km izkuseni, kako zacenjate tako preizkusnjo? Gledate kilometrske case ali srcni utrip? Kaksen bi naj bil priporocljiv tempo na startu za nekoga, ki sicer tece polovicko okrog 1:30 ali desetko 39?

LP
Uporabniški avatar
 alan
Ne morem reci, da sem zelo izkusen... dva maratona se spravil skupaj, oba brez pulzmetra....

Pred prvim maratonom sem imel najboljsi cas na polmaratonu okrog 1:34... Odlocil sem se teci cisto po obcutku. Tempo, ki mi je bil pisan na kozo, je bil 5 min/km - obcutek, da lahko teces neskoncno, ce ne bi misice popustile... Zate zna bit ta tempo tudi nekoliko visji. Prvi/drugi kilometer okrog 6 min zaradi gnece (segrevanje), potem pa konstantno 5 min/km. Malcek trde misice po 30 km, zulj, ki je pocil in potem dal mir in v cilju nic zadihan, samo misice so trepetale...

Tudi svoj drugi maraton sem tekel v popolnoma konstantnem tempu, ki pa je bil nekoliko hitrejsi...

Jaz torej tecem, kot mi najbolj ustreza, z uro vcasih kontroliram trenutke slabosti (pocasnejsi kilometri) in premislim, ali sem sposoben vzdrzevati tempo ali pa malcek upocasnim... Misli, da lahko svoj idealen tempo zelo dobro vzdrzujes tudi s pomocjo pulzmetra, verjetno je samo stvar navade...

Glede Radencev... jaz tecem zelo sezonsko - zgodaj spomladi in jeseni. Visokih temperatur nisem vajen, zato grem v Radence vsakic s spostovanjem... Dvakrat sem se na polmaratonu zelo slabo pocutil (sonce), na maraton se v Radencih zaenkrat ne bom podal....

:D :D :D
Uporabniški avatar
 Damijan
Gustlu:

Prvo vprašanje: meni so bistvene kilometrske oznake, za katerem upam, da so čim bolj točno postavljene (kar ponavadi pri nas ni praksa, žal). In potem spremljam ob vsaki km oznaki čas in (povprečni) pulz tega kilometra. Pulz želim ohranjati znotraj nekih meja (npr med 150-155), za katere verjamem, da bom zdržal celoten maraton.

In - moraš se dovolj dobro poznati, da ne zaideš iz teh predvidenih mej; le-te si "zakoličiš" ali na podlagi izkušenj, ali - še boljše - s kakim testiranjem. Ostajal naj bi pod anaerobnim pragom.

Tempo: Odvisno, kako funkcioniraš; v vseh knjigah, ki sem jih bral, odsvetujejo (pre)hiter začetek. Ostajata torej dve opciji: oba kroga preteči približno enako hitro/počasi, ali pa drugega hitreje - če telo še zmore "nekaj malega dodati v spodnjem delu", če citiram naše ski-komentatorje.

Če sklenem: ob tvojih dosežkih na polovički bi lahko enakomerno pretekel oba kroga vsaj v tempu 1:45 (tempo 5:00 min/km). Po prvem (ali pa pri 30km) vidiš, v kakšnem stanju si, takrat pač pospešiš. Mislim, da ti 3:30 ne uide.
 Gustl
Hvala za nasvete, bo zelo koristilo. Zanima pa me še kaj počnete zadnji teden pred maratonom. Da se prebrati marsikaj, mene pa zanimajo predvsem izkušnje drugih. Sam nameravam zelo malo preteči, morda 3 krat po 5km v tempu, ki bo približno tak kot na maratonu. Zadnji dan brez treninga, pazil bom na hidracijo in užival več ogljikohidratne hrane kot običajno.

Vnaprej hvala
Uporabniški avatar
 Damijan
Gustl,

zadnji teden je čas za t.i. tapering, to je dejstvo: treba je znižat kilometrino, biti spočit. Kako ga izvedeš, je pa spet stvar posameznika.

Ena izmed skrajnosti, ki sem jo kaj-vem-kje zasledil, je praznjenje glikogenskih zalog, kar v praksi pomeni, da nekaj dni pred maratonom uživaš čim manj ogljikovih hidratov, bašeš se le z beljakovinami. Dva dni pred nastopom pa po temeljitem segrevanju odtečeš en zelo hiter interval (800-1000m)... Ampak res hiter - tako hiter, da boli... celotna seansa naj bi prispevala k totalnemu izpraznjenju vseh glikogenskih zalog, nato sledi carbo-loading. Sam sem to enkrat preizkusil, ampak se mi ni zdelo, da bi zelo doprineslo k čemurkoli (res pa je, da še na 4 maratonih doslej nikoli nisem zadel v t.i. zid).

Druga skrajnost - čisto prenehati s tekom - menda tudi ni najboljša (prej najslabša).

Kakorkoli - zadnji teden ne delam intervalov, vse bolj na izi, za boljši občutek pa obvezno en ne predolg odsek (npr. 3-5km) v predvidenem tekmovalnem tempu maratona.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja jaz en dan pred samo tekmo recimo maratonom odtečem zgodaj zjutraj takoimenovani breakfast running čist na izzi.Tok da mal pumpco v pogon spravim in da lahko žvižgam poleg takorečeno.Popolnoma brez teka dan pred dirko, ne da ne bi mogel, ampak sem opazil da sem ves zabit če ne stečem saj malo in se pretegnem.
Zadnje tri dni pred maratonom pa jem samo ogljikove hidrate, najbolje je za zajtrk makaroni, polenta za kosilo - makaroni, polenta, za večerjo makaroni polenta :lol: :lol: :lol: tolk da ti pol iz rit že ven gledajo vse skupaj.
Skratka dobro je iti zadnje dni tempo izredno zmanjšati in kilometražo, da ne pokuriš vseh ogljikovih hidratov, ki si se jih nafilal v shrambo želodca :lol: .
Potem je pa seveda tukaj tudi psiha, ki si jo prej nafilal z raznimi informacijami kako boš tekel in kako pametno seveda.
Pol je pa na dan dirke odvisno če te masa ljudi ne potegne, tako da se moraš kar brzdati seveda.
Pol pa je kar je do cilja.
Naslednji teden mislim, da bo norišnica v Radencih in po sami tekmi.
Že z nestrpnostjo čakam maraton.Pol pa 24ure tekcanja okol v krogu :lol: :lol: .
ČAO!
Uporabniški avatar
 alan
Ojla!

Vse tekace, ki ste se na 25. MTS v Radencih prijavili pod zastavo Tekaskega foruma, prosim, da preverijo svojo prijavo in vse podatke!

Na uradni strani maratona (povezava) pod zavihkom prijavljeni preverite, ce je bila vasa prijava sprejeta in ali so vsi vneseni podatki pravilni!

Vsem tekacem in spremljevalcem zelim, da bi se imeli naj max !

:juhuhu: :juhuhu: :juhuhu:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA