Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Vsakdo, ki se postavi na štart tega teka mora imeti nekaj v sebi v kar verjame. že za ta korak vsakemu čestitke. Je pa pot dolga in nepredvidljiva, tako da tudi največji kdaj omagajo. Naj jim bo to vspodbuda za naslednjič.
Pogumne pa včasih spremlja tudi sreča kot je mene lani in mi je nebo namenilo ugodne temperature.
Varno pot domov.
Škoda za Borisa, mogoče je začel malo prehitro za te razmere.
Sam sem nastopil s srbsko ekipo ARK TRON Palić v kategoriji ekip do 10 članov (2 dnevna varianta). Bilo nas je samo sedem, vendar smo med 10 članskimi ekipami uspeli doseči prvo mesto. Tek pri + 39 stopinj na polno je bil vsekakor preizkušnja. Balaton je pač Balaton :D
Čestitke Klemnu, vsem, ki ste uspeli izpolniti željo in prispeti na cilj!

Meni osebno zaradi kar nekaj okoliščin, ki jih nisem še izkusil ni uspelo. Odstopil sem v trenutku, ko zaradi resnično previsoke temperature nisem upal več na uspešno nadaljevanje. Tisti hip sem preprosto pregorel. Toda, kljub neuspehu je izkušnja zame bogato spoznanje !

DARE
raf napisal/-a:V cilj je letos med individual prišlo samo 34 tekmovalcev od 200 prijavljenih.......to samo pove, kakšne so bile razmere........

200 prijavljenih, a startalo jih je samo 134 in od teh jih je 80 odstopilo. Zagotovostjo pa lahko zatrdim da jih je 70-80% odstopilo, ne zaradi slabe pripravljenosti, kondicije, prehrane,... ampak zaradi tega, ker telo preprosto ni vzdržalo takih ekstremnih razmer.
Priprave na Ultrabalaton so bile letos plus/minus po pričakovanjih. Letos imam največ težav s supergami in kar je presenetljivo (vsaj zame) - z nogavicami. Skratka do starta je bilo vse v redu. Počutje je bilo v redu, edino motila me je visoka temperatura že na startu. Pritoževati se glede tega ne smem, ker smo vsi imeli enake pogoje.

Začel sem hitro, podobno kot lansko leto. Na 10 km me je pičila neznana žuželka, verjetno čebela ali osa, ker je bila bolečina ob piku podobno kot pred leti na teku, ko me je v usta pičila čebela in sem bil zaradi tega 3 dni v bolnici. Tokrat seveda nisem bil prepričan. Bolečino sem pripisal občasnem "špikanju", veliko oteklino podobno kot po čebeljemu piku pa sem opazil šele doma. Na srečo sem že na začetku vzel antihistaminik, ker bi drugače bil ves marogast ali pa bi končal v bolnici. Na 20 km mi je pot prečkal zajec in sem v hecu rekel, da mi bo to prineslo nesrečo :mrgreen: Skratka do 90 km je bilo vse v redu, bili so vzponi in padci ampak nič posebnega. Jedel sem (še vedno premalo), pil sem in tempo teka ni bil prehud. Marjana in ROSI64 sta odlično opravljala svoje delo. Edino proti soncu nista našla rešitve. Baje so se temperature povzpele blizu +40 (v senci). Skratka na 90 km sem dobesedno zakuhal. Ko sem hodil je bilo v redu, ko sem tekel, pa mi je bilo vroče, da sem mislil da bom zgorel. Po 100 km, ko sem se za 20 minut ulegel v senco, je plus/minus pomagalo ampak še vedno ne dovolj, "mašina" je zakuhala. Tudi masaža na 110 km ni pomagala. Tekel/hodil sem toliko, da sem počakal, če bo kaj bolje, ko bo zašlo sonce ampak tudi to ni nič pomagalo. Ko sem videl/čutil, da nikamor več ne gre, sem se odločil za odstop. Ob 20h, na 131,4 km, ko sem odstopil, je bilo v "brezsončju" še vedno krepko čez +30. Ob odstopu ni bilo z mano nič narobe, bil sem sit, pil sem dovolj, nisem bil utrujen, imel sem voljo, da bi prišel do cilja, ampak enostavno nisem mogel več teči. Ne znam bolje opisati tega stanja.

V nadaljevanju nisem videl nobenega smisla, ker sem prišel na Ultrabalaton teči (plus/minus) in ne hoditi. Računal sem, da bi s takim (kilavim) tempom potreboval še kakšnih 10-12 ur do cilja, do polnoči bi bile temperature blizu +30, zjutraj pa bi ponovno podoživljal vročino, bil bi ves otečen, ne bi mogel hoditi itd... Še nikoli do sedaj nisem občutil česa takega. Vedno ko mi je bilo težko, sem se lahko pobral nazaj, tokrat ni šlo.

Priznam, da sem zaradi tega slabe volje, izgubil sem tudi samozavest. Tolažim se, da sem se verjetno zastrupil s čebeljim/osjim strupom in da je vročina to samo potencirala. Izgovor. Ampak volje do teka pa še nisem izgubil.

dexi27 napisal/-a:Po pregledu vmesnih rezultatov je bil letos odločilen pravilen pristop glede na razmere ne glede na formo 8)

Že zdaj napovedujem, da se bom drugo leto vrnil. Tudi če bom zadnji, bom imel cilj preteči Balaton. In to dobesedno. Brez hoje. Tudi če bo +50. Samo taktika bo drugačna.

Je pa to zelo dragocena izkušnja - vročine se ne sme podcenjevati. Če samo pomislim, da sem februarja jamral pri -15, idealnih temperaturah :roll:

Hvala vsem za spodbujanje. Še najbolj se zahvaljujem Marjani in ROSI64-ju, ki sta zame skrbela kot za malega otroka. Sem njun večni dolžnik.

Čestitam vsem, ki ste prišli oz. poskušali priti do cilja. Tokrat Ultrabalaton nima enega zmagovalca temveč 34.

:clap: :clap: :clap: :clap:

P.S.: Še malo EPP. Bi šel kdo teči PST? Zjutraj seveda, ko so temperature blizu ledišča, okoli +18 :mrgreen: Vabljeni!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA