- 30 Dec 2008, 14:08
Plan za mojo prvo tekaško tekmo v letu 2009:
- Če bo pred samim štartom dovolj časa za ogrevanje, prvih 5km na full. Razdaljo si bom meril sam s pomočjo foodpoda ne glede na kilometrske oznake, za katere niti ne vem če bodo.
- Če pred tekmo ne bo dovolj časa za ogrevanje, prvih 15 minut počasi za ogrevanje in potem 5-ko na full.
V vsakem primeru po 5-ih km pavza s hojo. To bo moj prvi test iz projekta 5k na uradni tekmi.
Orietacijski čas bo 19 minut (če bo bolje, sem na pravi poti in delam pravilno, če bo slabše, sem nazadoval in bo treba nekaj spremeniti)
V vsakem primeru mi bo potem ostalo še cca 15km. Dejansko še nisem odločen kaj potem. Možnosti so sledeče:
- počasen tek do cilja, kot dolgi iztek hitrostnega teka
- počakam kakšnega (kakšno) znanega forumovca in se do cilja prilagodim njegovemu (njenemu) tempu
- če bi mi slučajno ostalo dovolj energije, odtečem celoten polmaraton do konca s svojim možnim tempom
- ko se vmes dovolj spočijem, naredim še en test ponovno na petki ali desetki (ta je še najmanj verjetna varianta)
Dejansko se bom odločil šele vmes med tekmo po prvem testu. Vse je odvisno od tega kako bom utrujen.
Marsikdo bo rekel, da preveč kompliciram in preveč planiram, da bi bilo bolje, da le odtečem in se imam fajn, kakor bo pač bo, ampak tega enostavno ne morem. Ne morem iz svoje kože. Marsikomu so takšni plani v breme, meni so v pomoč.